Uppdatering om Max och Moa

Var väldigt längesedan som jag skrev om mina små underbara barn! Dom börjar bli "stora" nu...

Den som (ganska så självklart) gör störst och flest framsteg är ju Moa. Så här kommer en liten uppdatering på vad hon har sysslat med den senaste tiden:

* Hon pratar. Säger "mamma", "pappa" och "titta". Hon började med att säga "mamma" vilket gör mej väldigt stolt. =) Max började med att säga pappa så nån rättvisa får det väl vara ;). Det var lite drygt två veckor sedan som hon började säga "mamma" och bara några dagar senare kom även "pappa". "Titta" sa hon tidigast för några dagar sedan. Hon tog tag i en av Max leksaker och sa "titta". När hon säger det så gör hon det precis som om hon viskar fram det... Jättegulligt! =)

* Hon klappar i händerna. Detta har hon gjort i snart tre veckor. Hon sitter och klappar och ler och klappar även när storebror är duktig och äter upp sin mat eller liknande. Hela familjen tycker det är jätteroligt när hon gör så!

* Sitter och ålar. Sitter har hon självklart gjort ganska länge och nu även tar hon sej ner till mage och ålar iväg. Stilen när hon ålar sej framåt är väldigt speciel. Hon häver sej framåt med armarna och hjälper till att ta fart med högerbenet genom att ta ut det på sidan och ta fart framåt. Vänsterbenet gör inget.. det bara följer med.. Hon har även börjat försöka resa sej men bara kommit till knäsittande än så länge, när hon försöker komma upp på benen så hamnar hon på rumpan istället..
Hon ställer sej ibland i krypställning och står där och gungar. Men mer än så blir det oftast inte. Än...

* Moa vinkar. Oftast när folk redan har gått. =)

* Fått en tand! För en och en halvvecka sedan dök den äntligen upp! De första tanden! Ingen rolig tid för varken henne eller oss.. Mat ville hon inte ha och allt var allmänt gnälligt. Men nu är det bättre och vi är alla glada för det lilla risgrynet. Ser nr 2 väldigt väl genom tandköttet nu med och väntar bara på att även den ska komma igenom ordentligt.

Nu när hon kan ta sej runt i lägenheten på ett helt annat sätt så är allt roligt! Framförallt storebrors leksaker. Det tycker varken vi eller han för ofta är sakerna små och Max vill ha sina saker för sej själv.. Ett bra sätt att få honom att plocka undan efter sej. En lillasyster som kommer och försöker ta sakerna! =)

Självklart har även Max gjort framsteg.. Här kommer några.

* Talet. Hans tal har blivit mycket bättre och han pratar mer och mer meningar. Han säger väldigt ofta att han älskar oss och att han har saknat oss. Han har även börjat förstå det där med att tjabba emot oss på ett helt annat sätt. Han säger att "nej, inte den. Först den och sen den" t.ex. om det är något han vill ha. Han försöker på alla sätt och vis. Skönt att han har börjat prata om vad han vill ha på ett nytt sätt istället för att bli arg när han inte får som han vill för att vi inte alltid har förstått honom.

* Äpple, äpple, äpple. Hur många äpple på en dag kan en 2,5 åring äta egentligen? Skulle Max få bestämma skulle det vara den enda han äter på en dag. Eller kanske pasta och korv också... =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0