Duktig på att gå själv

Max börjar bli riktigt duktig på att gå nu. Man behöver knappt hjälpa honom alls om han inte vill. Det går ju snabbare när man håller i honom så han brukar föredra att man gör det.. Han börjar också bli duktigare på att "ramla". Sätter sej ner lite mer nu än vad han gjode innan. Fast jag vågar inte lämna honom själv än.. Lite hönsmamma eller överbeskyddande eller vad man nu vill kalla det.. Men jag vill absolut inte att han slår sej. Då får jag lägga lite mer tid till att passa honom helt enkelt. Men så är det att vara mamma! Underbart! =)

Agnes och Maggan kommer nog hit i morgon för att festa. Jag är sugen på att gå ut så jag hoppas att dom också är det. Dom lät dock inte lika på det som jag. En pingiskompis kommer kanske också med några kompisar. Hade varit trevligt! =) Hoppas det blir utgång! Så tråkigt att bara sitta hemma om lördagarna medans alla andra är ute och har kul. Typiskt att alltid den helgen jag kan så kan inte någon annan.. Varför är det alltid så? Jaja. Snart är det Sailet och så funderar Rickard och jag på om vi kan lämna bort Max över natten så att vi får gå ut tillsammas för första gången på länge. Ha en utflyttningsfest från lägenheten med då. Nu är det ju bara fyra veckor tills vi ska lämna över nycklen... Börjar kännas lite stressat nu.. Får kanske gå och packa lite nu när Max sover..

Max har fått en kusin! =)

Nu har Max lilla efterlängtade kusin kommit! Rickard har blivit morbror och jag har blivit "moster"! Den 23 juli (tre veckor för tidigt) fick dom göra akut kejsarsnitt, men det är ingen fara utan alla mår kanon! En liten pojke på 1985gram och 44cm. Nu längtar vi bara tills vi får komma ner och träffa det lilla undret! Vi var på stan igår och skulle se om vi hittade något till den lille killen.. hur dumma får man bli? OM man hittar nåt till en liten bebis? Vi hittade hur mycket som helst! Och en hel del till Max också! Blev en dyr runda på stan! Tur man fått lön..
Rickard och jag brukar kalla Max för lillkillen och nu så vet vi inte vad vi ska kalla hans kusin eftersom han är lillkillen.. så nu är Max lillkillen och hans kusin är den lille killen. =)

Max har börjat gå själv nu! Han är riktigt duktig faktist! Skulle gissa att det längsta han har gått själv är ca 1,5 meter. Om han får överbalans framåt så klarar han det bra att ta ner händerna, men om han får överbalans bakåt så måste man vara berädd för han har inte riktigt fått koll på att han ska sätta sej på rumpan då.. Men han är otroligt duktig! Ska bara gå omkring nu hela tiden!

I onsdags åkte jag på en impulsresa! Fick erbjudande i tisdagskväll om att det fanns biljett till metallica i köpenhamn och även hotellsäng som väntade på mej.. ;) Och jag som inte varit iväg själv än på nåt tackade ja, packade min väska och åkte nästa morgon! Det var kanon kul! Skönt att komma iväg själv, men gud vad jag saknade mina pojkar! Konserten var kanon och allt annat med för den delen!

ikväll är rickard med laget och har fest så snart kommer agnes till mej så ska vi äta räkor, kex o ost och dricka lite vin och njuta av att slippa pojkarna en kväll... ;)

Ullared är dyrt

I fredags åkte jag och Max med halva galna släkten till Ullared. Där stannade vi till lördagen i en stuga där och på lördagen åkte jag, Max, mormor och morfar hem medans resten av gänget (mamma, Daniel, Annie, Thea, Roine och Robin) åkte vidare till Göteborg för att gå två dagar på Liseberg.
Och en sak är säker när det gäller Ullared... Det blir dyrt! Eller dyrt blir det kanske inte.. Men det kostar mycket pengar även om man "inte skulle ha nåt speciellt". Hittar massa saker som man behöver och som kostar mindre där än det gör hemma.. Så man plockar på sej allt! Köpte inget onödigt denna gången alls men ändå blev det myyyyyycket pengar! Hittade tex en vinteroverall till Max som var väldigt fin, brottarlinne till mej (som jag letat efter och inte hittat de andra gångerna jag varit där, men när man slutar leta så..), födelsedagspresent till Thea, några presenter till Max födelsedag, tvättlappar och våtservetter till förbannelse (!), regnställ till Max osv osv... Kan väl med handen på hjärtat säga att det mesta är till Max. Inte jättemycket till mej heller, men stackars Rickard fick bara två par kalsonger.. Fast han hade inte bett om mer heller.. Får ju inte glömma att berätta att jag även köpte en pool till Max! Så nu när det flyttas till hus så kommer det bli mycket bad (om det är fint väder i September såklart...)!
På lördagen när vi var där så filmade dom inför nya serien som ska gå på tv om Ullared och folk som åker dit. Och när jag skulle in och hämta några liggunderlag som pappa skulle ha, gissa vart dom står och filmar då? Jo vid liggunderlagen! Så jag stog snällt och väntade tills dom filmat färdigt.. Men morfar, Robin och Annie fegade inte. Dom gick där fram och tillbaka och hoppades på att komma med.. Typiskt dom.. Så man får väl kolla på den serien lite och se om dom är med.. Jag kanske också blev med fast jag inte ville...
Stugan vi sov i var väldigt mysig! Vi satt och spelade Disney-monopol halva natten. Jag kom tvåa! =)

Hasslöfestivalen

I lördags var jag, Rickard, Matte, Linda och Jenny på Hasslöfestivalen.. Max sov hos sin mormor och vi kom dit på natten och sov där med (för säkerhetsskull) fast det hade inte behövts.. Han märkte inte att vi var borta. Somnade utan problem, sov hela natten och lekte glatt med Thea när han vaknade! Inga problem alls! Skönt! =)
Hasslöfestivalen var kul att vara på! Träffa lite folk som man inte sett på jättelänge! Kul!

Nu vill Max bara stå och gå. Tycker om att gå med sin lära-gå-vagn och är inte stilla två sekunder! Ska man få något gjort får man göra det när han sover! Det tar inte lång tid nu innan han börjar gå själv!

Igår var Max på BVC och träffade läkaren för 10 månaderskontroll som gick kanon bra! 12,3kg och 78 cm lång är han nu. Och allt var kanon bra! Dom vackraste ögonen dom sett hade han också! =)

Nu får vi snart ta tag i att börja packa ner saker i flyttlådor med. Är ju inte så jättelänge kvar tills vi ska flytta nu! =)

Fläskläpp

För lite drygt en vecka sen var jag, Jonna och Gina och fotade oss på Statt. The Studio var där och sminkade och fotade gratis och ringde till mej och frågade om jag och några kompisar ville ha en tid där. Helt gratis förutom om man ville ha några bilder för dom fick man köpa.. Självklart så hittade jag en massa bilder som jag ville ha så det blev inte så billigt ändå.. Men det var det värt! Jag tog även med Rickard och Max på några av korten!
Vi hade jättekul alla tre på fotograferingen! Även om det tog sex timmar allt som allt.. Två timmar mer än vad dom sagt.. Men men.. sånt som händer! Vi hade som sagt väldigt roligt! Jag och Gina köpte ett gäng foto! Jonna hittade bara ett hon ville ha och det minsta antalet man fick köpa var 4 så hon struntade i det..


                                           

Bilder: Exempel på några av bilderna från The Studio

Igår så var vi hos Matte, Linda och Emil och grillade! Det var kul! Slutade med att grabbarna fick för sej att dom skulle ha drinkafton och eftersom Rickard skulle jobba idag så fick jag ta hans drinkar.. Jobbigt ;)

Idag trillade stackars Max och slog sej så han fick fläskläpp.. =( Han ska upp och stå och gå nu hela tiden och så stog han mot soffan när jag tittade till och så gick jag fram och höll i honom. Då satte han sej på rumpan men fick inte riktigt balans utan trillade och slog munnen i bordsbenet så det började blöda och han fick fläskläpp.. Stackars liten. Verkar som tur väl är som om det inte är någon fara med hans lilla tand.. Han var jätteledsen men så gick jag och hämtade hans nappflaska med kallt vatten och då gick det över.. Sen var det fullt ös igen! Två minuter senare märktes det inte på honom att han hade slagit sej! (förutom på den gigantiska läppen han fick..)

RSS 2.0