Liseberg - ett äventyr för alla!

Som ni alla säkert redan vet så var vi uppe i Göteborg i helgen. Rickard och jag sprang Göteborgsvarvet på lördagen medans Rickards syster + man + son passade våra busfrön. Och vad är det som man inte får missa när man är i Göteborg? Jo, Liseberg!


Tre förväntansfulla barn som väntar på att få åka till Liseberg!


På söndagen så var tanken att vi skulle till Liseberg för att barnen skulle få åka lite karusell och äta karamell och allt annat man måste göra på Liseberg. Till vår stora besvikelse så verkade det som om det skulle bli regn.. NEJ inte regn! Gärna lite mulet men inte regn! Det började dugga lite men vi bestämde oss för att köra till parkeringen och sedan ta beslut där. Då var det uppehåll. "Okej då men vi ger det en chans" tänkte vi. Och det var tur att vi gjorde det!

Max och kusinen Ludvig (som är ett år yngre än Max och ett år äldre än Moa) fick varsitt åkpass Mini. Vi vuxna köpte några åkbiljetter vid sidan av för att följa med i några av barnkarusellerna. Moa sov så vi passade på att börja åka lite innan vi åt mat. Vi började mjukt med en vanlig karusell (Ponnykarusellen, ni vet en sådan klassiker där man sitter på vanligtvis hästar och åker runt runt). Pojkarna blev stormförtjusta och vi gick därifrån raka vägen till Farfarsbilar. Undertiden pojkarna och deras pappor åkte denna så vaknade Moa. Pojkarna (de yngre) ville inte gå av bilarna när åkturen var slut. Som tur var så fanns det en Farfarsbil som var vid sidan av karusellen så man kunde sitta och köra utan att åka. Där fick barnen sitta alla tre och leka medans vi vuxna fotade.



Även Moa tyckte det var roligt! Pojkarna styrde även denna bilen som galningar...


Nu var det då dags för lite mat. Detta var ju inte lika uppskattat av barnen som av oss vuxna. Men efter att vi förklarat att så fort vi har ätit upp maten så ska vi åka ännu mera karuseller. Jättemånga! "Så ju snabbare ni äter upp er mat, ju fortare kommer vi ut och kan åka karuseller!" Ingen av barnen sa emot detta utan åt snabbt upp sin mat (för de var ju trots allt hungriga men ville inte erkänna det för det var så roligt att åka. Och vem kan klandra dom?).

Efter maten var det åka, åka, åka som gällde! Så härligt att se barnen så glada och att inte behöva säga nej eller begränsa åkandet! Ville dom åka en gång till så var det ju bara att ställa sej i kön igen! Finns inte ord som beskriver hur härligt det var att se glädjen i deras ögon när dom åkte och fick åka igen och igen och igen! Max åkte Rabalder (lilla bergodalbanan) (den uppskattade även hans mamma som mer än gärna åkte med honom!), Lilla Lots (en gungande båt), Drakbåtarna, Elefanter som åkte upp och ner när man tryckte på en knap mm. Hela familjen (jag, Rickard, Max och Moa) åkte även Ponnykarusellen, Sagoslottet och Kaninfärden. Moa tyckte det var jätteroligt hon med! Hon satt och tittade och pekade och sa "titta" till alla kaniner, sagofigurer och liknande. Hon satt och hoppade och log. Alla barnen var jättenöjda! Stora som små.


Max och Rickard längst fram och jag i vagnen bakom!


När det sedan var dags för matomgång nummer två så började det regna. Och inte så lite heller. Vi insåg att det inte skulle sluta så vi bestämde oss för att åka hem. Vi hade ändå åkt de flesta av de attraktioner som vi hade tänkt oss att hinna med. Moa hade somnat igen och vi förklarade för Max att det regnade så mycket så man inte kunde åka flera kasuseller. Han lyssnade tålmodigt när vi förklarade och förstod vad vi menade. Så vi sa hej då till alla karusellerna och det var inga ledsna miner alls när vi skulle hem, utan glada och trötta barn efter en härlig dag!

Med hem fick dom varsin Lisebergskanin som minne.

Som sagt så var alla nöjda med besöket på Liseberg! Trodde aldrig att jag skulle uppskatta en så simpel karusell som "Ponnykarusellen" så mycket som jag gjorde när jag åkte tillsammans med mina barn! Att se sina barn skina som små solar gör livet helt underbart!

Första besöket på Liseberg med barnen avklarat, men definitivt inte det sista!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0