Aaaahhhh!!!!

Hjälp! Skolan går ut stenhårt och jag fattar ingenting! En massa Inlämningsuppgifter, dugga och övningar som ska göras de första dagarna!! Och samtidigt håller nollningen på för fullt! Jag försöker att vara med så mycket jag bara kan men det är inte lätt att hinna med allt.. Detta leder ju då tyvärr till att träningen blir lidande.. Jag sitter hemma och pluggar som en idiot för att hinna det jag ska och när jag är färdig är jag så slut så jag somnar på soffan.. Så nu har jag insett att denna veckan ska jag ägna enbart åt studier och de stora grejerna under nollningen (de två sittningarna) så får träningen komma nästa vecka (om jag känner att jag är lite mer i fas då.. Poletten kanske har ramlat ner då så jag fattar allting!) Så här har ni anledningen till att jag inte tränar denna veckan.. Men vad jag längtar! Åh vad jag längtar!

Allvaret...

Idag börjar allvaret och mitt nya liv! Efter en veckas "nollning" går vi nu in på andra veckan av nollningen och första veckan för skolan. Idag är första dagen av tre års studier.. Mitt nya liv innebär också att försöka ta tag i min träning igen! Har inte blivit någon träning sedan jag blev förkyld (!!!). Hälften av tiden var jag förkyld med ont i halsen (och då känns det inte helt ok att gå ut o springa..) och andra hälften har jag helt enkelt bara varit lat.. Men nu är det slut på det! Nu ska rutinerna in igen och jag börjar nu!

Plommonchutney med chili

Min mormor och morfar har oförskämt mycket plommon på sitt plommonträd. Så när jag var och besökte dom så hittade jag ett recept på plommonchutney med chili i en av mormors tidningar och tänkte att detta ska jag prova på att göra! Vi gick ut och plockade en massa plommon, jag åkte ner till affären och köpte ingredienserna som jag inte hade hemma och började koka! Jag måste erkänna att resultatet blev väldigt gott! Det blev ganska mycket (gjorde en dubbel sats) så jag köpte lite finare burkar att förvara det i. Så kan man ju även ge bort några stycken! Roligare att ge bort något som man gjort än en blomma när man kommer på besök!

Jag tycker själv att jag har blivit väldigt "huslig" sedan vi flyttade till hus! Jag har ju både gjort körsbärssylt och nu plommonchutney! Rickard bara skrattade när jag sa att jag skulle göra körsbärssylt.. Jag är inte direkt den typen som är duktig på att stå i köket och gör det gärna inte om jag inte måste.. Men detta var kul och faktist ganska lätt! Blir nog fler gånger! Både Rickard och jag blev förvånade över att jag gjorde det och att resultatet blev bra!

Här är receptet på plommonchutneyn som jag gjorde:

Det här behövs:
1 kg plommon
1 dl vatten
9 dl strösocker
1 msk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 1/4 dl vit vinäger
3 msk gula senapsfrön
1 röd chilipeppar

Gör så här:
1. Skölj plommonen, dela och kärna ur dem. Lägg i en stor gryta. Koka under lock med vatten i 30 minuter.
2. Tillsätt socker, salt, hackad lök och vitlök, vinäger, senapsfrön och finhackad chili.
3. Koka utan lock på medelvärme så att det bubblar lätt i ytterligare ca 45 minuter. Rör om då och då. Låt stå en stund och häll sedan upp på burkar.



Resultatet!


Sista natten med gänget...

Japp då var den över! Sista natten är jobbad... Inget mer jobb förrän nästa sommar.. Skönt, samtidigt lite vemodigt.. Kommer inte sakna själva jobbet men arbetskamraterna. Dom är det nåt visst med! Alla lika galna och sjuka i huvudet som en annan! Så vi kommer bra överens.. ;) hoppas dom kommer sakna mej med! Får väl bjuda hem alla på en fest eller fika mön dag helt enkelt! Men ett år går fort, snart är man här igen... ;)

Ny tand!

Äntligen färdig! I måndags fick jag min nya permanenta framtand! Efter nio månader med en j*vla låtsatstand (fast hellre låtsatstand än ingen tand) så är den äntligen där! Min permanenta tand! Så skönt så ni kan inte ana! :)

Cykel lämnad

Idag kom jag ytterligare ett steg närmare mitt studentliv. Jag och Rickard åkte upp till Kalmar och lämnade en cykel som jag fick av rickards snälla mor så jag kan cykla från bussen till skolan. Att cykla till skolan borde ta ca 5-10 minuter medans att gå skulle ta en längre tid...

Ärligt talat så börjar jag bli lite nervös nu... Börjar skolan på måndag. Har jag allt jag behöver? Var det rätt kurslitteratur som jag beställde? Får inte glömma att sätta i nya batterier i min miniräknare. Jag måste inskaffa mej en ny skolväska där allt jag behöver ryms, och vad exakt är det jag behöver? Jag oroar mej ofta för småsaker. Hoppas verkligen att det bara är småsaker.. Hoppas jag har snälla klasskamrater...
Eller tja den riktiga skolan med lektioner börjar inte förrän på måndag om en vecka, nu på måndag är det "nollningen" som börjar.. Hoppas det blir kul! Är spänd och nervös och hoppfull och.... Blandade känslor med andra ord!

Som om inte detta skulle räcka så har jag hela veckan fullbokad med saker att göra! Hinner inte med något extra alls.. Jobbar hela veckan (nätter till råga på allt), träning (om min förkylning vill släppa dvs..), fika med kompis (fast det ska ju iof bli väldigt trevligt!), eriksberg en runda om vi hinner, jubileumsfest och så fyller min mamma år (borde då även klämma in att försöka hitta en present till henne med..). Många av dom hör grejerna är ju roliga men tar inte mindre tid för det. Innebär det då att jag inte hinner vara lika nervös eller innebär det bara att jag blir mer nervös eftersom jag inte hunnit planera allt lika bra som jag brukar???

Sailet

Blev en vända in på Sailet i år trots allt. Och tur var väl det!

I fredags efter jobbet så åkte jag direkt in till stan för att möta upp resten av familjen och mamma, Daniel och alla mina systrar. Vi började med att äta på Montmartre för att sedan bege oss ner till Stumholmen och Barnens Sail med pirater. Max och Thea fick varsin skattkarta (även Moa fick en men den åt hon upp..) och de började utföra olika äventyr för att pricka av olika ställen på kartan. De matade bland annat en haj med köttbullar, gick balansgång över ett hav med hajar och såg på när en pirat fick gå på plankan! Detta var spännande! När de gjort tillräckligt med äventyr så fick de svara på en rebus och då öppnade piraten skattkistan där de fick varsin guldpeng (en sådan med choklad i). Vilket äventyr! Barnen bara älskade det!
Sedan blev det lite marknadsgodis och en karusell innan hemgången.

I lördags blev det också en vända in till Sailet. Skulle jobbat i söndags egentligen men det var så lite att göra på jobbet så jag passade på att ta ledigt och åka in till Sailet på lördagkvällen. Dock så var det som det brukar.. Roligare på förfesten än när man gick ut... men trevligt var det ju då i alla fall! Och skönt att vara ledig en dag extra! =)

Träning v. 32

Min träning förra veckan såg ut så här:

Måndag: Inget (fint väder hela dagen UTOM när jag hade tid och stog redo för att ut och springa, då började det åska..! sedan var det mitt i natten...)
Tisdag: Löpning 30 min + 3x1 min plankan (tog igen det jag missade på måndagen på tisdagmorgonen istället) och promenad
Onsdag: Löpning 60 min + 3x1 min plankan
Torsdag: Inget
Fredag: Inget (Ont i halsen..)
Lördag: Inget
Söndag: Promenad

Veckans:
Borde bättra: Min prioritering. De dagarna jag inte gör något borde jag faktist hinna med något.. Något litet i alla fall...
Klapp på axeln: Att jag ökat antalet promenader

Veckan började helt ok men på fredagen vaknade jag och fick äta halstabletter hela dagen och kände därmed att det inte var så bra att springa. Tyvärr.. Jag vet att det inte är bra att träna när man är förkyld och att då springa 90 min när man har ont i halsen är nog bland det sämsta man kan göra. Därför vilade jag resten av veckan (hade ont och var förkyld hela veckan). Söndagen kände jag mej lite bättre men inte helt ok, utan passade då på att gå en promenad istället. Tråkigt med förkylning men jag hoppas att den överhoppade löpningen gör att jag blir bättre snabbare och då kan träna hårdare då istället!

Projekt Lekstuga påbörjat



Här börjar projektet. (Om man tittar väldigt noga så ser man en rektangel av gult snöre till höger om parasollet)

Projektet att bygga en lekstuga till barnen har börjat! Eller vi har i alla fall mätt upp var på gräsmattan vi ska ha den. Målet är att vi i år ska hinna med att gräva för grunden, bygga grund, golv, väggar, tak och grundmåla stugan. Hoppas vi hinner! Max är verkligen i extas över att få en egen lekstuga.

Lekstugan ska förhoppningsvis bli liiiite större än en vanlig. Varför den ska bli det är för att vi vill få plats med både köksdel med spis, diskbänk, bord och stolar och en snickardel med verktygsbänk och verktyg.

Tanken är även att när lekstugan är färdig ska den se ut som vårat hus fast i miniatyr! I alla fall samma färger på huset och så "fejk takpannor" som i samma färg som vårt hus!

Jag uppdaterar här med jämna mellanrum hur detta projektet går!


Ingen vanlig söndag

Igår var det söndag. Men ingen vanlig söndag!

Planen för dagen var att min äldsta lillasyster (Jonna) skulle bjuda Max och min yngsta lillasyster (Thea) på Barnens Gård som en för tidig födelsedagspresent till båda. Även jag skulle följa med för att hjälpa till och sköta kameran! Inget av barnen visste om vart vi skulle när vi åkte iväg för dagen.

Vi packar våra saker och lagom att Max och jag sätter oss i bilen för att hämta Thea så börjar det regna.. Och inte så lite heller! Det spöregnar! Men vi åker ändå in till Barnens Gård och träffar Jonna på parkeringen. Vi vuxna kommer fram till att det regnar alldeles för mycket för att det ska vara någon mening att gå på Barnens Gård. Det måste inte vara solsken för att man ska vara där men efter det rejäla ösregn så var ju allting blött.. Inte så roligt... Vi får ta den en annan dag helt enkelt.

Jonna kommer då på dej briljanta idén att vi har ju faktist alla med oss badkläder! Vi åker in till simhallen i Karlskrona och badar lite! Vi kör iväg med barnen som blivit glada igen efter besvikelsen och kommer in till simhallen. STÄNGT! Två dagar på "specialtids-schemat" som står uppe är det stängt och självklart var detta en av dagarna! Typiskt...

Vi packade in oss i bilarna igen och begav oss hem till Jonna som bor i stan för att se vad vi kan hitta på. Kändes som att när vi bokat hela dagen så vill vi ju i alla fall hitta på något med barnen.

Väl hemma hos Jonna så fikar vi lite på gottet vi hade med oss och så kikar vi runt lite på internet om vad vi kan göra. Jag kommer på att vi har ju fått ett säsongskort på Eriksberg för hela familjen så vi kan ju åka dit! Vi äter lite lunch innan vi sätter oss i bilen igen och beger oss först till Jämjö för att hämta kortet (som jag självklart inte hade med mej.. typiskt..) och sedan beger vi oss till Eriksberg!

Framme på Eriksberg kör vi runt och ser massa djur! Hjortar av olika lag, näckrosor, ankor, vildsvin med mera. En väldigt mysig upplevelse och ett ställe jag snart ska besöka igen! Max och Thea verkade också nöjda och tyckte det var spännande att titta på djuren. Vädret var nu bättre så de flesta djuren var framme.

Trötta åkte vi alla hem. Eller tja, barnen var övertrötta så stackars Jonna som satt mellan barnen bak var nära att hoppa av vid ett par tillfällen så som dom busade! =)

En spännande och händelserik dag! Även om den inte blev som planerad! =)

Träning v. 31

Som sagt så ska jag försöka infomera er läsare om hur jag har tränat i veckan för att inte kunna fuska... Förra veckan såg ut så här:

Måndag: Löpning 30 min + 3*1 min plankan
Tisdag: Inget
Onsdag: Löpning 60 min + 3*1 min plankan
Torsdag: Promenad 20 min
Fredag: Löpning 90 min + 3*1 min plankan
Lördag: Inget
Söndag: Vila

Veckans:
Borde bättra: Får väl fortfarande säga att det är promenaderna.. Har ju i alla fall blivit en promenad denna veckan (även om den var kort) men det är ju fortfarande två för lite.. Koncentrerar mej på att bättra en sak i sänder och även denna vecka får det bli promenaderna.
Klapp på axeln: Att jag sprang de dagarna jag skulle trotts att det blev lite dumma tider mitt på dagen när solen sken.

Jag har inte känt mej särskillt "på hugget" denna vecka.. Tiderna har blivit sämre och sämre och jag har känt mej allmänt trött när jag springer..
Vad kan detta bero på?
Vädret? Har det varit för soligt när jag varit ute?
Tiden? Har jag tagit mej vatten över huvudet med hur länge jag ska orka springa? Tog jag i lite för mycket från början? Skulle man kanske börjat lite mjukt och ökat löptiden allt eftersom?
Matdagboken? Denna veckan har jag antecknat i matdagboken.se vad jag äter och tanken är att jag ska äta mindre än vad jag gör av med så att jag går ner i vikt, är det därför jag inte orkar?
Kan det ha att göra med att jag sprang länge förra lördagen så att kroppen inte hann återhämta sej efter det innan jag körde igång på måndagen igen?
Snälla om någon har något tips eller någon idé på hur jag kan bli piggare och få ner kilometertiderna så snälla hjälp!


Mys på tumanhand

Rickard var iväg hela helgen på träningsläger och kom inte hem förrän sent i måndagskväll när jag redan somnat. Började tänka på detta redan i lördags och kände att det var väldigt trisst att inte träffas något, särskillt eftersom att jag skulle jobba hela veckan. Så jag bestämde mej för att överraska honom lite. Vet att han väldigt länge har sagt att ha vill se den sista Harry Potter-filmen på bio men vi har aldrig tagit oss för att göra det. Så jag bokade biljetter till bion på tisdagskvällen och bad en av mina snälla systrar att komma hit för att passa barnen så vi kunde gå på bio. Frågade även snällt om hon kunde komma lite tidigare så att vi hann äta en bit mat tillsammans inne i stan med innan bion och det kunde hon, snäll som hon är!

Så i tisdags när jag var på jobbet ringde Rickard och frågade vad jag hade för planer för kvällen för hans föräldrar undrade om vi ville äta där när jag kom hem från jobbet. Då fick jag ljuga ihop något om att jag hade lagt upp något speciellt som jag skulle laga till oss på kvällen och att jag ville hem så fort som möjligt efter jobbet och om han åt något så fick han helst inte äta så mycket.

Uppenbarligen så anade han inget för han gick omkring hemma sedan och letade efter maten som jag hade lagt upp men hittade ingen. Han gissade på mycket; grill, pengar till pizza. Han gissade till och med på att jag hade lagt ut maten i garaget för att han inte skulle se den! =)

Efter ett par timmar kom min syster hem till oss men han anade inget då heller. Våra familjer brukar dyka upp på besök så där nån gång ibland bara för att det är trevligt (vilket det alltid är när dom kommer)!
Så bad jag Rickard gå och snygga till sej lite. Inte supersnygg men jag bad honom att inte ha träningsbyxor och linne på sej i alla fall! Han blev lite fundersam men gjorde som jag bad. Då började han ana att vi skulle iväg någonstans för han hörde från badrummet hur jag berättade barnens kvällsrutiner för min syster.

Vi gjorde oss färdiga, sa "hej då" och "Godnatt" till barnen och gick ut och satte oss i bilen.

Väl inne i stan började han undra och fundera lite. Anade att i skulle äta ute någonstans eftersom vi inte ätit hemma och eftersom vi sagt godnatt till barnen anade han faktist även bio (för utan bion hade vi kanske hunnit hem innan dom somnade).

När vi gick in på biografen för att hämta våra biljetter blev det ju bekräftat och han blev jätteglad. När vi gick därifrån upp mot Montmartre (där vi skulle äta) blev det ytterligare en glad min. Han hade hoppats att vi skulle äta där!

Vi åt gott. Pratade. Tog det lugnt. Köpte gotte till bion. Tittade på bion och bara mös. Hela kvällen, bara vi två. Underbart!

Hemma hade allt gått bra med barnen. Dom hade somnat i tid och varit nöjda och glada! Alltid lika skönt att höra att det har gått bra när någon annan har haft dom! Även om det inte brukar vara problem så vet man ju aldrig..

Härligt att kunna överraska och mysa så där en vardag bara för att. Inte för att man firar något eller någon, utan bara för att det är mysigt!

Tack igen kära syster som tog hand om trollen åt oss! =)

Träning vecka 30

Detta inlägget kommer visst lite sent (hade tänkt att skrivit det i söndags eller i måndags men tiden rann iväg..). Tänkte att om jag varje vecka skriver in vad jag har gjort för träning här så har jag ytterligare en anledning till att inte fuska!=)

Måndag: Löpning 30 min + 3*1minut plankan
Tisdag: Inget (Moa fyllde 1 år så istället blev det kakor och gotte.. behövs det med ibland! ;) )
Onsdag: Löpnig 60 min + 3*1minut plankan
Torsdag: Inget (en del gående på ölandsdjurpark, men inget "träningsgående")
Fredag: Inget (Ont om tid, dålig ursäkt men tyvärr..)
Lördag: Löpning 90 min + 3*1minut plankan
Söndag: Vila

Veckans:

Borde bättra: Måste bli bättre på mina promenader! Har inte gått en enda gång av de tre planerade turerna! Måste bli en bättring! Ska kolla hur Rickard har sin fotbollsträning framöver för i så fall kanske jag byter lite dagar så att jag har promenader när han tränar. Enklare att komma ihåg och då kan jag ju ha barnen med mej i vagnen vilket jag gära undviker att ha när jag springer..

Klapp på axeln: Att jag faktist kom ut och sprang alla de gånger jag skulle trots lite strul med att Rickard inte var hemma och att jag flera gånger inte rikigt kände för det!

Känns väldigt skönt att vara igång och träna regelbundet igen! Mår bättre i både kropp och själ!


RSS 2.0