14. Favoritmellis

Då jag sällan äter mellis blir det lite svårt att svara på. Men om jag för en gångs skull skulle göra det så skulle det nog bli någon god frukt. Eller kanske fil eller yoghurt med färksa frukter i! Mums!

Tack alla!

Tack så mycket alla som tipsade om olika maträtter och sidor jag kan hitta mer information på! Detta kommer verkligen att utnyttjas, jag lovar!

Trisst nog så blev jag kräksjuk igår så ingen mat igår och knappt nån mat idag till mej.. Igår gjorde jag inget annat än sprang o spydde men efter en natt med någolunda sömn så är jag bara trött och sliten med en enorm värk i ryggen idag. Barnen är hos sin farmor och farfar i dag för att minska risken för att dom ska bli smittade. Moa kommer hem och sover hemma i natt medans Max stannar kvar hos dom i natt. I morgon eftermiddag/kväll så borde jag vara "smittfri" då det har gått 48 timmar sedan senaste kräkningen. Då ska barnen och jag ha en riktig myskväll! Jobbigt att inte få ha dom hos sej, men jag vill ju absolut inte att dom ska få denna hemska sjuka!

Nu är det bestämt när jag ska börja jobba igen! Veckan efter midsommar och 8 veckor framåt (då alla andra har semester med andra ord) så ska jag in och bli lite "sommarjobbare". Sedan är det dags för studier för mej. Om jag kommer in. Med det borde jag göra. Har sökt till Ekonomprogrammet i Kalmar, men även byggnadsutformning och byggingengör i Växjö. Får bara hoppas att det går ihop sej ekonomiskt att jag pluggar nu när vi ska flytta till hus. Ska förresten bli ganska roligt att komma in i den gamla fabriken och jobba lite i sommar. Saknar personerna på jobbet lite faktist. Skönt med eftersom man vet att det bara är en begränsad till man ska vara där och inte "för alltid". Sedan blir det inget jobb förrän nästa sommar. Kommer bli lite av en sommarjobbare dom närmaste åren. =)

Idag låg jag här i soffan och tittade ut på det härliga vädret och drömde mej bort till när vi flyttar till huset! Ska bli så härligt! Jag som inte alls är för blommor och trädgård tycker att det ska bli jätteroligt att få köpa lite blommor och plantera (även om det blir att plantera i krukor istället för rabatter kanske). Ska bli skönt att få rensa ut bland alla saker som vi har och att få hem allt vi har utplacerat på olika ställen nu! Låta barnen få varsitt eget rum att ha sina saker i (de flesta av dom iaf), få en liten "pysselhörna" och allt annat jag har drömt om så länge nu! Längtar!

13. Mitt bästa kosttips

Mitt bästa kosttips: Ät vad du tycker är gott!
Fast om du ska hålla din vikt så ska du självklart tänka på mängden av det du äter och även tänka på att röra dej. Men rör du dej tillräckligt mycket och inte äter för kopiösa mängder så kan man äta vad som helst. Mat ska vara gott. Matstunden ska vara en njutning och en trevligt stund på dagen. Det enda man ska tänka på är som sagt att energin du får i dej ska vara lika med den du gör av med. Om du enkelt vill hålla koll på det kan du gratis skaffa en användare på www.matdagboken.se

Snälla, hjälp!

Jag behöver tips på bra och enkel mat! Både lunch och middag! Snälla skriv ner ALLA förslag ni har, även de mest självklara! Är så trött på att varje dag försöka komma på vad man ska laga. Och eftersom man har Max så MÅSTE man ju laga både lunch och middag varje dag. Och jag är väldigt dålig på att lägga upp och tina mat i god tid så det blir ofta sena måltider.. Så snälla! Hjälp mej med olika enka och barnvänliga måltider! Lunch och middag, självklara och inte lika vanliga, ALLT!

Tack på förhand!

12. Favoritidrott

Min favoritidrott är självklart pingis! Hade nästan varit lite illa om jag inte hade svarat det eftersom jag har lagt ner såååå många timmar i olika idrottshallar och spelat! =) En rolig sak med pingis är ju att alla har ju i princip spelat pingis någon gång i sitt liv. På fritidsgården, hemma i garaget, med skolan..

Ett försök till ordning och reda

Satte mej och skulle skriva lite på bloggen och insåg att jag kanske borde ordna till den lite. Så jag skaffade några nya kategorier att lägga mina olika inlägg under. Just nu så finns dessa kategorierna och dom innehåller ungefär detta:

Allmänt: Här hamnar allting som inte riktigt passar in under någon annan rubrik, eller som innehåller lite från varje!
Barnen: Den största kategorin. Här hittar ni i princip allt som har med mina underbara barn att göra!
Gott att äta: Något recept eller om jag ätit något gott finner man här!
Hemmet: Hus, tomt och inredning är exempel på vad man finner i denna kategorin.
Jag: Sådant som till största delen handlar om mej. Mitt jobb, min kärlek o övrigt i mitt liv.
Studentlivet: Allt som har med mina studier o livet som student att göra.
Träning: Min träning helt enkelt.
Utflykter och äventyr: När jag/vi har varit iväg på äventyr eller utflykter, stora som små.


Varför jag valde att skaffa kategorier vilket jag inte haft innan är att man kanske på något sätt har lyckats skaffa sej några nya läsare. Några kanske bara är intresserade av min träning och inte alls tycker om att läsa om när jag gullar om mina barn. Vissa vill kanske bara höra om vad jag och mina barn hittar på och kanske läsa om när Max var liten också och då är tanken att det ska vara lite enklare att hitta de inläggen som innehåller det man söker! Även äldre inlägg! Hoppas detta uppskattas!


19 mars

I lördags så var det den 19 mars. Ett datum att minnas..

Bloggen blev 2 år i lördags! *hipp hipp hurra!* Har hänt en hel del under dessa åren och en del har det skrivits om här..

Den huvudsakliga saken annars som kopplas till den 19 mars är att det var då Rickard och jag blev tillsammans. Så i lördags var det nio år sedan vi blev tillsammans! Nio underbara år! Hunnit med mycket tillsammans! Två barn, hus, bil osv...
De nio åren firades med att gå ut och äta på två rum o kök! Fondue! Åh så gott! Vi åt och åt och åt och åt! Tills vi var så mätta så vi fick rulla ut därifrån! Undertiden hade min pappa barnen. Det hade gått så där med Moa, lite ledsen (gissar att hon var trött också) men med Max hade det gått galant! Han hade busat och lekt hela kvällen så jag tror hela familjen var trötta och fick vila upp sej i söndags sedan! =)
Vi hade i alla fall en mycket trevlig kväll!


11. Favoritkonditionsträning

Min favoritkonditionsträning beror lite på årstiden. Största delen av året så är min favorit att vara ute och ta en löprunda. Enkelt, man hinner rensa tankarna lite, vara ute i friska luften och man bestämmer själv från gång till gång både takt och hur långt man orkar. Det enda jag har som "krav" är att man ska springa en runda, alltså inte en massa smårundor flera varv utan hellre då en lång runda. Är så jobbigt psykikt att komma tillbaka gång på gång på gång till målet och sedan bara fortsätta förbi och ta ytterligare ett varv. Bra mental träning men om jag får välja så hellre en lång runda.

Vintertid när det är halt och is ute så föredrar jag att spinna. Härlig individuell träning i grupp! Men hellst ute och springa som sagt!

10. Då mår jag som bäst

Allra bäst mår jag en solig dag, när jag och Rickard leker med barnen och alla mår bra och har roligt! Men eftersom jag listar saker som har med träning att göra så blir mitt svar även:
Som bäst när det har med träning att göra, mår jag när jag sitter nyduschad och äter en god måltid efter ett jobbigt träningspass. Känna sej fräch efter en dusch och fylla på med ny energi!

Kommande pyssel

Jag var inne på www.growingpeople.se och surfade lite. Där hittade jag inspiration till lite pyssel som jag tänkte göra i sommar. Verkar enkelt och det gillar jag eftersom jag är nybörjarpysslare. Är det någon annan som har tips på något roligt o relativt lätt pyssel som man kan göra med barnen? Skriv gärna det till mej i så fall!

Kommande text o bilder är lånade från www.growingpeople.se:


Bildhållare av sten och ståltråd

Vid nästa utflykt plockar du en vacker sten som ett minne av platsen. Kanske tar du ett fotografi som en påminnelse av dagen eller gör en vacker teckning.

Hemma igen förankrar du minnet av utflykten genom att vira en ståltråd kring stenen där du sätter ett forografi eller en teckning.

Gör så här:

Vira ståltråden kring stenen. Fortsätt genom att tvinna ståltråden i 2 dm och avsluta med att göra en ögla. I öglan fäster du fotografiet eller teckningen.9. Mina inspirationskällor

Jag har lite olika inspirationskällor. Det beror på vad det gäller. Men väldigt ofta så finner jag inspirationen i mej själv. Inspiration i form av att känna mej nöjd och hela tiden utmana mej själv. Jag vill alltid bli bättre än jag varit innan och har mina tidigare tider (inom löpning) och uthållighet att kämpa mot. Min kropp är också min inspirationskälla. Ser mej själv i spegeln och finner inspirationen genast att göra kroppen finare och fastare.

Det som är negativt med att framförallt ha sej själv som sin största inspirationskälla är att det är även jag som är orsaken till att jag skippar träningar, äter godis och allt sådant. Men det är bra mental träning också. =)

8. Favoritmat

Min favoritmat är nog kyckling. Kyckling är väldigt gott och man kan använda det till mycket! Antingen äta som det är tillsammans med tex ris och sås, ha i sallader, i pastasåser eller något annat. Kyckling får nog bli min favorit som sagt då det är gott och går att variera så mycket. Dessutom så är kyckling bra mat.

Frankensteins monster och kräksjukt barn

Igår var jag hos tandläkaren och opererades. Jag opererade in en titanskruv i käkbenet. Tror jag tidigare har berättat om att jag har dragit ut min framtand för att sätta dit ett implantat eftersom den tanden var trasig sedan jag åkte pulka som liten och slog sönder den. Så nu har vi kommit så långt i processen att dom har borrat in en titanskruv i mitt käkben. Efter det la dom tillbaka tandköttet och sydde ihop det. Därför ser jag nu ut som frankensteins monster med trådar i munnen. Jag får inte ha min låtsatstand förrän torsdag nästa vecka då dom ska fixa till den så den passar bättre. Alltså får jag gå omkring utan framtand i 10 dagar (bara nio kvar idag)! Så fort jag lämnar ytterdörren är mitt mål att inte öppna munnen alls.

Och nu har stackars Max fått kräksjukan. Han har kräkts halva natten och hela förmiddagen och nu så sover han gott. Hoppas att det är på vändning nu efter att han har sovit lite. Så jobbigt med kräksjukan. Stackars mammas lille pojk.

7. Favoritövning

Favoritövning... Detta var klurigt.. Jag har nog ingen favoritövning. När jag spelade pingis hade det varit lätt att svara på vilken övning som var min favorit men idag är det svårare. Jag gillar allsidig träning och kan se nytta med all sorts träning. Är det en övning som jag är bra på tycker jag det är roligt för att jag är duktig på den och är det en övning som tränar en muskel/något jag är dålig på så tycker jag att det är roligt för då blir jag bättre på det/den och det behövs då troligen. Så ingen favoritövning här...

6. Mål med träningen

Jag har lite annorlunda mål med träningen idag jämfört med innan jag fick barn. Innan jag fick barn handlade det om att bli så bra som det bara gick att bli inom pingisen.

Idag däremot är mitt mål att gå ner i vikt så jag väger så mycket som jag gjorde innan jag blev med barn. Mitt mål är även att få tillbaka min fasta kropp igen efter barnafödandet. Självklart kommer jag inte att se likadan ut som innan jag fick barn igen men jag vill göra så gott jag kan för att komma så nära som möjligt.

Ett annat mål som har med dom andra målen att göra är att komma i mina gamla kläder igen. Att bli en pigg och glad mamma och sambo som orkar mer är ett annat av målen.


5. Favoritmuskel

Hmmm... Favoritmuskel.. På mej själv eller på någon annan? ;) Jag väljer att tolka det som favoritmuskel på mej som jag gillar att träna. Då får jag nog välja den främre lårmuskeln. Varför jag väljer den är för att man fick ganska så bra lårmuskler när man spelade pingis. En muskel som jag tränat mycket utan att tänka på det och då blivit stark i.

4. I min träningsväska

Jag gick just ut och tittade vad som låg i min träningsväska nu och där fann jag:

* En drickflaska
* Ett par skor (gymnastikskor så klart)
* Ett par extra strumpor (har legat kvar där sen i vintras när det var så blött ute)
* En liten handduk med Nalle Puh (använder den till att "boka" spincykeln, tar alltid en ny liten handduk med mej som jag använder till att torka svett med)
* Mitt medlemskort på Friskis o Svettis
* En blöja (bra att ha med sej när man är på mammabarn gympa och lat som jag är så får den ligga kvar där tills den behövs...)


3. Ett fint idrottsminne

Ett fint idrottsminne.. Hmm.. Jag har väldigt många fina idrottsminnen så det är svårt att välja.

Hmm.. Tror jag väljer när vi vann kvalet med damlaget in till Elitserien. En otrolig glädje och hela laget hade presterat på sin maximala nivå! Ingen trodde riktigt på oss till 100% men vi visade dom allt! 
Att prestera så bra och att även de andra gjorde det är så härligt! Älskar att spela i lag! Delad glädje är dubbel glädje! =)

Hjälp! Ensam?!?

Konstig dag det blev idag...

Just nu sitter jag i Kalmar (på kocken, alltså linnéuniversitetet) och väntar på att information om höstens utbildningar ska börja. Först är det lite om byggteknik jag tänkte lyssna på när jag ändå är här (det blir nog mitt andra- eller tredjehandsval, det och byggnadsutforming) och sedan är det information om ekonomiutbildningen som jag just nu hade tänkt välja som förstahandsval. Men jag är lite osäker och tänkte att därför kanske det inte är fel att lyssna på lite information.

Jag lämnade alltså hemmet för att hinna med bussen vid 20 över 7 i morse. Tidigare än jag lämnat hemmet på väääääligt länge. Moa hade inte ens vaknat. Max däremot var uppe och lekte när deras farmor och farfar kom för att passa dom, eftersom även Rickard är i Kalmar idag.. Det är alltså första gången vi är iväg båda från Moa så här länge. Lite nervöst, särskillt eftersom det är "så långt borta".. Eller så långt borta är det ju egentligen inte men det tar ju ett litet tag innan vi kan komma hem om det skulle vara några problem, vilket jag är ytterst tveksam till att det skulle vara.
När vi precis kom upp hit så ringde vi för att kolla och allt var jättebra. De skulle sätta sej i bilen och köra hem till farmor o farfar. Lite nervösa och lite spända tror jag att vi alla är inför detta!

Så nu sitter jag här på "kocken" och väntar på att det ska börja, ensam! Så här ensam, utan både barn och sambo har jag inte varit på länge! I alla fall inte utan att ha någonting att göra. I vanliga fall när jag är själv så brukar jag ju träna eller göra något. Nu har jag inget att göra.. Tur jag fick låna Rickards inloggning så jag kunde spendera lite tid här framför datorn.. =)

2. I mina öron när jag tränar

För några dagar sedan så skrev jag här på bloggen vad det är som jag tränar nuförtiden. Och på mammabarn, skivstång/spinn och på spinningen så är det ledarledd träning till musik. Alltså bestämmer inte jag musiken då. Det brukar vara ganska blandad musik på dessa passen, en del bra och en del mindre bra.

När jag är ute och springer så har jag min iPhone och musiken som klingar där ur just nu är Ozzys nya skiva (Scream), Gotthard (Lipservice) och Alice Cooper (Dragontown). Varför det är just den här musiken är för att det är den enda som jag har orkat lägga in på min telefon och därmed så blir det den som spelas. Kommer alltid på när jag står redo att gå ut och springa att jag borde lägga in lite ny musik och göra en spellista till när jag ska ut och springa, men så fort som jag kommer hem igen så är det glömt och kommer inte på det förrän nästa gång det är dags att ta på löparskorna.

När jag gör om till en löpspellista så kommer den innehålla hårdrock, inte för snabb men inte heller för långsam, utan lagom att springa i. Får väl göra ett par olika listor och prova mej fram så jag hittar någon lagom takt att studsa fram i! =)

1. Min idrottsbakgrund

Jag har alltid älskat att träna! Gymnastiken i skolan var tidigt mitt favoritämne och jag har sysslat men någon form av idrott så länge jag kan minnas.

Som riktigt liten gick jag på barngymnastik och även på handboll och innomhusfotboll. Detta på lek förstås.

När jag började skolan så började jag även träna pingis. Detta var en sport som jag fastnade för. (Konstigt nog eftersom mamma spelat handboll och pappa fotboll) Jag spelade i Jämjö BTK i ca 7 år innan jag bytte över till Lyckeby BTK för att göra en elitsatsning. Där tränade och spelade jag på elitnivå till 2007. Under min pinigis "karriär" hann jag bland annat med att:
* Komma på 15:e plats i SM
* Vinna Div. 1 serien och vinna kvalet upp till Elitserien (dock fick vi aldrig ihop spelare och pengar för att spela i elitserien)
* Komma bra till på många stora turneringar i hela landet.
* Spendera 6 veckor i San Fransisco och agera spärring i en klubb där.
* Vara på träningsläger med Svenska Handikapslandslaget och spärra dom.
Under min gymnasietid så gick jag idrottsprofil, vilket innebar att medans övriga i klassen hade valbar kurs (eller individuellt val, kommer inte ihåg vilket det var) så tränade jag pingis. Detta ledde till 6 träningspass mån-fre och sedan var vi iväg hela helgerna på olika tävlingar och seriespel.

Jag spelade något år (när jag var gravid och efter att jag fått Max) pingis i Kättilsmåla BTK. Detta mest på skoj och för att hålla igång. Kan ju erkänna idag att jag saknar tiden i Lyckeby på många sätt...

Någon gångra år när jag gick på mellanstadiet och högstadiet spelade jag inte bara pingis utan även fotboll. Fick nån serievinst i nåt flicklag och lite sådant men ingen vidare större "karriär". Har alltid gillat fotboll och tycker att det är en rolig sport. Men eftersom var jag bättre på pingis och slutade jag fotbollen för att satsa fullt ut på pingisen.

Jag har alltid älskat att träna och inte gett mej förrän jag var bäst eller nåt det mål jag satt upp. Jag har heller aldrig fått nåt "gratis". Jag har inget vidare medfött bollsinne eller liknande (tillskillnad från en av mina systrar) utan har alltid fått träna ordentligt för att bli bra. Självklart var detta jobbigt, särskillt till en början, men allt eftersom så fann man fördelar med det med. Eftersom jag då från början var van vid att träna hårt för att komma någon stans så blev det ingen skillnad när man kom upp till högre nivåer och var tvungen att träna riktigt hårt för att bli riktigt bra.

Det enda jag har fått "gratis" visade sej vara psyket och konditionen för löpning (lite längre sträckor). Detta upptäckte jag redan på mellanstadiet då jag slog alla i klassen (även killarna) i det. På högstadiet var det bara tre killar som klarade av att slå mej i det.

På gymnasiet och några år efter det var min "träningstopp" då jag tränade som mest. Jag ville tom ha nederskåpet på gymnasiet att lägga böckerna i för då så gjorde jag en benböj varje gång jag skulle ha nåt i skåpet. Det mesta jag har gjort på en dag var när jag cyklade från stan till jobbet på verkö, cyklade hem igen, cyklade till pingisträningen i lyckeby, tränade två timmars pingis, sprang 6 km och sedan cyklade hem igen. Ca 4,5 timmers träning på en dag.

Detta var väl lite kort om min idrottsbakgrund...


Träningslista, 30 dagar

Läste militärmammas blogg (http://militarmamman.wordpress.com/) där hon tänkte lista saker angående träning i 30 dagar. En sak varje dag. Tänkte jag skulle haka på! Lät som en mycket rolig idé och jag hoppas att några av er läsare tycker att det verkar intressant att läsa!


1. Min idrottsbakgrund

2. I mina öron när jag tränar

3. Ett fint idrottsminne

4. I min träningsväska

5. Favoritmuskel

6. Mål med träningen

7. Favoritövning

8. Favoritmat

9. Mina inspirationskällor

10. Då mår jag som bäst

11. Favoritkonditionsträning

12. Favoritidrott

13. Mitt bästa kosttips

14. Favoritmellis

15. Då tränar jag allra helst

16. Favoritlivsmedel

17. Mitt måtto

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

19. Hälsa för mig

20. Det här åt jag idag

21. Därför tränar jag

22. Min favoritfrukost

23. Detta skulle jag vilja utöva

24. Favoritidrottare

26. Så sover jag

27. Detta klara jag mig inte utan

28. Där tränar jag helst

29. Detta tränar jag allra helst i

30. Glöm inte att…


Träning och vikt

Äntligen har jag börjat få lite ordning på min träning! Har planerade träningar regelbundet så det inte är så lätt att hoppa över dom.

Börjar på tisdagar med mammabarn gympa med Moa mitt på dagen när Max är på dagis. Denna träningsformen har dock uteblivit lite för många gånger i mitt tyckte men det beror bland annat på att bilen har varit på verkstad så jag har inte hunnit ta mej in för att hinna hem i tid för att hämta Max från dagis. Skön form av träning då jag kan ha med Moa och man själv kan välja lite hur svårt man vill göra det för sej. Eftersom det är andra mammor där med så förstår dom om man måste avbryta för att trösta sitt barn eller liknande och alla förstår varandra. Alla har ju nyligen fött barn så vi är alla i samma sits.

Nästa träningspass är på tisdagskvällen då det är skivstång-spinn. Då jag endast har spinnkort så känns detta passet välbehövligt för mej (all passträning sker på Friskis o Svettis förresten). Först 60 minuters styrka i form av ett skivstångspass och sedan 30 minuters spinning på det. Hela kroppen genom- och slutkörd efter detta passet.

Nästa pass är på torsdagar och är ett 75 minuters spinningpass där man spinner i 60 minuter istället för 45 som det är på normallånga spinningpass. Detta passar mej mycket bra då jag bytte ut ett vanlilgt spinnpass mot skivstången på tisdagarna och där med förlorade lite spinntid.

Det fjärde passet som är inplanetat under veckan är att jag ska komma ut någon gång under helgen och ta en löprunda. Har än så länge kommit ut två gånger och det känns helt ok. Inte alls i samma form som jag var innan men det är härligt väder ute och jag får vara för mej själv med mina tankar för en stund.
Eller tja.. Det där med att det har gått ok kan man ju se som man vill. Dagens runda gick bra men för två veckor sedan när jag var ute och sprang så slog jag självklart i backen på en isfläck. Trodde att "Grisarundan" som jag brukar springa skulle vara snöfri och det var den ju också.. Bara det att halva sträckan var full med is istället, så jag fick så snällt försöka gå/jogga så fort jag vågade. Men innan jag insåg att det var så halt var jag ju tvungen att dra dit ordentligt. Tur att inte tant bröt lårbenshalsen ;). Har fortfarande, nu två veckor efter, kvar lite av det enorma blåmärke som blev på min högra höft. Man lär så länge man lever...

Med dessa passen har jag nu fyra planerade pass i veckan utspritt över tre dagar. Sedan så försöker jag komma ut och gå så mycket som det hinns med också. Försöker ha som mål att gå och hämta Max från dagiset (förlåt, menar så klart förskolan) så ofta jag kan. Visst, det är ju ingenting mot mina 6 träningspass (9,5 timme) på 5 dagar (mån-fre) plus tävling lördag o söndag som man gjorde när man var aktiv (jag talar så klart om när jag spelade pingis aktivt). Men det var innan jag hade två barn. Dessutom var jag ju aktiv på elitnivå då. Det är jag ju inte nu. Och utöver det cyklade jag till och från jobbet och var även ute och sprang så fort jag orkade. Men jag försöker även nu att få in så mycket vardagsmotion som möjligt. Jag vill inte heller lägga så många timmar på träning längre utan hellre spendera tid med barnen. Självklart så vill jag lägga en del tid på träning då jag tycker att det är väldigt roligt att träna och skönt att hålla igång. Men jag har fått lite andra prioriteringar nu som mamma.

Nu när jag har börjat träna mer regelbundet hoppas jag också att jag snart ska få bukt på min vikt med. Har fortfarande 6kg kvar att gå ner efter graviditeten och kommer fortfarande inte i mina byxor. Känns jobbigt att inte känna igen sin kropp när man tittar sej i spegeln. Jag förstår självklart att den inte kan bli som den var innan jag fick barn och det begär jag inte heller. Men bättre än så här ska den bli iaf. Jag ska i alla fall känna mej nöjd. Men eftersom jag fortfarande ammar så tänkte jag inte banta. Däremot träna och tänka på att inte stoppa i mej bakelser och godis och andra frestelser sju dagar i veckan tänker jag bli bättre på.

Cookiemonster-cupcakes

Något konstigt har hänt med mej.. Jag har bakat två gånger på en vecka! Och det är inte kalas eller någonting!

Igår bakade Max och jag amerikanska blåbärsmuffins! (och Moa var ledsen och fick sitta på min höft och hjälpa till så gott hon kunde. Hon blev dock tyst och tyckte det var spännande när vi körde med elvispen) Max tyckte det var jätteroligt att få hjälpa till och han var väldigt duktig på det med! Han höll i måtten medans jag hällde i och så öste han ner ingredienserna i bunken. Han hjälpte mej med elvispen med och smakade gärna av smeten! När vi nästan var färdiga så påminde han mej att jag skulle ha i blåbären med! Max tyckte dock bättre om smeten än om själva muffinsen. PappaRickard blev jätteglad när han kom hem från träningen och såg att det var muffins bakade. Jag kan ju tillägga att det var tur att jag gjorde en dubbel sats, annars hade det inte blivit några kvar till att frysa in och bjuda på vid besök, vilket faktist var tanken med baket!

I måndags bakade Max och jag muffins som skulle vara till Cookiemonster-cupcakes som jag tänkte göra på tisdagen. Har haft det receptet länge nu och tänkte att nu måste jag ta mej i kragen och göra dom! Har aldrig bakat cupcakes tidigare så det skulle bli mycket spännande. Insåg dock att börja med att göra cupcakes som ska se ut som Cookiemonster kanske var att lägga ribban lite väl högt. Resultatet blev inte som på bilden (konstigt va?) men klart godkänt! Dock var dom väldigt mäktiga då jag hade en massa glasyr på. Det blev till och med för mycket för ett kakmonster som jag! (fast då hade ju jag självklart smakat lite av glasyren när jag bakade, det ska jag nog inte göra nästa gång..) Det blev 10 st "små" kakmonster och jag var rädd för att de inte skulle räcka till alla jag ville bjuda på dom men det gjorde dom lätt. Blev till och med någon över. Efter att ha ätit den kakan så var jag inte hungrig på närmare sex timmar senare!Ganska söta små monster =)
RSS 2.0