När ska man inse att man är gravid?

Hjälp! Idag gick jag in i vecka 20.. halva graviditeten har alltså gått.. och jag har fortfarande inte riktigt förstått att jag är gravid! Jag har i bakhuvudet hela tiden att jag inte ska dricka alkohol och inte äta vissa saker och så vidare.. men jag har inte riktigt insett att det är för att jag har ett litet barn i magen! Får nästan stanna till varje gång jag går förbi spegeln och titta igen för jag känner inte riktigt igen tjejen med magen.. Blir lika förvånad varje gång jag känner en spark också (vilket är ganska så ofta nuförtiden). Just det ja! Jag är gravid! Vi ska ha ett barn till! Känns som något man bara pratar om.. inget som är verklighet.. En väldigt lustig känsla.. Hoppas bara man hinner inse det tillräckligt mycket innan värkarbetet drar igång i sommar! ;)

Bebisen sparkar ofta när jag ligger och ska söva Max. Väldigt gulligt. Ungefär som om den vill visa för Max att den också finns. Säga "Hej Storebror! Snart kommer jag och busar med dej! Vad kul vi ska ha ihop!" =)

Tjuvkikat på bebisen!

Nu har vi precis kommit hem från ultraljudet! Lika underbart varje gång! Fast denna gången var vi inte så nervösa.. jag har kännt sparkar så vi var väldigt säkra på att det lilla livet där inne levde. Men när vi satt och väntade i väntrummet så började tankarna.. "Tänk om det är tvillingar?!" Var ska vi bo då? Bilstolar, sängar.... oj oj... men det var bara en! Denna gången tror jag att det är en flicka. Hade på känn med Max att det skulle bli en pojke och har på känn denna gången att det blir en flicka.. får se om jag har rätt denna gången med =) Rickard gissade på flicka förra gången så han har inte vågat gissa än.. Lite svårare för honom också tror jag.. Tror att man som mamma har lite saker på känn och det finns ju ingen möjlighet för honom att ha det.. Sen är det lite småsaker med.. Med Max hade jag hormonrand längs hela magen och det har jag inte fått nån än. Men det kan ju komma. Får se vad hjärtljuden säger med men min känsla har nästan hela tiden varit flicka och den känslan blev lite starkare idag. Fast för mej kvittar könet. Bara det är ett friskt barn vi får! Men det är roligt att spekulera och gissa! =)
Nu börjar det bli mer verkligt att man ska ha ett barn till.. Har inte riktigt lika mycket tid att fundera på det som när man var med Max. Men när man gör såna här saker så börjar man förstå det lite mer.. handlade lite gravidkläder för nån vecka sen! Jätteroligt och jättesköna kläder! Ska rensa ur min garderob snart med och lägga undan alla kläder som jag inte kan ha.. Ska ju förhoppnigsvis flytta innan bebisen kommer och då kommer jag ju inte kunna ha mina försmå kläder ändå under tiden vi bor här och då kan jag lika gärna lägga undan dom så vi får lite mer plats i garderoben..
Barnmorskorna jag har pratat med är lika lugna som jag vad det gäller storleken på bebisen. Dom tror att även om det skulle vara en som är lika stor som Max så ser dom inte några problem med det. Bara det inte blir en större.. Men jag är inte alls orolig över det och det lugnar även dom. Har ju lyckats trycka ut Max så varför skulle jag inte klara det igen? Så länge det inte är någon fara för bebisen så kan jag försöka trycka ut ett större barn med om det skulle vara så! ;)
BF blev förresten 23 juli.. Kusin Ludvigs födelsedag.. får se om vi kan lyckas missa dom 24 timmarna.. men jag har inte hört talas om många som faktiskt lyckats pricka in bf.. hoppas inte vi gör det denna gången heller..Max lillasyster/lillebror =)

Nalle Puh!

Max nya favorit! Inte bara Bamse längre utan nu blir det Nalle Puh på tvn med! Lite disney dags! Det tycker mamma med är kul att titta på! =)

Max och jag har precis badat! roligt! Ska snart iväg och jobba.. har den jobbiga veckan.. eller veckan är inte så jobbig.. men helgen är dryyyg! 41 timmars natt! suck.. jobbigt att man börjar oroa sig för det redan nu.. men det ska nog gå bra. hoppas den blir smärtfri! Har ju nåt att se fram emot denna helgen! För när helgen är över så är det Ultraljud som gäller! =) 9 dagar kvar! Får väl snart börja ta kort på magen också och jämföra med hur stor jag var när jag var med Max! =)

Har känt sparkar!

Ont i ryggen.. Suck.. Har haft det i en vecka nu.. Gör ont i ryggslutet när jag ska lyfta något eller böja mej ner.. Har problem att ta på mej strumporna om jag inte håller i mej eller sitter ner.. känner mej som en gammal tant.. Jobbigt med med Max för mycket man gör med honom (klä på honom, byta blöja mm.) gör man böjd. Hoppas det går över. Har börjat bli rädd att det har nåt med graviditeten att göra, att det inte går över på länge..

Max är underbar! Så mycket nytt har hänt bara på sista tiden! Han pratar och förklarar vad han vill, äter själv, står på ett ben, ordnar med leksakerna, bygger torn osv... Tiden går så fort! Om ett halvår så är han storebror! Har svårt att fatta det.. Har inte samma tid att fundera och läsa om det denna gången.. Man har ju Max att ta hand om så denna graviditeten känns som det än så länge har gått otroligt fort.... Bara 16 dagar kvar till Ultraljudet! =) Det ska bli kul med en liten tjuvtitt på det lilla livet! Kan ju tillägga att jag har känt sparkar! För lite drygt en vecka sedan var jag säker på att det inte var vanliga bubblor i magen! Och har känt det flera gånger sedan dess.. En underbar känsla! Längtar efter att Rickard också ska få känna! Och Max! Undra när han ska börja förså att han ska bli storebror. Jag har försökt förklara fast han förstår inte riktigt.. Thea förstår däremot och hon ska krama och pussa bebisen en massa sen har hon sagt! Och hon har lovat att trösta den när den är ledsen också.. och köra vagnen och allt.. =)
ÄTA VANILJBULLE!!!!!! MMMMMMMM!!!!!!!!!!


ÄTA SNÖ........

RSS 2.0