Glöm inte bort att älska varandra! <3

Tro det eller ej men det är väldigt lätt att glömma bort att älska varandra så här i vardagen. Särskillt lätt är det om man är föräldrar. Det finns så mycket annat man sätter i första hand (kärleken till barnen och allt annat gos och mys och jobb som har med dom att göra) att man ibland glömmer bort att helt enkelt stanna upp och älska varandra som man och kvinna. Många förhållanden har tagit slut just på grund av detta. Att man glömt att älska varandra!
Det handlar inte om några stora bravader eller tillställningar man ska göra. Utan vardags älska. Uppskatta det din partner gör! Om än så lite som att laga mat, plocka undan efter sej, diskar... Beröm varandra! Och få partnern att förstå att du verkligen menar det!
Orden "Jag älskar dej" sägs ofta, men hur ofta sägs dom med entusiasm? Att man tittar varandra i ögonen och verkligen förstår meningen med dessa orden?
Prioritera här i livet! Vilket är egentligen viktigast? Familjen, jobbet, skolan, träningen, ett städat hus eller det varma sköna badet i all ensamhet? Jag slår vad om att nästan alla skulle säga att familjen är viktigast. Men hur kommer det sej då att familjen nästan alltid får vänta tills de andra sakerna är gjorda? "Om jag jobbar över idag så kan jag umgås med familjen mer i helgen", "Jag ska bara fixa disken så kan jag leka med mina barn sen" osv... Varför kan inte disken, jobbet, skolan, träningen och allt annat vänta? Varför får oftast familjen vänta? Jag förstår också att man måste göra vissa saker men.. om disken blir diskad imorgon istället? Är det någon större fara egentligen? Varför inte tänka "Jag leker med mina barn nu när dom vill leka med mej och diskar sen när dom sover"? Eller liknande.... Barnen växer upp så fort! Och frun/mannen/sambon kanske inte har lust att stanna så länge om man inte känner sej älskad och uppskattad.. Detta gäller att tänka på IDAG! Imorgon kan det vara för sent..

Ville bara väcka lite tankar med detta. Få er att fundera lite. Detta är sådant man måste tänka på INNAN det blir problem.. Småsaker som blir stora i det långa loppet! Så snälla! Glöm inte bort att älska varandra!!!

PS. Allt är bra mellan mej och Rickard! Så ingen får några konstiga tankar för att jag skrev så här! ;) Ville som sagt bara få er att fundera lite!

Vårruset - here we come!

Nu har jag anmält 12 hurtiga brudar till vårruset! Inte illa! "Go Girls" och "Go go Girls" blev namnen på lagen! Oj oj oj vad vi kommer springa! Allt för fikakorgen som står och väntar på oss när vi kommer i mål! =) Detta kommer bli en utflykt och utmaning utan dess like!
Hoppas bara att jag kommer orka jogga. hade varit tråkigt annars. måste komma igång och gå mer ute känner jag. tog en promenad med max i vagnen idag och nu har jag ont i ryggen ikväll. är rädd för att det blir så när jag anstränger mej mycket på dagen och sedan vilar. då kommer smärtan ikapp. som tur är så slapp jag springa gbg-varvet i år iaf. skickade moderskapsintyget till dom och så sa dom att jag fick välja om jag ville ha knapt halva anmälningsavgiften tillbaka eller flytta anmälan till nästa år! Så jag flyttade den till nästa år! Kanon tycker jag då jag verkligen vill springa den! Då finns det inga dåliga undanflykter att komma med för att inte ut och springa till höst och vinter med andra ord!

Tror jag kände små sammandragningar idag också.. kan det vara så att livmodern förbereder sej för förlossningen redan? Isf ligger den steget före mej... känns dock mer verkligt att jag ska ha barn nu. inser väl det med mina 11,6 kg plus nu. börjar bli tungt iaf och jobbigt att hitta kläder.

På tal om kläder! Fick reklamhäfte från kalmar i brevlådan i söndags! I häftet fanns två styckern värdekuponger på 150kr vardera på Gina Tricot! Som tur är så delar ju min kusin ut reklam så jag lyckades få några extra så på måndagen begav sej jag, mamma, Jonna, kusinen och Annie upp till Kalmar för att shoppa loss! Eftersom dom har två Gina Tricot i Kalmar så lyckades vi handla för 300kr vardera i varje butik utan att betala en krona! Åkte alltså hem med kläder för sammanlagt 600kr utan att betala ett öre! Inget dåligt erbjudande! Så jag skickade dit Rickard dagen efter med en beställning för 300kr. Då har dom satt upp lappar att dom skrivit fel i reklambladet och att man måste handla för 500kr för att få utnytja 150kr i rabatt! Va?!?! Visst lät det alldeles för bra för att vara sant.. att bara kunna åka upp dit och hämta kläder i princip utan att behöva betala alls.. men det låter lustgit att dom bara ändrade så där... hade ju trots allt gått att göra så hela helgen och även på måndagen utan att nån protesterade.. men men. nu är det som det är. jag fick en klänning, två kjolar och en skjorta gratis iaf.. att jag sedan ska behöva betala 320 kr för två par leggings, en tröja och två linnen som jag hade tänkt "hämta" annars (måste ha nåt som matchar den ena kjolen...) det får jag väl överleva med...


Skitveckan avklarad!

Nu är det bara en skitvecka kvar innan jag går hem för havandeskapsledigt! Slutar nämligen precis innan den börjar isf! jobbigt att i princip vara helt avskärmad från resten av världen i nästan en vecka... och när man väl är ledig så är det en jobbig ledighet på något vis.. rickard pluggar hela veckan för han har tenta på helgen och jag går som i en dimma eller nåt för man är borta efter att ha försökt vända natt till dag igen... riktigt jobbigt.. men men.. snart tillbaka på fötter igen hoppas jag!


Tredagarsfeber och öroninflamation

Stackars Max.. Igår var vi hos doktorn med honom. Öroninflamation! Fick pencillin... Idag var han feberfri men fick utslag... Tredagarsfeber! Stackarn.. Bägge på samma gång.. Men båda verkar vara på väg över nu.. peppar peppar är han frisk så jag kan jobba på måndag. Detta har inte varit särskillt roligt för nån av oss.. Både han och jag har varit instängda i lägenheten sen i tisdags.. Till råga på allt har han blivit väldigt mammig.. Det är väl mysigt till viss del.. men jag har vissa saker jag med skulle vilja hinna med om dagarna.. Kan inte ens laga mat för så fort som jag ställer mej i köket så blir det kaos.. Som sagt.. Visst är det jättemysigt att sova med honom på min arm och allt detta.. men det har gjort att jag har legat och spänt mej och fått ont i ryggen.. mer än vad jag brukar ha.. Men vem kan säga nej när han kommer och ropar "mamma" och sätter sej i ens knä och börjar "snoosa" med mitt hår? =)

På fredag har jag och Rickard varit tillsammans i 8 år (!). Hade tänkt att fixa en grej tills dess fast jag får se om jag hinner nu när Max har varit sjuk.. annars får jag hitta på nåt annat.. våran årsdag innebär ju också något annat.. Denna bloggen blir ett år! =)

igår var jag hos barnmorskan. Fick inte lyssna på hjärtljuden utan vi bestämde väl mest nya datum för när vi ska träffas.. och så fick hon mej att gå med i en föräldragrupp.. Hade egentligen inte tänkt det.. men men.. Kändes som att jag kanske inser lite mera att jag är gravid om jag gör nåt sånt.. och vad jag vet så verkar det bara vara tre träffar i maj så.. inte så farligt.. BM rabblade upp en massa böcker som vi redan har sedan Max så dom fick vi inte.. Fick en ny skiva till bebisen dock.. samma som till Max men det gör ju inget! Och så ville visst läkaren träffa mej när jag är i vecka 35, eftersom Max var så stor.. Vet inte riktigt vad läkaren ska göra men kanske känna om bebisen verkar stor och diskutera hur jag känner ifall det är ett stort barn till..? kanske? jag vet inte.. lär få reda på det i sinom tid.. Än så länge är jag inte orolig alls.. gick som sagt bra förra gången så varför skulle det inte göra det igen. Nej då. jag är inte alls orolig för något sådant!

Max har feber... Igen!

Åh! Igår kväll fick Max feber igen. Fast väldigt hög feber (nästan 40 grader) tillskillnad från förra gången (som bara var två veckor sedan) då han hade lite över 38 grader bara och mycket förkyld då med.. Nu sitter han och tittar på Nalle Puh och äter kex. När alvedonen slutar värka så får jag se hur mycket feber han har då. Har han så hög igen då så får jag ringa till vårdcentralen eller sjukvårdsupplysningen... Eftersom det inte var längesedan han var sjuk.. Och Rickard har skola hela dagen och fotboll ikväll... Suck.. M.a.o. hemma hela dagen själv.. Kommer inte ens ner till Jämjöhallen för att kunna köpa mjölk.. Får se om jag kan skicka bud med någon.. Åhh.. Hoppas Max blir frisk snart...

I måndags var jag uppe i Ullared! *yippie* hittade en massa roligt! Inte så överdrivet mycket som det kan bli ibland utan bara bra nödvändigheter! Ed Hardy tröjor och parfym, Umbro-dress till Max, potta (som Max vägrar sitta på =) ), flytväst till Max mm... Och så är det bar tre månader kvar tills vi ska upp där igen! Då ska jag handla lite till bebisen också! Fick inte göra det denna gången eftersom vi skulle dit snart igen, i lite bättre tid innan vi ska ha med så.. måste ju spara nåt att handla till nästa gång! =) Då blir det babyfilt, nappar, sängkläder mm.

Har insett att det blir en del som måste inhandlas nu när man ska ha barn nummer två ändå.. En säng till Max, en syskonvagn, en fårfäll och lite annat smått och gott! Mycket av babysakerna som Max hade kan ju bebisen ha men inte allt.. Och om det blir en flicka så blir det ju en del nya kläder också! =) Fast om jag känner mej själv och Rickard rätt så kan vi inte låta bli att köpa en massa nya kläder till bebisen även om det blir en pojke till! =)

Igår kväll när jag skulle lägga mej och sova så kände jag att bebisen sparkade en massa! Så jag ropade in Rickard så fick han känna att bebisen sparkade för första gången! =)

RSS 2.0