lite blandad kompott

Jaha.. Viktklubben gick kanon förra veckan! Lyckades gå ner ett kilo på en vecka vilket innebar att jag var nere på matchvikt! yippie! satte målet på att jag skulle gå ner ytterligare 2-3 kilo till den förste december men det är bara för att jag ska ha nåt att gå upp under jul och nyår sedan! =) men denna veckan har det gått så där.. har vägning imorgon och gissar att det inte blir en glad min när siffrorna kommer upp på vågen.. har jobbat natt denna veckan och var ute och festade igår så jag har faktist slarvat och inte skrivit upp vad jag har ätit.. vet att det är alldeles för mycket så det får jag väl se svart på vitt imorgon.. men men.. måndag i morgon och då tar vi nya tag igen!

Datum bestämt för Ullared! Lördagen den 7 bär det av! Ska försöka vara däruppe när dom öppnar kl 7 på morgonen så det blir tiiiidig avfärd.. eller sent på fredagkvällen om man vill vända på det så.. ;) det blir jag, Rickard, Agnes och kanske Maggan.. Kanonkul! ("fyra av fem toasters") (citat av "Benjamin" Björn Gustavsson). Har en jättelång inköpslista! Kommer bli olycklig så mycket som jag ska handla! Julklappar och leksaker och andra nyttigheter som man behöver som man lika gärna kan passa på att köpa när man är där uppe! Så är det någon som behöver något när vi ändå ska upp så är det bara att säga till! Så ska vi se om vi inte kan fixa det. Vi ska köpa varsin 30kr julklapp med till juldagen när vi ska fira med mamma och den sidan släkten.. alla ska köpa varsin julklapp för 30kr sen så numrerar vi dom och blandar och delar ut till alla.. kände att den förklaringen blev lite luddig men jag hoppas att ni förstår vad jag menar..

Mäklare får det bli! När Rickard är färdig med sin utbildning om ett och ett halvt år så ska jag börja plugga som mäklare i malmö! vi har diskuterat detta och kommit fram till att bästa lösningen är att vi bor i skåne undertiden som jag pluggar. När jag sedan är färdig så kan vi flytta tillbaka hit till Jämjö och Max är då 6 år, lagom att han börjar skolan här och slipper byta klass. Detta innebär ju då även att våra husplaner läggs på is i några år.. Så nu lutar det åt att vi får leta lägenhet att bo i i jämjö så länge.. Mina studieplaner förstörde helt för våra privatlivsplaner men men.. ska bli spännande att flytta iväg och bo nån annanstans ett tag också. och malmö är ju inte så långt bort utan att man kan åka ner och hälsa på för dagen eller så..

Igår var det fest hos Veronica med "vårruset-gänget"! Måste ju värma upp till i maj så vi är riktigt taggade och har en riktig laganda! =) Var verkligen trevligt igår! Riktigt bra initiativ!
Så idag är man inte jättepigg.. inte så bakis som jag borde vara men man är ju inte helt på topp.. Så kommer Annie och ska sova över hos oss ikväll! Mycket trevligt! =)

Jag och ett gäng till ska ju starta damsjua i jämjö med.. måste ta tag i att sätta upp träningstider.. suck.. glömmer det hela tiden.. måste ta tag i det nu!!!

kan lägga till att Max har blivit jättestor kille nu! Han är så duktig, leker själv och klättrar upp i soffan och fåtöljerna och klarar sej ganska ok själv nu! Ibland så hittar han på jäkelskap (som tex att klättra upp i soffan vilket han vet att han itne får så när han gör det så börjar han gapskratta när jag går fram till honom! Buse!) så man kan inte lämna honom helt själv. Han är så duktig på att prata! försöker säga traktor, han säger Thea och Mormor och nåt som liknar Bamse! Duktig på att förklara vad han vill nu! Tiden går otroligt fort! Lite för fort hela tiden.. Han växer så det knakar.. Måste rensa ur hans byrå med kläder nu.. Shortsen han hade i år lär han ju inte kunna använda igen direkt... tex... ;)

Svampplockning

Igår var jag Max och Rickard ute i skogen och gick en runda.. Hittade lite svamp! Eller tja... Det räckte till fyra lite mindre smörgåsar! Inte illa för att vara första gången i år vi letar svamp! Och vi var inte inne inne i skogen heller utan gick vid vägen typ.. sen började det regna så då fick det räcka för oss... Men gott var det på kvällen sen! =)

Har bestämt mej för vad jag vill bli när jag blir stor nu! Jag vill bli fastighetsmäklare! En treårig utbildning (lagom lång)! Det enda negativa är att den närmsta finns i malmö och det går inte att plugga på distans.. =( Vet inte hur vi ska lösa det.. fas det tar ju typ mellan 2 och 3 år innan jag kan börja plugga ändå... surt.. nu när jag väl bestämt mej så vill jag börja NU!!! Gärna till vårterminen! Finns faktist så man kan söka nu fast det är lite sent.. men vid mån av tid så kollar dom även på dom försenade anmälningarna... lite trisst att börja på våren kanske..? Men men.. blir nog inget med det ändå på lääänge... suck... om det ens blir av alls eftersom det är i malmö.. kan ju inte vara utan mina älsklingar hela veckorna! Funkar inte! Jaja... vi får se vad framtiden vill....

21km!

Nu är det bestämt, anmält och betalt! Göteborgsvarvet 2010 här kommer vi! Jag och Rickard har anmält oss! Av en slump så gick jag in på hemsidan idag och där stod det att anmälningen går ut imorgon för att det är så många redan som har anmält sej! Så ett snabbt beslut, många hundralappar senare och vi är på väg! Ska man bara ut och träna en  massa så att man orkar ta sej runt en sånt sträcka.. Så långt har jag aldrig sprungit förr i hela mitt liv.. suck.. kommer bli jobbigt! Önska mej lycka till och håll tummarna på att jag överlever!!! =)

Viktklubb.se

Sista dagen på denna ledigheten. Lite surt.. vet aldrig vad jag ska göra om dagarna. Känns som jag har så mycket att göra men samtidigt så vet jag ingenting som jag kan göra.. Jobbigt.. Det bidrar till en konstig inre stress.. Inte alls roligt faktist.

Ringde och kollade upp om en massa vaccin idag. Detta ledde till att imorgon så blir det åka från jobbet en stund (om jag får) och vaccineras med Havrex (hepatit A), spruta nr 2. Tog första innan vi åkte till Bulgarien för två år sedan och så måste man ta spruta nr 2 med och det kanska vara bra att göra innan det blir för sent och innan vi åker till Bulgarien igen nästa höst.. Fick även veta att Max måste vaccineras mot minst Hepatit A och kanske även Hepatit B innan vi åker dit. Fast det behöver han inte göra förrän en månad innan vi åker så det är ingen bråtska med honom...

Nu har jag varit med i Viktklubb.se i tre veckor.. har gått så där... första veckan gick det riktigt bra! Gick ner 2,2 kg! Nästa vecka gick jag upp 0,5 kg och denna veckan tappade jag 0,2 kg.. är ju iaf - 1,9 kg sen jag började. Målet är att komma ner minst ett kg till men målet på viktklubb har jag satt att förlora 4 kg till.. men målet ska inte vara avklarat förrän i början av december så jag har ganska lång tid på mej. och även om jag inte skulle klara att förlora alla kilorna så får man en annan insikt i hur och vad man kan äta. Man får nämligen äta precis vad man vill, fast bara en viss mängd kalorier per dag. Och så självklart får man äta mer om man har tränat. Jag har lärt mej vilka riktiga kalorifällor det finns i alla fall och vad man kan äta nästan hur mycker som helst av utan att det knapt blir några kalorier alls.
Om vardagarna är det inte alls svårt att hålla det kaloriintaget jag ska hålla. Ibland är det tom så att jag kan ta en kaka eller nåt gott på kvällen! Men när det är "fest" och man ska äta pizza, tacos, dricka alkohol eller nåt annat lite godare.. då går det i princip inte.. därför som jag inte gått ner nåt vidare de två senaste veckorna.. ;)
Stora killen får beställa in egen mat på restaurangerna nu

Lägga skor och leksaker i tvättmaskinen är jätteroligt!
Tupplur med mamma mitt på dagen är mysigt!
Köra Bobbycar är också roligt! =)

Ursäkta utseendet

Ursäkta för utseendet på bloggen.. Min tanke är att jag ska få dit lite bilder och sånt på mej och mina älsklingar men jag är inte så haj på det där med koder och skit.. Och så har det inte riktigt funnits tid till att sitta ner och lära mej.. skulle gärna vilja att Rickard hjälper mej med det men vi har inte så mycket tid för varandra så vi hinner pyssla med sådana saker... Men jag hoppas att det löser sej snart!

Vi är fast i en vinkelvolt vad det gäller huset.. Vi är dom enda som har lagt bud och säljarna tycker att dom vill ha mer så dom vill att vi höjer budet och vi tycker att det känns ganska så dumt att bjuda över oss själva eftersom ingen annan verkar intresserad av huset... så vi får se hur det blir.. om man hör något från mäklaren snart eller om allt bara ligger på is till någon av parterna ger sej.. och det kommer ju fler hus så jag tänker då inte ge mej!
Var och tittade på ett annat hus igår tex.. kostar mer och var väldigt fint. Ett litet problem bara som blir stort.. köker var litet och det finns inte nån vägg att kunna öppna upp så det blir större om man inte vill flytta verkligen ALLT i köket.. och då kan man ju inte ge så mycket för huset i sej.. så vi får se lite hur det fortlöper där om några ger bud och vad det slutar med.. man vet ju aldrig.. känns dumt att stänga den dörren helt till det huset men känns även dumt att lägga jättemycket pengar på ett hus man inte är riktigt nöjd med och kanske inte kan lösa så man blir det heller.. Kommer väl fler hus om det skulle skita sej helt totalt med båda dessa...

På lördag blir det partaj med "fotbollsfruarna". Ska bli kul! Roligt att bara vi tjejer hittar på något med utan grabbarna ibland! Ska passa på att prata med Agnes då med om vår kommande Ullareds tur! hoppas vi hittar ett datum i november då både hon, jag och Rickard kan.. Rickard är ju inte jätteglad för att åka till ullared annars men när det gäller att handla julklappar och saker till Max så vill han ju helst inte missa det.. kravet för att han skulle orka följa med var dock att han slapp gå på damavdelningen.. och den dealen kan man ju köpa! =)

Nu ska jag köra till jobbet så jag har inte tid att sitta här och slöa mer idag! =)   

Stor bild: Äta negerbollar på mostrarnas kalas! Mmmmm Gott!
Bild 1: Egen tårta fick man på sin födelsedag!
Bild 2: Max födelsedagstårta
Bild 3: Pratar i mammas telefon är jätteroligt!


RSS 2.0