19. Hälsa för mig

Hälsa för mej är att må bra helt enkelt. Att vara pigg nog att orka det man vill göra på en dag, att ha orken att leka och busa med barnen och träna.

Kurragömma

I går så tittade Max på Musse Piggs klubbhus och det avsnittet där dom leker kurragömma. Kalle Anka gömmer sej och hela avsnittet går ut på att barnen ska hjälpa Musse att hitta Kalle.

Senare på kvällen när Max och jag satt och pusslade så säger han gömma och håller för ögonen och börjar räkna. Jag passar på att springa och gömma mej. Undrade självklart hur det här skulle gå för vi har aldrig lekt kurragömma förr. Jag ropade att jag var färdig och han sprang och letade efter mej. Tillslut hittade han mej (lite med hjälp av Rickard och lite hjälp av att jag fick säga "pip" för att han skulle hitta mej). Han skrek av förtjusning när han hittade mej och ville att vi skulle göra om det igen, igen, igen och igen! Jag tyckte också det var roligt! =) Det bästa var att höra hur han av riktig skräckblandad förtjusning sprang runt och var nästan rädd för var han skulle hitta mej! Ni vet när något är så där jätteroligt med ändå lite otäckt för man vet inte vad som kommer hända, ändå kan man inte låta bli att göra det för det är så roligt! Max tyckte dock att jag skulle gömma mej på samma ställe hela tiden men när han gick iväg för att räkna så bytte jag gömställe! Åh vad det glittrade i hans ögon när han hittade mej! Hela ungen log!

En gång gömde jag mej väldigt väl inne bland hans leksaker. När han sedan drog undan så han såg mej så sa jag "hej" och han blev så rädd så han skrek rätt ut och hoppade flera meter upp i luften! Jag trodde att han hade sett mej men uppenbarligen så hade han inte det.. I så fall hade jag ju aldrig sagt något, vill ju inte skrämma honom!

Kurragömma är klart en favorit som måste göras om igen, igen, igen och igen! =)

Polenfärjan

I helgen har vi varit iväg och åkt Polenfärjan! Skulle fira min farfar som fyller 70år på torsdag (grattis farfar!) så hela familjen Nilsson/Andersson, mina systrar med respektive, min pappa med familj och svärmor, min farbror med familj och respektive och farmor och farfar. 20 personer allt som allt!

Kvällen började med att vi överraskade farfar på terminalen. Han visste ingenting och blev väldigt förvånad över att träffa oss alla där! =)

Sedan gick vi ombord och Max tyckte att det var väldigt roligt att vi skulle åka en sådan stor båt! Vi gick upp och satte oss och åt buffé. Moa åt sin gröt och bröd duktigt och Max åt även han duktigt från buffén. Favoriten var läsk (vilket han inte får så ofta annars), majskolvar, skinksmörgås och salta kex. Han var alldeles för mätt och uppe i varv för att ens orka bry sej om efterrätt utan istället så sprang han ifrån oss och vi fick jaga honom över hela restaurangen och även ut i köket en gång.. Han är så himla snabb! Ger man honom bara ett liiiitet försprång så kan det vara kört... Särskillt om man (som jag) skulle försöka vara lite fin och ha klackar på mej.. brukar ju aldrig ha det och är inte särskillt van vid att springa i dom.. efter halva kvällen insåg jag fakta och bytte skor...
Personale på buffén var jättegulliga och Max fick värsta kitet med Nalle Puh-ritblock, kikare, jojo, Nicke Nyfiken pyssel och ett Nicke Nyfiken-glas.

Det spelades en hel del enarmad bandit också.. inga vinster dock men roligt var det. Även barnen tyckte det var roligt! Max spelade och sprang till moster Jonna för att få nya enkronor att spela med. Men han insåg sedan att det var mycket roligare att stoppa in pengarna i växelautomaten istället. Då fick han ju tillbaka pengen igen..
Även Moa tyckte det var roligt! Hon tryckte så att hjulen snurrade! Jätteroligt!

Senare på kvällen så var det dags för nattklubb! Max följde med sin morfar till baren där han fick en barndrink. Först var han väldigt skeptist och ville inte ha men när han väl hade smakat så slank den ner väldigt snabbt! Sedan blev det dansa av! Max var en riktig discokung! Han var så söt när han dansade! Riktigt tuff i sin vita skjorta, sin slips och sin kavaj! Alla tittade på honom och även bandet som spelade tyckte han var cool. Nästan så man undra om han fick rätt drink.. ;)

Lite senare så gick Rickard och barnen och la sej (typ kl tolv) och jag höll till på discot med de andra (hängde på till kl 2 iaf..).

Andra dagen på båten var ganska lugn vill jag nog påstå.. Max vaknade och blev jätteglad när han insåg att han fortfarande var på båten! Jag var på spa en liten sväng och Max lekte i lekrummet med de jättelika lego-bitarna. Favoritleken var att pappa skulle bygga ett hus runt honom. Och sedan riva det förstås! Köpte lite godis och spelade lite enarmad bandit och sedan var vi hemma i Karlskrona igen! En mycket trevlig resa som gärna görs om!


Teknisk support...

Snälla hjälp! Jag är inte alls teknisk av mej när det gäller sådana här saker så jag skulle behöva lite hjälp med några små saker angående bloggen..

* Hur får jag en "Facebook-gilla-knapp" under min presentation?
Hittade en sort men det verkar som om man trycker på gilla så gillar man det senaste inlägget och om jag då gör ett nytt inlägg så försvinner dom gamla typ. Vill ha att man inte gillar inlägget utan gillar min blogg när man trycker på gilla.. fattar ni? nån som vet hur man gör det?

* Hur gör man för att få facebook att uppdatera när jag lägger ut ett nytt inlägg på bloggen automatiskt? Som det ser ut just nu så lägger jag in inläggen för hand.. har hittat ett sätt fast det gillar inte facebook. facebook säger att den URL-adressen jag använder inte funkar... typ.. vad är min URL-adress då? Jag har bara fyllt i min bloggadress.. behöver jag greja nåt i inställningar eller?

Jag är som sagt inte så bra på sådana här saker men brukar i vanliga fall inte "be om hjälp" så här utan brukar googla mej fram.. men den här gången har jag inte hittat vad jag söker.. hoppas det finns någon därute som kan hjälpa mej!

Tack på förhand!

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

GODIS! Jag är en riktig godisgris! Älskar smågodis och choklad! Och även läsk! En liten sockergris kanske man kan kalla sej!

Snart dags för bröllop

Inte mitt bröllop då.. det vet man aldrig när det blir av. Nej mina två vänner ska gifta sej! Så i slutet av maj är det dags för bröllop och jag beställde hem en klänning som jag tänkte att jag skulle ha. Beställde den i en storlek för liten... Vad tänkte jag på då egentligen? Jag väger 4 kg mer än vad jag borde och inte ens efter dom kilorna hade det varit säkert att den skulle vara lagom. Det visar sej att klänningen faktist sitter ok ändå.. om jag går de där kilorna förståss! Så vad göra? Gå ner och försöka komma i klänningen är mitt mål. Så idag börjar hårdträningen för att bli fit! Fit for wedding! =) (I nödfall så jag har faktist en annan klänning jag kan ha.. men det behöver jag ju inte veta för då kanske jag tappar motivationen.. ;) )

På tal om fit! Har jag berättat om när jag tänkte blir gladiator?! (självklart på skoj) Kom så långt att jag berättade det för mina arbetskamrater.. Dom började gapskratta.. Va?! E inte jag gladiatormaterial? Nej det inser jag väl också att jag inte är.. Men även om jag skulle få en gladiatorkropp så tyckte inte dom att jag skulle passa som det.. Svaret jag fick då var: "Vad skulle du heta då? Den skrattande faran eller?"
Ok.. jag är väl ingen gladiator.. ;) Men fit ska jag bli! =)

17. Mitt måtto

"Var glad och ha kul!"

Allt blir så himla tråkigt annars. Att träna tycker jag är roligt och då får jag extra energi till allt som behövs! =)

Uppdatering om Max och Moa

Var väldigt längesedan som jag skrev om mina små underbara barn! Dom börjar bli "stora" nu...

Den som (ganska så självklart) gör störst och flest framsteg är ju Moa. Så här kommer en liten uppdatering på vad hon har sysslat med den senaste tiden:

* Hon pratar. Säger "mamma", "pappa" och "titta". Hon började med att säga "mamma" vilket gör mej väldigt stolt. =) Max började med att säga pappa så nån rättvisa får det väl vara ;). Det var lite drygt två veckor sedan som hon började säga "mamma" och bara några dagar senare kom även "pappa". "Titta" sa hon tidigast för några dagar sedan. Hon tog tag i en av Max leksaker och sa "titta". När hon säger det så gör hon det precis som om hon viskar fram det... Jättegulligt! =)

* Hon klappar i händerna. Detta har hon gjort i snart tre veckor. Hon sitter och klappar och ler och klappar även när storebror är duktig och äter upp sin mat eller liknande. Hela familjen tycker det är jätteroligt när hon gör så!

* Sitter och ålar. Sitter har hon självklart gjort ganska länge och nu även tar hon sej ner till mage och ålar iväg. Stilen när hon ålar sej framåt är väldigt speciel. Hon häver sej framåt med armarna och hjälper till att ta fart med högerbenet genom att ta ut det på sidan och ta fart framåt. Vänsterbenet gör inget.. det bara följer med.. Hon har även börjat försöka resa sej men bara kommit till knäsittande än så länge, när hon försöker komma upp på benen så hamnar hon på rumpan istället..
Hon ställer sej ibland i krypställning och står där och gungar. Men mer än så blir det oftast inte. Än...

* Moa vinkar. Oftast när folk redan har gått. =)

* Fått en tand! För en och en halvvecka sedan dök den äntligen upp! De första tanden! Ingen rolig tid för varken henne eller oss.. Mat ville hon inte ha och allt var allmänt gnälligt. Men nu är det bättre och vi är alla glada för det lilla risgrynet. Ser nr 2 väldigt väl genom tandköttet nu med och väntar bara på att även den ska komma igenom ordentligt.

Nu när hon kan ta sej runt i lägenheten på ett helt annat sätt så är allt roligt! Framförallt storebrors leksaker. Det tycker varken vi eller han för ofta är sakerna små och Max vill ha sina saker för sej själv.. Ett bra sätt att få honom att plocka undan efter sej. En lillasyster som kommer och försöker ta sakerna! =)

Självklart har även Max gjort framsteg.. Här kommer några.

* Talet. Hans tal har blivit mycket bättre och han pratar mer och mer meningar. Han säger väldigt ofta att han älskar oss och att han har saknat oss. Han har även börjat förstå det där med att tjabba emot oss på ett helt annat sätt. Han säger att "nej, inte den. Först den och sen den" t.ex. om det är något han vill ha. Han försöker på alla sätt och vis. Skönt att han har börjat prata om vad han vill ha på ett nytt sätt istället för att bli arg när han inte får som han vill för att vi inte alltid har förstått honom.

* Äpple, äpple, äpple. Hur många äpple på en dag kan en 2,5 åring äta egentligen? Skulle Max få bestämma skulle det vara den enda han äter på en dag. Eller kanske pasta och korv också... =)

16. Favoritlivsmedel

Favoritlivsmedel..  Vilka svåra "frågor"! Hmmm.. Creme fraishe (vet ju knappt ens hur det stavas..) kanske?! Det är vädigt gott att ha till mycket! Eller mjölk?!

15. Då tränar jag allra helst

Finns väl egentligen ingen särskillt tid då jag tränar helst.. Alltid kanske?! Det beror på lite vad det är för sorts träning. En morgonpromenad innan frukost eller att springa en runda innan frukost är ju härligt! Men även att få komma iväg på kvällen efter att ha haft en stökig dag hemma. Får nog säga antingen det första eller sista jag gör på dagen. Gillar inte riktigt att träna mitt på dagen. Tycker man hinner med både träningen och andra saker bättre om man tränar först eller sist.

RSS 2.0