Liseberg - ett äventyr för alla!

Som ni alla säkert redan vet så var vi uppe i Göteborg i helgen. Rickard och jag sprang Göteborgsvarvet på lördagen medans Rickards syster + man + son passade våra busfrön. Och vad är det som man inte får missa när man är i Göteborg? Jo, Liseberg!


Tre förväntansfulla barn som väntar på att få åka till Liseberg!


På söndagen så var tanken att vi skulle till Liseberg för att barnen skulle få åka lite karusell och äta karamell och allt annat man måste göra på Liseberg. Till vår stora besvikelse så verkade det som om det skulle bli regn.. NEJ inte regn! Gärna lite mulet men inte regn! Det började dugga lite men vi bestämde oss för att köra till parkeringen och sedan ta beslut där. Då var det uppehåll. "Okej då men vi ger det en chans" tänkte vi. Och det var tur att vi gjorde det!

Max och kusinen Ludvig (som är ett år yngre än Max och ett år äldre än Moa) fick varsitt åkpass Mini. Vi vuxna köpte några åkbiljetter vid sidan av för att följa med i några av barnkarusellerna. Moa sov så vi passade på att börja åka lite innan vi åt mat. Vi började mjukt med en vanlig karusell (Ponnykarusellen, ni vet en sådan klassiker där man sitter på vanligtvis hästar och åker runt runt). Pojkarna blev stormförtjusta och vi gick därifrån raka vägen till Farfarsbilar. Undertiden pojkarna och deras pappor åkte denna så vaknade Moa. Pojkarna (de yngre) ville inte gå av bilarna när åkturen var slut. Som tur var så fanns det en Farfarsbil som var vid sidan av karusellen så man kunde sitta och köra utan att åka. Där fick barnen sitta alla tre och leka medans vi vuxna fotade.Även Moa tyckte det var roligt! Pojkarna styrde även denna bilen som galningar...


Nu var det då dags för lite mat. Detta var ju inte lika uppskattat av barnen som av oss vuxna. Men efter att vi förklarat att så fort vi har ätit upp maten så ska vi åka ännu mera karuseller. Jättemånga! "Så ju snabbare ni äter upp er mat, ju fortare kommer vi ut och kan åka karuseller!" Ingen av barnen sa emot detta utan åt snabbt upp sin mat (för de var ju trots allt hungriga men ville inte erkänna det för det var så roligt att åka. Och vem kan klandra dom?).

Efter maten var det åka, åka, åka som gällde! Så härligt att se barnen så glada och att inte behöva säga nej eller begränsa åkandet! Ville dom åka en gång till så var det ju bara att ställa sej i kön igen! Finns inte ord som beskriver hur härligt det var att se glädjen i deras ögon när dom åkte och fick åka igen och igen och igen! Max åkte Rabalder (lilla bergodalbanan) (den uppskattade även hans mamma som mer än gärna åkte med honom!), Lilla Lots (en gungande båt), Drakbåtarna, Elefanter som åkte upp och ner när man tryckte på en knap mm. Hela familjen (jag, Rickard, Max och Moa) åkte även Ponnykarusellen, Sagoslottet och Kaninfärden. Moa tyckte det var jätteroligt hon med! Hon satt och tittade och pekade och sa "titta" till alla kaniner, sagofigurer och liknande. Hon satt och hoppade och log. Alla barnen var jättenöjda! Stora som små.


Max och Rickard längst fram och jag i vagnen bakom!


När det sedan var dags för matomgång nummer två så började det regna. Och inte så lite heller. Vi insåg att det inte skulle sluta så vi bestämde oss för att åka hem. Vi hade ändå åkt de flesta av de attraktioner som vi hade tänkt oss att hinna med. Moa hade somnat igen och vi förklarade för Max att det regnade så mycket så man inte kunde åka flera kasuseller. Han lyssnade tålmodigt när vi förklarade och förstod vad vi menade. Så vi sa hej då till alla karusellerna och det var inga ledsna miner alls när vi skulle hem, utan glada och trötta barn efter en härlig dag!

Med hem fick dom varsin Lisebergskanin som minne.

Som sagt så var alla nöjda med besöket på Liseberg! Trodde aldrig att jag skulle uppskatta en så simpel karusell som "Ponnykarusellen" så mycket som jag gjorde när jag åkte tillsammans med mina barn! Att se sina barn skina som små solar gör livet helt underbart!

Första besöket på Liseberg med barnen avklarat, men definitivt inte det sista!


Jag lever!

Japp, jag överlevde Göteborgsvarvet! Det var t.om. så att jag fick en tid som jag är mycket nöjd med!

Det längsta jag har sprungit innan är 1 mil. Detta loppet var alltså mer än dubbelt så långt som jag någonsin sprungit innan. Och sist jag sprang en mil var nog någon gång i början på min graviditet med Moa. Så det var nästan ett och ett halvt år sedan. Tilläggas kan ju göra med att det inte ens är 10 månader sedan jag födde mitt andra barn. Så jag är inte riktigt i samma kondition som innan. Men återigen så visade det sej att jag underskattade mej själv!

Fick en tid som jag faktist hade varit ganska nöjd med även innan jag fick barn. Tiden jag fick var 2:04:56. Detta blev så mycket som en placering på 5789 plats (bland kvinnor). Jag höll en otroligt jämn takt hela vägen. Ett 6 min/km tempo hela vägen, från start till mål. De första kilometerna var jobbiga. Det var tungt i både kroppen och i huvudet. Men när det började närma sej km nummer 8 så kändes allt väldigt lätt, så mellan km nummer 8 och 14 så bara flög jag fram! Flög med samma fart som innan men det kändes inte alls lika tungt, varken i ben eller i huvud. Mot slutet började det bli lite tungt i benen men då kände jag att jag verkligen hade valt ett bra tempo att hålla då jag, trots att det började värka lite, kunde hålla samma tempo ända in i mål! Lite irriterande var det dock att när jag började närma mej mål så var det väldigt många som gick, i bredd! Man kan väl inte gå i bredd och ta upp hela "upploppet"? Men men jag lyckades tränga mej förbi även dom ganska fint så.
Så en sak lärde jag mej verkligen. Jag har det i huvudet! Det är mitt psyke som gör att jag klarar sådana här saker! Jag är inte särskillt snabb (på korta sträckor) men jag är seg som gammal honung! (som Nalle Puh skulle ha sagt)

En liten notis om min kära sambo. Även han klarade sitt mål men känner sej inte lika manad som jag att detta är  något som måste göras om. Nu har han gjort det och är nöjd. Självklart är han precis som jag en tävlingsmänniska och vill självklart förbättra sin tid men han har nog inte samma behov av att göra det på just Göteborgsvarvet nästa år.. Han fick tiden 1:50:03.

22. Min favoritfrukost

Jag måste erkänna att jag inte är någon frukostmänniska.. Jag måste vara vaken ett tag innan jag kan äta. Innan jag fick barn så var jag tvungen att ha frukost det första jag vaknade på morgonen. Jag kunde äta precis vad som helst och gärna stor mängd! Men då jag led av extremt illamående (och kräkningar) under graviditeterna så blev jag allt känsligare för frukost. Jag kräktes och hade sedan svårt för den maten. Kunde inte äta kanter på bröd, yoggi, juice, tja you name it! Hade jättesvårt för all frukost. Detta gör att jag idag är ganska kräsen. Men bara hemma dock! Borta kan jag äta den mesta maten till frukost utan problem! Detta låter väldigt löjligt och även jag tycker att det är löjligt! Men så blev det..

Men min favorit när jag kan äta är:
En kopp kaffe och ett glas multivitaminjuice. Vetekaka (gärna med skinka och tomat på) och kanske någon god yoggi eller fil till. Mums!

Nu bor vi i hus!

En sådan underbar känsla! Vi blir alla så glada när vi kommer hem hit! Trots att det är stökigt som attan sedan flytten så har barnen ändå mer plats att leka på här än vad som fanns i lägenheten när den var städad och i ordning! Så skönt!

Huset har fått bra betyg från barnen också. Började med att vi åkte hit kvällen innan vi skulle börja flytta för att visa barnen och låta Max välja vilket rum han skulle ha. När vi skulle åka hem så totalvägrar Max. Han vill stanna i huset. Och då har vi inte ens flyttat några saker. Det måste ju bara vara ett bra betyg?! Då värmde det i mammahjärtat! Vi har äntligen flyttat till hus och barnen uppskattar det jättemycket! Det känns bara så rätt då. Inte för att jag någonsin tvekat på att det skulle vara fel att flytta till varken hus eller just detta huset, men det känns så härligt att få det bekräftat flera gånger om dagen!

Som sagt så är det fortfarande flyttkaos här. Köket är i någolunda ordning, sakerna är i skåpen fast inte allt i rätt skåp. Badrummet är organiserat fast inte ordentligt urstädat. Max rum är ordentligt urstädat med sakerna ska rengöras ordentligt innan de åker in där. Men jag är ändå imponerad av oss hur mycket vi hunnit på dessa få dagarna. Med tanke på att jag är hemma själv om dagarna med båda barnen och att rickard håller på med sitt examensarbete både dag som natt hela veckan.

Men idag så flyr vi fältet lite. Beger oss upp till Göteborg för att imorgon springa Göteborgsvarvet. En uppgift som ingen av oss är direkt förberedda på, varken psykiskt eller fysiskt. Hoppas kunna hitta den psykiska förberedelsen och envisheten att ta sej runt i bilen på vägen upp. Det är första gången jag springer så långt (21 km) och första gången Rickard springer ett lopp överhuvudtaget. Så vi har ett enkelt mål. Att överleva! =) Gärna att springa (eller jogga, i alla fall inte gå) runt hela och hoppas att tiden inte blir allt för lång...
Har hört något om att jordens undergång är imorgon? Om det nu är så, kan den ske innan kl 15 då? Så slipper jag springa... Känns så dumt att ha sprungit detta och vara stolt och sedan inte hinna berätta för någon för att världen går under. Då kan den lika gärna gå under innan starten.. ;)
(Skämt å sido, jag älskar att springa lopp! Ska se om jag inte kan övertala Rickard att vi ska anmäla oss redan i helgen till nästa års lopp..)

Snart dags för flytt!

Ursäkta att det har varit lite tyst här på sista tiden. Det finns många små anledningar till detta och den senaste är att jag så sent som igår blev kräksjuk. Inte roligt. Så igår tömde jag kroppen, låg och vilade och redan idag mår jag mycket bättre! Men det måste ju gå 48 timmar innan man beger sej ut bland andra människor så imorgon eftermiddag/kväll så är det äntligen fritt fram! Är ju så drygt att denna sjukan inte vill ge med sej! Först Max, sedan jag, sedan Moa, sedan Max igen och nu jag igen.. och med låååångt mellanrum så jag tror inte att vi har smittat varandra.. konstigt.. men men nu hoppas vi att det är över för alla.

På lördag så ska min näst yngsta syster konfirmera sej! Hon har blivit så stor! Känner att jag låter väldigt gammal är jag säger så.. Men när Rickard och jag träffades så gick hon i lekis (som det hette då, idag heter det förskoleklass)! Och nu så går hon i åttan! Sjukt så fort tiden går...

Och på söndag så smäller det! Då börjar vi flytten till huset! Han som sålde huset till oss flyttar ut på lördag och sa att det var ok för oss att flytta in redan på söndag (trots att vi inte skriver på de sista papperna förrän siste maj)! Snällt! Så skönt att få lite tid på sej att hinna flytta allt och städa ur lägenhetern. Har ju en del annnat att stå i i slutet av maj ändå. 28 maj ska vi på bröllop, Rickard tar examen den 1 juni och ska innan dess ha gjort färdigt sitt examensarbete som han sliter med för fullt med, 1 juni fyller även jag 25 så då ska vi ha släktkalas och även fira Rickards examen så det blir lite att fixa med då..

Nej nu har jag inte tid att sitta här och skriva! Dags att hoppa in i dusche och försöka bli lite fräsch och sedan kanske packa en flyttlåda eller två?? =)

21. Därför tränar jag

Jag tränar för att må bra! Jag får mer energi av att träna och mår både psykiskt och fysiskt bättre när jag tränar!
Jag vill även få en finare och fastare kropp. Sedan att jag tycker det är så otroligt roligt att träna och att jag är en riktigt tävlingsmänniska gör ju inte saken sämre! =)


Årets Vårrus avklarat!

Som ni kunde läsa i mitt förra inlägg så var min inställning att ju närmare 25 minuter (eller under) jag kom ju lyckligare blev jag! Och att under 30 minuter var ett krav, annars skulle jag börja gråta. Jag slapp gråta.

Loppet kändes skönt. Det enda som irriterade mej lite var att det inte satt någon kilometeruppmärkning. Det gjorde det förra året och jag tycker det är ganska så skönt att ha det så man ser hur långt man är, hur långt man har kvar och kan kolla hur man ligger till i tiden. Loppet kändes som sagt bra, jag var pigg i benen och laddad! Lite avvaktande kändes det som jag var för de senaste gångerna jag varit ute och sprungit har jag fått en enorm håll. Var lite rädd för att få det även igår.

Men summan av allt blev ett härligt lopp med en sluttid på 23:30! Alltså en bra mycket bättre tid än vad jag hade hoppats på! Tror det är bästa (eller näst bästa) tiden som jag gjort på 5 km (vad jag vet att jag har tagit tiden på i alla fall)! Så jag är nöjd! Och även de andra i mitt och vårt andra lag (vi var två lag som åkte upp) gjorde mycket bra ifrån sej! De flesta slog sina tider från förra året och klarade de mål de satt upp för dagen! Vi var alla värda de goda fikan i fikakorgen efteråt!

Nästa lopp: Göreborgsvarvet 21/5...


Idag är det dags..

..för Vårruset! Har sett fram emot detta ända sedan när jag "sprang" förra året. Hade hoppats på att jag skulle vara i toppform nu vilket jag tyvärr inte är. Har bara mej själv att skylla för det för jag har inte varit ute och sprungit så mycket som jag borde ha gjort. Kan dock hoppas att de sista veckornas träning har gett några minuters kortare tid iaf. Förra året (gravid i 7 månaden) joggade/gick jag runt på 37,5 minut. Har gjort detta loppet en gång innan och då gjorde jag det på 23 minuter. Mitt mål idag är att komma under 30 minuter. Det är tom så att jag blir riktigt arg om jag inte klarar det på under 30. Så egentligen kanske jag ska säga att mitt mål är att klara det på 25 minuter. Detta vet jag är ett ganska så svårt mål med tanke på min nuvarande kondition (hade detta varit för några år sedan så hade jag blivit sur om det inte gått på under 25...). Så någonstans under 30 och ju närmare 25 jag kommer ju gladare blir jag! =)
Typiskt mej så kommer jag säkert få en extrem håll efter bara någon kilometer eller något men men..

Önska mej lycka till nu ikväll! För det kan jag behöva! =)

Tokunge!

Idag har jag (äntligen) plockat undan påsksakerna. I fönstret har jag haft tre stycken "porslins-påskägg" som man kan öppna som ett vanligt påskägg. Dessa har Max tyckt varit väldigt roliga att öppna och stänga. Jag har sagt åt honom att vara försiktig med dom och det är han också.
Nu när jag skulle plocka ner dom så hörde jag att det lät som det låg något i ägget. Det första var ett grönt ägg och när jag öppnade det så låg där en grön krita! "Busunge" tänkte jag och tittar i de andra äggen. De andra äggen var vita och det ena har en gul rosett och det andra en rosa rosett. Och gissa vad som låg i dom? Jo i ägget med gul rosett låg en gul krita och i ägget med rosa rosett låg en rosa krita! Denna unge! =) Så duktig han är med färger och har parat ihop dom med färgen på äggen! Sötunge! =)

20. Det här åt jag idag

Idag har jag inte ätit något än men jag kan ju dela med mej av vad jag åt igår:

Grillade på förmiddagen:
En smal korv med bröd
Fläskkarré
Paprika
Champinjoner
Coktailtomater
och till detta en gräslök och dill dipp och coca-cola zero.

Drack vatten under dagen och på kvällen var vi på kalas där det bjöds på:
paj
bröd
kyckling
potatisgratäng
sallad
och ett glas rött till

till efterrätt blev det
en kopp kaffe och kladdkaka

Inte en kanondag i matintag kanske men gott var det! =)

RSS 2.0