Syskonkärlek på hög nivå

Det känns som det bara blir mindre och mindre tid för att sitta och skriva på bloggen. Barnen blir båda större och mer aktiva så det finns så mycket annat att göra än att sitta här vid datorn! Men även om det blir sällan så ska jag försöka skriva lite mer här. En annan nackdel med att det skrivs så sällan är att det ofta är mycket att uppdatera! Men men! Mycket roligt blir det ju i varje inlägg i alla fall! =)

Kan börja med att skriva om den enorma syskonkärleken som befinner sej i vårt hem! Moa blir jätteglad när Max kommer och busar (eller bara visar lite intresse för henne) och skrattar upp sej som aldrig förr! Samma sak gäller Max. När Moa är i närheten o busar med honom eller skrattar åt honom eller gör något annat som Max tycker är konstigt så skrattar han för fullt! När Moa är ledsen så går Max fram o säger till henne att hon ska skratta istället, och väldigt ofta gör hon ju det då för då har hon ju fått lite uppmärksamhet från sin idol! Max är även så snäll o försiktig med Moa och när dom ligger i sängen så gosar han sej gärna in hos henne och kramar henne för fullt! Det är verkligen härligt att se att dom gillar varandra så mycket!

Moa har det hänt mycket med. I tisdags var vi och vägde och mätte henne. Hon fick även då sin 5 månaders spruta (bara 3 veckor för sent..) men det gick bra! Hon vägde 8980 gram (i princip 9 kg alltså) och var 65 cm lång. En kort-tjock tjej vi har! Mysigt! =) Passade även på att lämna tillbaka bilstolen till bvc för den har inte använts på några veckor nu. Hon har istället använt min lillasysters gamla stol (så gammal är den inte för hon är ju bara 4 år och har för bara något år sedan slutat andvända den). Kände att vi inte ville köpa en sådan stol till eftersom det bara är något år till som Max kan ha sin innan han ska få en ny så hon kan överta hans. Bilstolar är ju inte billigt och när dom har en som är fullt fungerande och jag vet att den inte har varit med om något "dåligt" så känns det bara dumt att lägga mycket pengar på något som man kan låna.
I förra veckan igen så busade vi lite med Max. Han använder ju kalsonger och när vi bytte blöja på Moa så påpekade han att hon har blöja på sej. Så innan jag satte på henne en ny blöja så satte jag henne på pottan. Max skrattade högljutt och tyckte att Moa var jättetokig! Och förvånade blev vi alla när jag sedan lyfte bort Moa från pottan och den var full med kiss! Hjälp! Moa 5,5 månad kissade på pottan! Hihi! Väldigt roligt tyckte vi alla. Ska väl börjas i tid.. ;)
Den lilla damen har även börjat med Up o Go blöjor. Dom sitter på bättre nu när hon snurrar omkring "o far runt" mer. Tycker att dom känns smidigare nu när hon är ett mer "rörligt" barn. Moa måste även nu för tiden ha en tofs i håret för att inte luggen ska vara i ögonen på henne. Långhårig liten tjej! Brukar ofta få höra att hon är långhårig o många mammor verkar bli lite avundsjuka och vill även de sätta små tofsar i sina barns hår. Och jag förstår dom. Det är verkligen jätteroligt o jättegulligt! Köpte hårsnoddar till förbannelse igår. Så mycket hårsnoddar så man kan tro att vi har en hel drös med långhåriga barn här hemma! Men dom var ju alla så söta.. =)
Moa och jag har börjat gå på mammabarn gympan på friskis o svettis på tisdagar när Max ändå är på dagis. Passar precis lagom att lämna honom o köra in å gympa o sen raka vägen o hämta honom igen. Roligt med att vara igång och röra sej utan att behöva fixa "barnvakt" hela tiden och att göra något annat än spinning som annars är det jag sysslar med nu när det varit snö ute så jag inte kunnat (läs viljat) springa.
Om knappt en vecka så är tjejen redan ett halvår! Hjälp vad tiden har sprungit iväg! Då blir det "kalas" med tårta (som Moa  dock inte får smaka men vi övriga i familjen kommer äta!) och så kommer Moa få en liten halvårspresent. Undra vad man ska köpa till en sådan liten tjej som redan har "allt"!??

Max är ju äldre och det händer inte riktigt lika mycket med honom varje dag som det gör med Moa. Men en stor grej har hänt! Tre nätter i rad har han sovit i kalsonger och klarat det galant! Inte en droppe i sängen! Så stor han e nu killen när han går omkring i boxershorts hela dagarna istället för blöja! =)Tre av fyra i familjen ligger nöjda o myser! Pappa är nog lite avundsjuk för att inte han får plats! =)
TjugondagKnut sopade vi ut julen! Bamse och han tama bi Surre var runt och sopade hos släkten. En tradition som både Rickard och jag gjorde när vi var små!


"Mammas pojk"

Nu har jag lärt Max det viktigaste här i livet! Om man frågar vems han är så svarar han "Mammas pojk"! T.om. när han är ledsen o vill komma till mej ropar han först på mamma och när han kommer fram till mej så säger han "Mammas pojk". Helt underbar! Även när han sover och vaknar och kryper över i vår säng och han vill till mej så säger han "Mammas pojk". Jag smälter varje gång och självklart så får han som han vill när han säger så! =)

Sen har en av hans mostrar lärt honom lite dumheter också! När man frågar vem som är bäst så svarar han "Annie bäst". I det avseendet så vet han uppenbarligen inte vad han pratar om ;). En rolig situation var när vi åkte bilen hem efter en vistelse i Kalmar och Rickard sitter och spelar spel på sin iPhone och helt plötsligt utropar. "Jag är bäst alltså!" varpå Max svarar: "Nej, Annie bäst". Goa ungen! =)

RSS 2.0