Mammas Monster

Är det ok att kalla sitt lilla barn för sitt lilla Monster? Om man säger det med kärlek i rösten?

Moa har på senare tiden (framför allt kvällstid) blivit ett litet monster! Hon skriker, inte för att hon är ledsen utan ett skrik rakt ut bara, nästan som för att få uppmärksamhet eller busa med oss. Sedan gapar hon stort när hon skriker, typer tag om oss (framför allt mej) o försöker bita oss. (Tur att hon inte fått några tänder än) Hon anfaller i högsta hugg med andra ord. Skriker, biter, nyps, rivs osv.. men på ett busigt sätt! Hon tycker det är jätteroligt! När hon gör detta är det väl ok att kalla henne för sitt lilla Monster?

För några kvällar sedan så busade jag och Moa så och jag sa till henne att "nu e du ett litet monster igen"! Dagen efter så ger Moa ifrån sej ett sådan skrik för att få uppmärksamhet av Max, varpå Max vänder sej om och säger att Moa är en dinosaurie... Han har med andra ord uppfattat monster och dinosaurie som att det betyder ungefär samma sak, och eftersom att jag kvällen innan när Moa gjorde så kallade henne för monster så tyckte han att när hon skrek så var hon en dinosaurie.. Hmmm, inte riktigt rätt men ganska så roligt!

Denna helgen så är jag ensam hemma med barnen. Rickard är i Kalmar hela helgen och passar på att umgås med sina klasskamrater. Inatt så har inte ens Max varit hemma. Han har varit hos sin farmor o farfar o sovit där tills idag. Han har itne kommit hem än.. Börjar kännas väääldigt tomt.. Ingen som busar, hoppar, stökar till (förutom jag då).. Tomt i sängen i natt med bara Moa. Vi hade ju gott om plats båda två, något som ingen av oss är särskillt vana vid!

Igår så passade jag och Moa på att åka in en runda till stan eftersom det bara var vi tjejer hemma. Eftersom bilen är på verkstad så fick vi så snällt ta bussen in. Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans. Fikade på tre G som tydligen var så utmattande att Moa sov reserande tiden av shoppingturen i vagnen! Min tanke i stan var att jag skulle köpa lite nya kläder till barnen på HM som jag sett i katalogen. Men inte då.. Dom hade i princip inget av det som jag ville ha i butiken så jag blev sur och bestämde mej för att jag ska skicka efter de kläderna istället! Råkade dock hitta en massa kläder till mej.. Suck.. Det var ju inte direkt meningen, för det har vi verkligen inte pengar till. Med det är så härligt när vårkläderna börja komma! Och lite nya kläder behöver jag faktist för jag kommer fortfarande itne i mina gamla... Försöker bli av med alla graviditetskilon men det går väääldigt långsamt... och undertiden måste jag ju faktist ha kläder att ha på mej.. kan ju inte så omkring i träningsbyxor dagarna i ända.. Till min förvåning provade jag en massa klänningar.. Va?!?! Jeans-o-t-shirt-tjejen provar klänningar?!?! Vad är det som har hänt? Insåg sedan att det var pga att de enda byxor som jag får på mej nu är leggings... och då behöver man klänningar eller tunikor till det.. så en kort klänning/lång tunika blev det, snyggare mjukisbyxor, korta mjukisbyxor (typ) och en långärmad magtröja.. får se om jag behåller allt eller lämnar tillbaka något.. Visade sej att vi visst hade väldigt mycket räkningar denna månaden.. ojsan! =)

Alla hjärtans dag

I måndags var det Alla Hjärtans dag. Det firades inte alls här hemma är jag väl villig att påstå. Rickard var knappt hemma på hela dagen utan vi passade på att göra hemmagjord pizza o äta chokladhjärtan på söndagskvällen istället. Minst lika mysigt det. Barnen fick en gemensam present av oss. Boken "Stora sagoboken om All världens prinsessor". "Hmmm" tänkte jag först när jag såg den. En flickbok både pga namnet och att den är rosa. Den ser väldigt puttisnuttig ut... Men så öppnar jag boken och läser om vilka sagor som är med; Askungen, Snövit, Guldgåsen, Rubinprinsen, Prinsessan på ärten, De tovl jägarna, Grodprinsen, Pinocchio, Mästerkatten i stövlar och många fler. Helt vanliga klassiska sagor enligt mej! Att det finns en flicka som är någon form av prinsessa med i många av sagorna är väl helt normalt? Tyckte inte alls att det var en flickbok efter att ha öppnat den och definitivt inte efter att ha läst några sagor ur den. Igår kväll läste jag en saga för Max där det inte ens var någon tjej med! Tror dom spelar på att prinsessor verkar vara vääldigt populärt nu och jag tror säkert att dom får sälja några extra exemplar till småflickor när dom ser bokens titel o färg. Grattis till dom i så fall. Själv köpte jag den pga innehållet!

Jag gillar skarpt sagoböckerna som innehåller många sagor. Passar bra att läsa för Max när han ska somna. Om han inte somnat när första sagan är slut så är det bara att fortsätta på nästa, utan att behöva gå iväg till bokhyllan och byta bok. Men det måste vara lagom mycket text på varje sida så det inte blir för långtråkigt med samma uppslag länge och självklart fina bilder! I julas så läste jag ur "Jultomtens stora sagobok" för Max. Jätteroligt att bygga upp en liten förväntan inför jul med hjälp av sagorna. I julklapp fick han en sagobok med sagor av Bröderna Grimm (som hans moster lånar för tillfället! Det fanns en bild på hur Hans o Gretas styvmor såg ut och det fanns inte i hennes sagobok så hon ville gärna låna den och titta på henne! =) ). Barnens moster (den minsta av dom) har en sagobok som heter "Min stora Sagobok" (Enkel titel, behöver inte vara krångligare än så!) som verkar vara bra. Där finns t.ex. De tre små grisarna, Hans o Greta och Rödluvan. Ska hålla ögonen öppna för om jag hittar den. Roligt med sagoböcker! Tycker även jag! Väldigt mysigt sätt att söva Max på (Moa är än så länge för liten för att somna till sagor.). Man får en liten mysig stund tillsammans på kvällen att kela i soffan och läsa en spännande saga! Hoppas Moa också kommer gilla sagor lika mycket som Max.

Äntligen köpt hus!!!

Ursäkta min långa frånvaro här på bloggen. Mycket har hänt men det som framförallt har hänt och snurrat runt i min lilla skalle är ett husköp som blev klart på papper idag! Har inte velat skriva något om det förrän det var klart på papper att huset skulle bli vårt. Så varje gång jag tänkt tanken att jag skulle skriva lite på bloggen så har det enda stora som hänt som jag kan komma på att jag skulle kunna skriva om, haft med huset att göra, och det har jag som sagt inte velat skriva om innan det var på papper färdigt att vi skulle få det! Och det blev det idag!

Vi har letat hus till och från i två år nu och antingen har det inte fallit oss i smaken, varit för dyrt, eller så har vi förlorat i budgivningen eller något annat som har satt käppar i hjulen för oss. Därför har vi inte vågat säga något eller vågat säga meningen "Vi har köpt hus" förrän köpekontraktet blev klart idag. Kändes jättekonsigt att säga att vi är villaägare. Inflyttningsdatumet är senast 31/5 (alltså dagen innan min 25års dag) vilket gör att både jag och Rickard innan vi är 25 år har hunnit med: Två barn, kombi och hus. Bara hunden och giftemålet som saknas innan vi är en äkta Svensson familj (eller Nilsson som det nog skulle bli i så fall ;) )!

Huset ligget bara knappt 50 meter från huset där jag växte upp som liten. Jag känner alltså till området ganska bra, känner till lekparken som man t.om. ser från huset, vet vilka genvägar man kan gå och var som är bästa stället att lära sej cykla på! =) Vi känner oss riktigt nöjda med köpet och det ska bli så skönt att ha hus istället för en liten tvåa! Barnen som äntligen ska få varsitt rum och plats för lite andra saker som har legat undanstoppade nu.. Och en tomt! Så härligt! Kommer bli många grillkvällar och annat roligt i huset i sommar! Och ett garage, där bilen förhoppningsvis kommer stå i vinter så man slipper skrapa rutorna! (observera att jag skrev "förhoppningsvis")

Äntligen hus!!! =)

RSS 2.0