Bamse

Nu har Moa blivit väldigt lik hur Max var när han var knappt ett och ett halvt år. Det första hon gjorde när hon klev upp i morse var att gå ut och peka på Tvn och säger "Baba" (=Bamse). Ibland kommer hon till mej eller Rickard med tv-dosan och säger "Baba". Så nu för tiden är det mys på morgonen med kel i soffan och Bamse på tv! Roligt att även hon har börjat gilla Bamse, jag älskar den björnen! Extra roligt är att vi funderar på att åka till Kolmården i sommar där vi i så fall bland annat kommer träffa Bamse i hans värld där uppe.
På dagtid är hon inte så tv-tokig. Det händer alldeles för mycket annat få för att hon ska ha tid för att titta på tv en längre tid (mer än 10 sekunder).


Bilder på busungarna

När jag ändå satt och la in en massa bilder till bloggen så fann jag några skönheter som jag bara inte kunde låta bli att lägga upp! Självklart så består dem av de underbaraste!Var är barnen?
Vid en första anblick av den här bilden ser den kanske inte så speciell ut. Men om man tittar noga ser man fyra små fötter som sticker fram och två små händer som håller i dörrarna! Det roliga i det hela är att när vi ropade efter dom så var de knäpptysta båda två! Sketungar! =) Det är så härligt at de har börjat leka med varandra numera! Här är det väl först och främst Moa som härmar det storebror gör och båda tycker det är jätteroligt! För bara några dagar sedan så stökade de tillsammans fram en massa kuddar och täcken och liknande och gjorde en "tigerjakt" i vårt sovrum! I vanliga fall tillåter vi inte att de tar in leksaker och leker i vårt sovrum, vi har ju faktiskt ett helt hus som är fyllt med leksaker! Men den här gången lät jag dem leka, de lekte en halv dag själva där inne och hade jätteskoj tillsammans! Ända tills Moa blev trött och det var dags för hennes middagslur, då sa hon emot och stackars Max som fortfarande tyckte det var roligt försökte på alla sätt få Moa mer intressead av det han gjorde än av nappen (som hon duktigt nog i princip enbart har när hon sover) men han fick tillslut ge sig. Men återigen så härligt att de börjat leka med varandra och redan nu har glädje av varandra! Precis så som vi har hoppats!
Snyggingarna i deras finjackor.
Jag är så oehört nöjd över att jag hittat så fina jackor till barnen! Max jacka hittade jag först! Så stilig! Han har även mössa och vantar (mössan liknar den Moa har fast den är grön) men vid detta tillfället var han inte så sugen på att prova. Han fick även finskor men de fick vi inte heller på honom, "mamma skor har man inte inne" och han har ju så rätt så..
Även Moas jacka/kappa är jag stolt över! Så himla fin och härlig färg! Gillar att jag hittade en "gammelrosa"mössa som passade fint med den grå färgen på jackan! Självklart fick Moa med nya finskor/lackskor och hon var som vanligt inte sen att prova! Tjejgrej kanske?
Måste ju även påpeka att det Max så stolt visar upp  är hans träbit som han målat och spikat i en spik i på förskolan! Han var väldigt stolt över denna träbit!
Åter igen en bild av den stiliga killen! Vem faller inte för en sådan kille? (Ber åter igen om ursäkt för den snea bilen.. upptäckte det för sent...)
Tja, vad ska man säga om lilltjejen.. Är man barnbarn till en skogshuggare så är man...

Spökfest!

För några veckor sedan var det alla helgon och då var vi på spökfest hos min mamma. Har länge tänkt att jag skulle skriva om det här på bloggen men jag är så otroligt dålig på att lägga in bilder och detta inlägget skulle inte bli alls bra utan bilder! Men nu är det äntligen gjort! Så här kommer bilderna!
Tyvärr råkade jag lägga in bilden på sne.. hoppas ni har överseende med detta! Så här såg mina underbara barn ut innan de skulle på spökfest!
Två små skelett! Tycket det är så svårt vad  man ska klä ut dom till.. Till Moa fanns det inga utklädningsdräkter och de till Max kostade mer än vad de smakade tyckte jag.. skulle ju trots allt bara andvändas en gång.. Så vi köpte dem varsin skelettpyjamas. De kan man ju andvända mer än bara till festen så jag ansåg att de var mer värd pengarna!
Hela spökfamiljen! Från vänster: Max som skelett, Rickard som Hulken (han kallas för Hulken av sina fotbollskompisar, tyvärr hittade han inte sin peruk med kort svart hår.. hade varit pricken över i-et), framför dem är spökhunden Scooby Doo (Dixie), jag som mumie, Moa som skelett, Daniel (mammas man) som spöke, min lillasyser Thea som ett rosa skelett, min mamma som häxa, min lillasyser Annie som vampyr, Elias (Jonnas pojkvän) som alien och min lillasyster Jonna som häxa! Vilken familj!
Att äta bjöds det på Bullens korv, blått potatismos, grönt potatismos och läsk med färgade isbitar.
Efterrätten var den stora grejen! Alla hade lagt ner massa tid och roliga idéer på att få till rolig fika! Dock var alla så mätta att det inte gick åt alls så mycket.. var nog roligare att baka än att äta! =) Här har vi hundbajs som Jonna gjort.
Ännu mer på fikabordet! Högst upp i bild är spindlar som Rickard gjort, vita spöken av Jonna, avhuggna fingrar av Jonna, spökcupcakes av Annie och ögonmuffins av Jonna.
Sist men största kakan, av mej och Rickard, en nonstop-fylld pumpa!

Roligt att få baka, klä ut sej och vara lite kreativ ibland! Ibland kan man ju dock ställa sej frågan;
vilka hade roligast de vuxna eller barnen???


Projekt Lekstuga, del 3

Insåg för några dagar sedan att det var väldigt längesedan jag uppdaterade hur lekstugan ser ut! Den är inte helt färdig än, men den är färdig för i år. Den är grundmålad så nästa år ska den målas och få trappa och inneväggar och dörren ska fixas till ordentligt och.. ja resten helt enkelt! Men den är färdig att kunna använda i alla fall! Lekstugan är kombinerad med kök, snickarbänk och till och med ett fönster som går att öppna så man kan sälja glass! Nu låter jag bilderna visa...
Under uppbyggnad
Vill ha likadan jobbartröja som sin pappa! Tur att mamma hade en! =)
Taket under påläggning och grundmålande av panel!
Andra sidan...
Så här ser lekstugan ut nu! Grundmålad med panel och takpannorna på! (Japp det är riktiga betongpannor på taket! Det var flera tusenlappar billigare än att köpa plåt som liknade pannor..)

Som sagt är den inte färdig än.. dörren ska fixas och så vidare.. men den går att använda och är till och med redan nu fin att titta på! Samma färger som vårt hus har den ju så klart! =)


Storrensning och tidsoptimism

I dagarna som gått har jag hunnit med att vara mycket aktiv och ordningsam på hemmaplan. Inte i köket eller tvättstugan som det brukar vara, utan i trädgården och garaget. Dock är även jag (liksom Rickard) en tidsoptimist fast på ett annat sätt. Rickard tror att saker och ting vi ska göra går snabbare än vad de gör, jag planerar in fullt i almanackan vilket leder till att minsta avvikelse (som alltid kommer på ett eller annat sätt) gör att jag inte hinner det jag vill.

I lördags räfsade jag löv. Tanken var att jag skulle hunnit med att räfsa upp allt och slänga löven. Jag hann nästan räfsa allt till högar...
På kvällen var familjen på Spökfest men det kommer med bilder i ett eget inlägg!

Söndagen var en heldag för mej och min äldsta lillasyster! Vi gjorde en rensning av våra barnkläder och gamla leksaker! Det finaste kläderna med minnen sparade vi, det trasiga och otäcka slängdes och övrigt skänktes! Totalt tror jag att vi skänkt 8 sopsäckar med kläder. Hoppas dom kommer till nytta till fattiga barn! Känns bra i hjärtat att kunna skänka kläder så!
Fanns även en del (läs MYCKET) leksaker. Det trasiga slängdes, en del sparades till våra (än så länge mina) barn, speciella saker som ska sparas lades i speciella lådor och övrigt hamnade i en loppislåda i förhoppning om att andra barn ska få uppleva samma glädje av de leksakerna som vi en gång gjorde!
Vi hann med mer än vad både jag och Rickard trodde med det är lite kvar för min och Rickards del innan vi får in bilen i garaget. Vi ska försöka planera in en dag snart då vi gör en liknande rensning. Någon som har lust att komma hem till oss och leka med barnen så länge? :)


Vi har köpt en husvagn!

Japp ni läste rätt! Vi har köpt en husvagn! Köpte min morbrors husvagn nu för han skulle sälja den. En KABE från -74. Ska bli så härligt att kunna ta sej ut i sommar och campa med barnen! Bara en helg så där för man har lust! Inget bokade och stökande med hotell och inga jobbiga luftmadrasser i tält...

Jag har alltid campat i husvagn varje sommar så länge jag kan minnas. Min mormor och morfar har alltid haft husvagn tills för något år sedan bara. Därför känns det otroligt skönt att nu fått möjlighet att köpa en själv så barnen kan få uppleva det jag tyckte var så härligt med att campa!
Jag vet att alla ni där ute inte tycker likadant som jag, men när man har barn så känner jag att det är otroligt smidigt med husvagn. Och för att inte tala om Sweden Rock Festival! Slippa tälta och sova i bilen!

Ett litet problem bara.. Vi har ingen dragkrok på bilen.. Men vi har ända sedan vi köpte bilen för två år sedan sagt att vi ska sätta dit en dragkrok. Finns ju så otroligt många tillfällen då det är smidigt med dragkrok och vi har flera gånger saknat det. Nu får man tummen ur ***** och verkligen skaffar en!

Åh så mycket utflykter och äventyr vi ska på, jag och min familj!

RSS 2.0