Julen varar ända till påska..

Man kan i alla fall tro det när man firar jul med oss. Men låt mej börja från början, det var ju ett tag sedan jag skrev.. igen..Hela glada familjen hos barnens farmor och farfar på juldagen.

Vi börjar tisdagen den 21 december. Eller kanske kvällen den 20 dec. Jag satt på kvällen den 20 och svepte in julklappar efter att barnen hade somnat. Brukar sitta på golvet och göra det men tänkte att jag skulle sitta vid soffbordet i stället. kanske inte den bästa ställningen men bättre än att sitta på golvet tänkte jag. När jag vaknade på tisdagen kunde jag inte kliva upp ur sängen. När jag väl kom upp kunde jag inte gå. hade sååå ont i ryggen när jag förskte röra mej så jag grät. Både för att det gjorde så ont och för att jag blev rädd. Undrade vad detta kunde vara. Och inga värktabletter som man kunde ta eftersom jag ammar. Eller tja, Parnodil kunde jag ta och det gjorde jag. Hjälpte lite men inte helt. Hela tiden ont i ryggen vad jag än gjorde. Mest ont gjorde det när jag satt och jag kunde inte ens lyfta barnen eller böja mej ner. När jag stod, gick och låg ner så gjorde det bara ont.. Hemskt.
Dagen efter fick jag nog. Ringde ner till vårdcentralen och fick en tid. Doktorn undrade om jag hade skottat snö eller liknande som hade kunnat ge mej ryggskott men det hade jag inte. Bara slagit in julklappar och det var inte problemet. Han kom fram till att jag är överrörlig och då även överrörlig i ryggen vilket även är förklaringen till varför jag brukar ha ont i ryggen om dagarna. Är man överrörlig får man lättare ont i ryggen, ryggskott och liknande. Han frågade om jag varit gravid och det har jag ju. Han kollade mitt bäcken och kom fram till att jag fått en förskjutning i bäckenet.. Jag fick några tabletter som jag fick godkänt att äta trots att jag ammar. Inte så starka dock men inflamationshämmande. På kvällen ser vi att hela jag är sne. I midjan är högersidan rak och vänstersidan jättekurvig. Man ser verkligen hur jättesne jag är. Jag har inte lika ont dock och jag försöker äta tabeletterna mer sällan. Men doktorn sa att om det inte gått över om en vecka så skulle jag höra av mej till en sjukgymnast. Detta är inget jag orkar göra nu i mellandagarna men efter nyår ska jag ta tag i det. Orkar inte ha ont, även om det inte alls är lika mycket, men jag vill verkligen inte gå omkring och se så här sne ut hela tiden heller. Riktigt drygt.

Så när jag väl fått svar på vad det var jag hade ont av och började bli något bättre, vad händer då? Jo på kvällen den 22 så får Moa feber! Nej! Den 23 så var den tom uppe på närmare 40 grader! Hjälp! Men redan på julafton så försvann den och kom inte tillbaka igen! Blev väl rädd för tomten! ;)
Snygga killen på julaftonSöta tjejen på julafton


Så var det dagen men stort T (T som i Tomte =) )!
Max som hade väntat sååå länge på att få öppna den stora paketen i sin adventskalender kunde knappt förstå att det var dags. När vi sa till honom på morgonen att vi skulle gå och öppna den stora paketen så tittade han på oss och sa "i morgon". "Nej", svarar vi "idag är det imorgon. I dag är dagen man får öppna den stora paketen" Han bara ler och springer upp och öppnar paketen och blir jätteglad.
Hela julen består av massa paketer till barnen. Tomtar som Moa inte reagerar särskillt på och som Max blir spänd när han knackade på dörren men vänligt tog i handen och visade in till stolen vid granen där han skulle dela ut pakter. Svarade vänligt på tomtens frågor om han varit snäll och var paketen fanns och tackade ordentligt när han fick paket! Julafton firade vi tillsammans med mina syskon, min mamma och hennes familj och min mormor och morfar. Juldagen firade vi med Rickards familj och Annandagen med min pappa och hans familj och min farmor och farfar. Tomte tre dagar i rad för barnen! Detta gjorde att Max nu tror att tomten kommer varje dag. Han har ända sedan annandagen sagt att tomten kommer imorgon. Inte lätt att förklara för en tvååring att det är ett helt år tills tomten kommer igen.
Barnen fick som sagt en massa paket. Av oss fick dom varsin stol (se bild nedan). Dom fick en massa annat och om jag ska räkna upp allt så blir detta inlägget dubbelt så långt. Därför skriver jag bara upp en liten del. Tillsammans fick dom en rutschkana som är en klar favorit hos Max (Moa också fast hon inte åkt den lika många gånger som Max, men när hon gör det så skrattar hon) (man kan även koppla till en vattenslang så blir det en vattenrutschkana!). Max fick även en dammsugare, sagobok, en massa duplo i alla dess former och massa annat. Moa fick bland annat halsband, kläder, babyleksaker och en badrock. Både vi och barnen är alla mycket tacksamma för de fina presenterna och all god julmat och julstämning som har bjudits på i julhelgen från alla!

God jul och snart är det nytt år! Ta hand om er!Max fina adventskalender som hans farmor har gjort till honom!
Julklapparna till barnen från oss!Rutschkanan åktes på flitigt!

Snart är det jul

Julen närmar sej med stormsteg! Mitt julkalendertittande har inte gått så bra.. Inte alls bra faktist. Har inte sett ett avsnitt sen jag skrev förra blogginlägget. Men jag har hunnit med en massa annat iställlet! Som att baka lussebullar, baka pepparkakor och göra pepparkakshus!
De sötaste små tomtenissarna!


Ett tecken på att julen snart är här är ju Lucia. I år så lussade det sötaste lussetåget någonsin! Vi åkte runt till barnens farmor o farfar, morfar (med familj), gamlafarmor o gamlafarfar, mormor (med familj, där var även moster Thea med i lussetåget) o gamlamormor o gamlamorfar. Så det blev en låååång lucia med många tåg! inte så organiserat men Max var väldigt duktig och mitt i allt springande sjöng han ibland "Tinka tinka stjärna" (=blinka lilla stjärna). Den mycket duktiga killen har börjat sjunga en massa sånger. Han sjunger verkligen jättefint! Har inte fått sin sångröst ifrån sin mamma iaf. ;)
Lussetåg med tärna och stjärngosseLiten tärnaHos mormor fick tärnan låna mosters prinsesskrona. Så söt liten prinsessa!

En liten uppdatering om barnen med:

Max:
Börjar varje dag med att ta av sej blöjan (vi hjälper honom och ca varannan gång är blöjan torr) och så kissar han på pottan. Efter det är det dags för adventskalendern med paket! Lika spännande varje dag och han blir lika glad för varje liten paket han får! Fast nu börjar det närma sej den stora paketen som han ska få på julafton så nu vill han gärna ha fler paketer varje dag!
Blöja har han bara på natten och när vi är ute en längre stund. Men när han har haft den så är det som sagt inte ovanligt att den är torr när vi tar av den! Mycket duktig!
Och napp har killen inte haft sedan i början av November! Stor kille som klarar sej utan den! Så när han blir ledsen nu så har han hittat en nalle som brukar få trösta honom! Verkligen jättegulligt!
På dagis (eller förskola som det så fint heter nu) i fredags så var det julfest. Då kom tomten med paket till alla barnen! tyvärr så var ju inte föräldrarna bjudna så jag fick ju inte se detta men han verkar inte ha blivit rädd för tomten utan tvärt om! När jag hämtade honom så berättade han mycket glatt över att tomten hade varit där och att alla barnen hade fått paket. Jag längtar till julafton då jag får se hans min när tomten kommer då!

Moa:
Det roligaste hon vet är att sitta i babysittern när Max sitter i sin stol i köket och bara leker och ibland tittar på henne och kastar saker eller busar. Då skrattar hon så hjärtligt så hon nästan kiknar. Detta har både jag och Rickard försökt få henne att göra men inte då. Det är bara storebror Max som kan få henne att skratta så hjärtligt! Verkligen roligt att både se och höra!
Stora damen har börjat vända sej både från mage till rygg och tvärt om. Så nu får man tänka efter vart man lägger henne så att hon har plats att röra och vända på sej ordentligt!
Vi har inte varit nere och vägt henne på länge. Senast var 1 dec då hon vägde 7915gram och var 62,5 cm. Däremot så testade jag häromdagen bara för skojs skull att väga först mej och sedan mej och henne på vågen vi har hemma. Då vägde hon 8,7kg. men detta vet jag att det inte stämmer för hon hade kläder och blöja på sej och sedan är ju inte vår våg hemma lika noga som den på bvc. Men hon har ju gått upp i vikt iaf, det är ju säkert! Så 4,5 månad och en bit över 8kg. Inte illa för en liten tjej. Fast hon kommer ju inte ifatt Max. När han var 5 månader vägde han 10kg... Men så är ju hon tjej också så.. =)
Tjejen nya favvogrej är att blåsa ut och göra fisljud med läppen. Otroligt roligt!
Idag testade hon sin (eller snarare sagt Max) lära-gå-stol. Hon nådde inte riktigt ner till marken (fast då var det så att jag råkade sätta den på högsta höjden) men hon tyckte ändå att det var mycket spännande att sitta där och ha lite koll och leka med sakerna. Max tyckte ju självklart också att det var jätteroligt och provade den så fort Moa inte satt i den. Han tyckte även det var bra att ha Moa i den för då kunde han flytta henne dit han ville ha henne och hon bara skrattade när Max flyttade runt på henne!
Potatis smakade Moa för två veckor sedan och då var det inte gott. Vi har inte varit så noga med att ge henne varje dag utan lite när det passar. Så kom vi för några dagar på att när vi började med att ge Max potatis så fick han det när han satt i babysittern. Det kanske är lättare att komma på ättekniken när man är halvsittande istället för helsittande? Eftersom hon faktist bara har ätit liggande innan (ammat)? Så vi testade det och sedan dess har hon ätit upp all mat som vi har gett henne! Ingenting på haklappen eller nåt! Antingen var det bara tur att hon började gilla det samma dag, eller så är det lättare att komma på tekniken när man halvsitter.
Söta tjejen är JÄTTEhungrig! Med den söta haklappen "Jag kom till av kärlek!" som även Max har haft. Båda kom ju till av kärlek! =)


Julkalendern

9 avsnitt har nu gått utav årets julkalender "Hotell Gyllene Knorren". Jag trodde att Max som är så intresserad av tv i vanliga fall skulle vara intresserad av detta med.. Men tji fick jag. Jag försökte dag nr 1 och dag nr 2 att få honom att titta men nej då.. Det var ju inte tecknat så varför skulle han titta på det. Så jag gav ganska snabbt upp. Så jag struntade själv också att titta på det men kände sedan att jag var lite besviken för jag hade sett fram emot att se den, kalendern är ju köpt och den öppnas flitigt varje dag (av Max så klart, tillsammas med radions kalender, en Bamsekalender, en Chokladkalender och en paketkalender). Så idag satte jag mej och tittade ikapp de 7 avsnitt som jag missat. Det verkar vara en helt ok julkalender. Det är ju ingen "Sunes jul" (men den kalendern finns det ingen som slår!) eller "Mysteriet på Greveholm" men ändå helt ok. Eller är det så enkelt att jag har dålig humor och har sett fram emot att det ska vara bra och då helt enkelt bestämt mej för det och då är det så. Ser fram emot morgondagens avsnitt! =)

Tjejkväll

Idag har Moa och jag haft tjejmys hela dagen! Började dagen med att Rickard åkte till skolan för att gå på föreläsning och senare idag ha ölprovning och då sova i Kalmar och inte komma hem förrän sent imorgon. Max körde vi till dagis, åkte hem och gjorde oss i ordning för dagen innan vi åkte och hämtade Max igen. Då körde vi upp honom till deras farmor och farfar där han spenderat dagen och även denna natten. Känns så otroligt jobbigt att inte ha honom hos sej! Väldigt tomt.. Längtar efter honom jättemycket. Det är så lugnt och tyst hela tiden.. Känns jättekonstigt.
Moa och jag fortsatte efter att ha lämnat av Max med att gå på föräldragruppträff i Jämjö. Vi pratade om språkutveckling hos barnen. Mycket intressant. Efter det åkte vi in till stan för att träffa min syster och köpa de resterande julklapparna. Bara lite småt och gott kvar att göra så är alla julklappar redo!
Sedan åkte Moa och jag hem (det blev till sent inne i stan och det visste jag sedan innan, därför fick Max stanna hos sin farmor o farfar och sova där.). Vi har vikt tvätten och myst. Nu är det snart dags att passa på att gå och lägga sej och hoppas att Moa har lust att sova en del i morgon på morgonen så att jag kan passa på att få lite sovmorgon. För sen kommer Max och då ska vi ha skoj! Saknar honom! Ska sova så det känns som han kommer hit snabbare!


RSS 2.0