Dagen med stort D snart över...

Idag har Dagen varit. Och ingen bebis! Väldigt skönt om jag så får säga det. Nu finns det inget som kan komma ivägen utan nu är den välkommen ut precis när den vill! =)

Började dagen med att vi skulle vara på ställningstagande på förlossningen. Vi visste inte exakt vad som skulle hända utan bara att dom skulle på något sätt kolla upp bebisen och dess storlek och om dom misstänkte att den var jättestor så skulle dom sätta igång mej. Kanske inte idag men någon annan dag.
När vi kommer in till förlossningen så verkar allt lugnt.. Vi får slå oss ner och vänta. Dock så var ju inte vi något akut utan vi hade ju bara en tid inbokad.. så därför fick ALLA gå före oss och barnmorskorna visste inte riktigt vad vi gjorde där och vad dom skulle göra med oss (väldigt konstigt eftersom vi hade tid bokad och dom hela tiden har haft tillgång till min journal där både bm och läkare har skrivit om varför jag skulle på ställningstagandet...). Efter två timmars väntan så bestämde sej bm äntligen för att vi skulle få prata med en annan bm... och hon var väldigt trevlig! Bad så mycket om ursäkt för väntan (vilket hon inte alls hade något att göra med) och så var samtalet över på tre minuter och vi kunde gå därifrån! Under samtalet så kände hon på magen och sa att barnet inte är så stort.. Kanske 4kg, vilket inte är så mycket eftersom jag redan innan tryckt ut en på nästan 5,4kg.. Hon frågade mej om jag var orolig för att föda vilket jag förklarade att jag inte var. Hon sa att "förutsättningarna" för att lyckas föda ett stort barn är att förlossningsförloppet går smidigt fram och inte stannar av (vilket hon sa att dom skulle hålla extra koll på under förlossningen) och att man har riktiga, ordentliga värkar, vilket hon förklarade att det inte är säkert att man får om man blir igångsatt eller om man skulle försöka med liknande medel. Så hon tyckte att det bästa att göra var för mej att gå hem och invänta att förlossningen startar naturligt! Väldigt skönt tycker jag! Så nästa delmål (om inte bebisen har kommit innan) är ett besök hos min bm igen på tisdag..

Var sedan på ettårskalas för lille Ludvig! Känns konstigt att han redan är ett år! Tiden går fort! Han fick mycket leksaker och roliga saker (tyckte Max med för den delen! Han var ju tvungen att testa allt...)! Och kalaset bjöd även på mycket goda kakor, glass och tårta! Helt i min smak! *Mums*

Om 55 minuter är denna dagen över.. då är det verkligen fritt fram för bebisen som sagt! Ingen mer dag som är olämplig på väldigt länge iaf... Nästan så man börjar bli lite nervös nu.. för varje dag som går så kommer ju förlossningen närmare.. och nu med stormsteg! =)

BF imorgon

I morgon är det dagen med stort D. Och ännu ingen bebis. Håller tummarna på att den har lust att stanna inne i en dag extra nu när den har valt att stanna så här länge. Bebisens och Max kusin fyller nämligen 1år imorgon =) och det hade ju varit synd om dom inte kunde få varsin dag iaf.
Så imorgon ska vi på ettårskalas! =) Tänk att den lille killen redan har blivit så stor! Tiden går verkligen jättefort! Särskillt när man har barn! Ett år märks så mycket mer på dom än vad det gör på oss lite äldre (hoppas jag iaf! =) )
Förutom kalas imorgon så har vi en tid till förlossningen för ställningstagande. Hoppas verkligen att dom inte sätter igång mej.. Hoppas att jag iaf kan få helgen på mej att försöka få igång det den naturliga vägen.. Men jag tror inte att dom sätter igång. Tror bara dom kollar läget. Ska bli lite spännande att gå på en sådan undersökning, samtidigt som jag gärna hade sluppit denna nervositeten innan, eftersom jag inte vet exakt vad som kommer hända.. :S

Känner mej redo

Barnets huvud är fixerat och allt annat är redo! Det känns som jag bara går och väntar på att det ska köra igång nu.. känner igen väntan. Kände det likadant med Max. Och där fick jag vänta i 11 dagar extra.. Det kommer jag nog inte få göra denna gången men man vet ju aldrig. Ska försöka se till att ha nåt roligt att göra under dessa dagarna. För det är ju trots allt bara dagar kvar! Varje dag är en dag närmare förlossningen! =)
Ska försöka att njuta av tiden nu när vi har "bara" Max och hitta på lite saker med honom. Dock så är magen i vägen för mycket.. Den är redan tung och jag kan inte gå för mycket eller bära för mycket. Men jag ska försöka göra så mycket som jag kan med honom! Och med Rickard förståss! Jättehärligt att vara hemma alla tre! Vi åker till stranden och tar dagen som den kommer! Rickard är jätteduktig på att ta hand om Max och jobba med allt hemma som behöver göras och så mycket mycket mer! Han underlättar verkligen vardagen för mej nåt så otroligt mycket! Hur ska jag klara mej utan honom sen när han börjar skolan igen? Det kommer bli väldigt svårt... Hoppas det kanske går att göra något liknade nästa sommar.. Om inte hela sommaren så en väldigt stor del av sommaren kanske.. Underbart att umgås hela familjen från morgon till kväll! =)

Värme!

Jag brukar ALDRIG klaga på värmen! Tycker det låter illa när alla vill ha värme och när den väl kommer så klagar dom på hur varmt det är! "Bestäm er!" brukar jag tänka! Men denna helgen har varit lite väl mycket för mej! Tror att jag i vanliga fall inte hade klagat så mycket.. men att vara höggravid (+21kg) i denna värmen är det inte roligt... tror egentligen att om det bara varit värmen och graviditeten så hade jag kanske inte klagat så mycket heller.. men nu lyckades ALLT komma samtidigt! Max och Rickard med ögoninflamation och jag med en REJÄL förkylning (värk i leder, huvudvärk, smått illamående osv.). Detta bidrar ju till att man inte har kunnat åka iväg till stranden eller något utan har varit fast i lägenheten där det inte blåser det minsta! Tur att vi igår kväll fick låna mormor och morfars lilla fläkt! Den har verkligen gjort att det har gått att leva här idag! Sov rätt ok i natt för att vara så förkyld och så tjock, och idag så har fläkten följt oss runt i lägenheten var vi än har varit! Mitt på dagen idag så kunde vi inte ens gå ut på vår uteplats så varmt var det.. utan det fick bli lite Bamse på tv och bad i poolen först närmare halv fyra på eftermiddagen för att det skulle vara mänskligt att sitta i skuggan..
Så egentligen kanske det inte är så mycket värmen jag ska klaga på.. utan snarare sagt hur jag mår! hoppas min förkylning går över och att ögoninflamationen försvinner snabbt så vi kan bege oss ut till stranden och svalka oss om värmen vill hålla i sej! Det hade varit skönt!

Imorgon är det sista dagen jag har med havandeskapspenning! Detta innebär att på tisdag börjar min semester! Härligt! =)

På tisdag är det även dags för besök hos BM sista gången innan BF. Hoppas verkligen att bebisen är fixerad då.. det var den inte förra gången jag var hos henne.. annars måste jag veta vad jag får och inte får göra om vattnet går och bebis fortfarande är ruckbart.. På besöket borde jag även få en tid bokad in till förlossningen.. eftersom Max var så stor så bli jag "ett fall för förlossningen" redan i vecka 40+0 istället för 42+0 som det brukar vara. På förlossningen (om jag inte fött innan dess) så ska dom kolla storleken lite och känna och diskutera om det blir igångsättning eller om jag får gå ett par dagar till. Det är väl nästan det jag går och oroar mej mest för just nu.. Vill verkligen inte bli igångsatt.. Har nästan tänkt på det så mycket att jag inte riktigt hunnit förbereda mej själv mentalt för förlossningen.. Fast det kanske är lika bra att jag inte hunnit tänka så mycket på det.. förra gången visste jag ju inte alls vad jag gav mej in på och det gick ju bra, så kanske lika bra att inte tänka så mycket! Att inte veta.. 
Samtidigt hade det varit roligt att få gå på en koll för att få se hur bebisen ser ut på ett ultraljud så här sent i graviditeten! Man kanske skulle kunna gå på en koll där dom säger att allt är lugt, skickar hem mej och sedan så startar förlossningen av sig själv nån dag efter! Det hade varit nice! =) Men inget jag kan göra något åt nu utan det är bara att vänta och se! =)

värktimer.se

Inte mycket kvar nu innan allt är babyfärdigt! Har skrivit en lista på saker att packa i bb-väskan (ska bara orka ta tag i att packa den med). Och när väskan väl är packat så är allt klart! Visst det ser fortfarande ut som kriget här hemma i vissa rum, men jag TROR att barnet klarar av att födas ändå.. ;)
Letade nyss reda på hemsidan som jag använde för att klocka värkarna med Max. Den var guld värd! Behövde inte tänka alls utan bara trycka på space när värken började och när värken slutade så räknade den så snällt ut längden på värkarna och frekvensen! Mycket smidigt! Den finns även som apps att ha i iPhonen.. kostar 7kr! har inget konto kopplat dock så jag vet inte om jag kan ladda ner den eller hur det går till.. ska fundera först på om man behöver den i telefonen eller om det räcker på datorn.. kan ju iaf starkt rekomendera sidan till er som ska ha barn! Finns även viktiga telefonnummer som till förlossning osv. En liten lista på vad man ska tänka på att ha med och svar på vanliga frågor! En kanonsida!

18 dagar till BF.. Nedräkningen har börjat! =)

Nu börjar här bli bäbisfärdigt!

Visst det är en del kvar, men inte så otroligt mycket som för några dagar sedan! Spjälsängen ska höjas och bäddas om från Max sängkläder till bebisens sängkläder, vagnen ska bäddas och kollas över (så jag vet hur den fungerar, förutom själva körningen förstås, för den delen kan jag), Max bebiskläder ska letas fram och kollas över vilket som vi kan ha nytta av denna gången med och så ska bb-väskan packas! Inte så mycket.. Sen ska vi ju städa undan lite här hemma med med vi har myyyyycket mer ordning nu är vad vi hade för bara några dagar sedan! Vi har varit väldigt duktiga och jobbat hårt hela dagarna för att bli redo!

I dag är det tre veckor kvar till bf! Detta innebär att bebisen får komma när den vill nu utan att bli för tidigt född! Tre veckor innan och två veckor efter bf är "normalt". Hoppas dock att den vill stanna inne ett par dagar till så allt verkligen hinner bli färdigt och vi hinner njuta lite av att allt är klart innan det blir full fart igen! För någon lugn och ro när den lill* kommer ska vi nog inte räkna med direkt!
När jag var hos bm i tisdags så var huvudet fortfarande inte fixerat.. hade inte väntat mej det heller för Max var ganska sen med det och dom säger att det kanske inte ens gör det med omfödeskor.. Måste fråga nästa gång jag är hos henne (om det blir en nästa gång) vad jag ska göra om det inte är fixerat och vattnet går... Sist så fick jag instruktioner att jag fick sätta mej ner och inte göra något.. Absolut inte gå! och av erfarenheter sedan förra förlossningen så vill jag vääääldigt gärna stå och gå! Hoppas det har fixerats till nästa gång..

Tillbaka till iordningplockandet så vi blir klara här någon gång i framtiden! =)


RSS 2.0