Grattis älskling på 25-års dagen!

Som rubriken lyder! Idag blir min älskling 25 år! Det firades med frukost på sängen, bild i tidningen, flaggan i topp och att jag beger mej till skolan idag... Födelsedagsfirande med släkt skedde i lördag med massa presenter, pajer och tårta! Av mej och barnen fick han en tatuering. Han fick det av mej och Max när han fyllde 23 och då tatuerade han in "Max" på armen. Så nu fick han att tatuera in "Moa"! Något som han velat göra länge men det inte funnits pengar till. Vad passar då inte bättre än att få det i födelsedagspresent?

Tentaplugg...

Imorgon är det dags för mitt livs första tenta. Än är jag inte så nervös.. Har inte hunnit fundera sä mycket på det än faktiskt.. Och tyvärr så har jag inte hunnit plugga alls så mycket som jag hade tänkt i helgen! Antingen har det varit barnen, Rickard eller nån/något annat som behövt mej.. Och jag har (tyvärr) inte sagt nej eftersom jag försöker ignorera att jag ska ha tenta.. Vill inte bli så där jobbigt nervös och känna ångest. Av någon konstig anledning så finns det sååå mycket annat att göra nu i tentatider! Se nu bara! Nu sitter jag och bloggar istället för att plugga! :)

Max 3 år!

Jag kan inte fatta att jag redan skriver detta inlägget... Var ju inte alls längesedan jag skrev inlägget "Max 2år!". Men logisk som jag är så inser jag ju att det måste ha varit ungefär ett år sedan jag gjorde det. Hjälp vad tiden går fort!

I torsdags blev alltså min lilla prins 3 år! Han är stor kille nu och det märks på många sätt! Han är väldigt förståndig att prata med. Han argumenterar och diskuterar, förstår ironi och skoj och säger ibland saker som gör att man undrar hur gammal han egentligen är. Han är snäll och sköter om sin lillasyster (för det mesta). Är hon ledsen (av någon annan anledning än att han gjort henne ledsen..) så är han inte sen med att trösta henne genom att ge henne en kram, ge henne en leksak eller hitta nån god matbit i skafferiet att ge till henne! Dom busar tillsammans nu på ett sätt jag inte trodde de skulle göra förrän de blev äldre. Så härligt att se!
Max har även börjat sova utan blöja. Han har varit blöjfri om dagarna sedan i vintras (alltså ganska länge) men om nätterna så har det varit 50/50. Så kom jag på tanken att för en vecka sedan prata med honom om det, han är ju trots allt så stor så han förstår. Så när vi bytte om till pyjamas och "nattkalsong" (=blöja) så berättade jag för honom varför han hade det och sa att om han inte kissar på natten så behöver han ju inte ha den utan kan sova i kalsonger. Sedan dess har han inte kissat på natten! Så i natt är tredje natten i rad med kalsonger! Härligt! Vi har inte lagt ner så mycket tid på att bry oss om nattkissandet då vi vet att det sker undermedvetet och inte är meningen men jag kände att det var på tiden att försöka med något i alla fall. Och "peppar peppar.." så har det funkat än!

Max 3 årsdag började med en sovmorgon, för honom alltså. Medans han sov så var jag ute och hämtade tidningen (då vi visste att han var med på minst en bild bland födelsedagsbarnen) och satte upp flaggorna. Vi städade lite och när Max sedan vaknade så gick vi in med paketer till honom och sjöng! Han blev jätteglad för han har gått och pratat om sin födelsedag länge. Roligt nu när han kommer upp i åldern då det är spännande att fylla år! Minns själv känslan och så härligt att se att Max känner så nu! Utav oss fick han en skruvdragare (leksaks) och låtsatsmat till sitt kök. Han fick även en cykel av oss men den fick han tidigare i sommar så han kunde använda den lite mer. Lekstugan är även en födelsedagspresent till honom och Moa.
Efter paketöppnandet blev det frukost på sängen! Busigt tyckte både Max och Moa!
Sen var det dags att granera tårtan! Max hade bestämt sig för en båttårta och så blev det!



Man ser inte riktigt på bilden hur stor tårtan är men jag kan ju informera om att den är 4 (!!) lager hög!

Tyvärr så var jag tvungen att åka upp till skolan en sväng men när jag kom hem sedan så blev det stort kalas med många gäster! Max fick bland annat ett biobesök, en eldriven bil (!!), ett tv-spel (enklare från tre år) med spelen Nalle Puh, Lejon Kungen, Byggare Bob och Musses klubbhus, han fick ett målarstaflit (ett sådant från IKEA med svart tavla, papper och whiteboard), en motorsåg med hjälm, böcker, lite kläder, en kassa-apparat, verktygsbälte och verktyg... tror jag fått med allt... Jag är så förvånad över att han fick så mycket saker och framför allt att nästan alla sakerna är "stora" och "rejäla"! Inte en massa småplutt hit och dit utan släktingar har lagt ihop med varandra för att köpa något större och rejälare och trots det fick han så här mycket! Max blev verkligen jätteglad för allt han fick och lekte med det hela dagen och halva natten! Och så dagen efter och ja.. ni vet! Han leker med de nya sakerna hela tiden!

Efter ett långt och fartfyllt kalas (precis som barnkalas ska vara) så somnade han framåt midnatt när vi läste en av böckerna han fick. Och jag kan lova att han sov med ett leende på läpparna den natten!

Här kommer lite bilder på Max från den 15 september:



Max 15 september 2008 - nyfödd!




Max 15 september 2009 - 1 år!




Max 15 september 2010 - 2 år!




Max 15 september 2011 - 3 år!



-2 kg

Hmmm.. Sitta på bussen och blogga från iPhonen är inte helt optimalt.. Därför blir vissa av mina inlägg så korta och tråkiga.. Men snart så ska jag ta tag i inlägget om Max 3 års dag som jag länge tänkt lägga ut.. Vill dock ha med lite bilder med så jag måste sitta vid den datorn med bilderna.. Ville bara lite kort informera om att nu är jag och Rickard anmälda till göteborgsvarvet 2012! Nu är det bara att ta tag i sitt liv igen, snöra på löpardojjorna och ut i spåren! :) Förresten så vägde jag med i morse (angående rickards och min interntävling "beach 2012") och jag hade gått ner 2 kg!!! Tjoho! Bara tre kilo kvar. Vad jag vet så har Rickard inte gått ner nåt, tror till och med att han har gått upp lite :) heja mej!!

Kämpat!

Äntligen! Som jag har kämpat! Min prins fyller 3 år imorgon och jag har haft skola som ska vara klart då och även till dagen efter. Men jag vill inte plugga på hans födelsedag! Och Rickard behöver hjälp med att baka tårta, städa och allt övrigt som har med Max födelsedag att göra! Så jag har försökt plugga i förväg.. Gjort uppgifter så fort dom kommit ut, suttit vid datorn hela helgen och läst boken varje minut jag suttit på bussen! Och nu är jag "färdig"! Om mina planer går som jag vill så behöver jag inte göra nån skola hemma nu förrän tidigast fredag eftermiddag. Förhoppningsvis inte förrän helgen. Skulle självklart vilja slippa sitta i helgen med men nästa helg firar vi min stora prins som fyller 25 år och jag vill självklart hjälpa honom att fixa inför det så mycket som jag kan! Och med två plugglediga dagar nu så hoppas jag åter finna motivationen och glöden till att sätta mej ner med skolböckerna trots att det är helg!

Lekstuga under uppbyggnad

För ett tag sen så skrev jag ett inlägg där projekt Lekstuga hade börjat. Då hade projektet inte kommit längre än till snöre i marken som markerade var lekstugan skulle stå. Det har självklart hänt en hel del sedan dess men jag har varit för dålig med att lägga in bilder och därmed också varit dålig på att skriva om bygget. Jag har tyvärr inte kunnat vara med att hjälpa till med något alls än utan Rickard har själv tillsammans med lite övrig hjälp från tex sin far, min morbror, min mammas man och min mormor och morfar lyckas komma ganska långt! De som har hjälp Rickard har oftast inte varit med och byggt så mycket utan har mestadels hjälp till med annat runtomkring som att passa barnen, utlåning av släp, hämtning av grus, bistått med material med mera med mera...
Nog pratat om det (vill bara poängtera hur otroligt duktig jag tycker att Rickard är! Han är otroligt driven i detta och är mycket bättre snickare än jag trodde!). Här kommer bilder från bygget! För en bild säger väl mer än 1000 ord.. eller?




Vill man ha en lekstuga så får man även vara med att hjälpa till att bygga den! Så fungerar det i vår familj! =) Moa är dock lite liten för att hjälpa till än så länge men Max hjälper mer än gärna till!



Ett steg på vägen...



Hålet ska nu fyllas med grus. Återigen är Max inte sen med att hjälpa till med sin egen spade och egen skottkärra!



Efter att fyllt skottkärran med grus körs den iväg till gropen...



...där man sedan tippar i den!



Plattor och grundstommen...



Golvet läggs på i bakgrunden. Max är med och hjälper men vill inte vara med på kort.



Nu börjar det hända grejer!



Så här ser bygget ut för närvarande! Taket är på och det börjar se ut lite som en lekstuga! =)


Tävling: Beach 2012!

Som en kort liten intro så kan jag bara be om ursäkt för mitt frånvarande här på bloggen. Har börjat plugga nu och har hållt på i en vecka med det känns som om jag har pluggat i en evighet! Jättemycket att göra hela tiden så det blir aldrig en lugn stund! De få tillfällen som jag har unnat mej själv att inte plugga har jag självklart lagt till att leka och umågs med min familj. Jag har egentligen inte tid att sitta här nu heller men nån måtta får det väl vara på det! =) Jag ska försöka bli lite bättre på att skriva inlägg. Några få rader ska jag väl hinna med att skriva ibland när jag ändå sitter framför datorn! Lovar att försöka bättra mej!

Nu till det jag ville skriva om i dagens inlägg...

Rickard och jag stod och vägde oss i badrummet i eftermiddags... Jag klagar över mina 5 gravditetskilon som vägrar att försvinna (!!!!)... Jag går hela tiden och klagar över att jag inte får på mej mina kläder, att jag måste komma igång med träningen och tänka på vad jag äter osv men det händer tyvärr inte alltid för mycket.. "Jag kan ju fakstiskt börja nästa vecka!" "Idag är en undantagsdag..." Hur många dåliga bortförklaringar finns det egentligen? Jag har nog använt de flesta...
Så kom Rickard på vad det är som behövs för att ge mej en spark i baken! En tävling! Tävlingsmänniskor som vi båda är så antog jag utmaningen med en gång! Tävlingen (som jag kallar för "beach 2012") går ut på följande:
Den av oss två som först går ner 5 kg vinner! Ganska simpelt men för att ingen ska fuska och för att båda ska gå ner sina kilon så la vi till följande regler:
Den som först har gått ner sina 5 kg vinner, priset består av att för varje dag extra (från det att vinnaren gått ner sina kilon) som det tar för "förloraren" att gå ner sina kilo så får vinnaren 20 kr. Den högsta summan att vinna är 2000 kr som ska gå till att köpa något roligt till sej själv (jag tänker typ kläder, Rickard tänker typ trumset...)! Så har inte den andra gått ner sina kilo efter 100 dagar efter att vinnaren gjort det så har vinnaren 2000 kr. MEN för att vinnaren ska få sina pengar så måste han/hon behålla sin vikt (eller gått ner ytterligare) så att man inte har lagt på sej under tiden. I så fall så är det penningavdrag med samma summa (20kr) för varje dag som går tills hon/han är nere på sin vikt igen! Ytterligare en regel är att ingen "idiotbantning" får ske, typ att sitta i bastu dygnet runt, svältning, bullemi eller liknande..

Hur låter detta tycker ni? Låter det rimligt? Hoppas vi har täckt alla fallgroparna nu för nu är det tävling som gäller! HEJA MEJ!!! =)

RSS 2.0