Kiss, bajs, napp och underläpp

Det är "mitt på dagen" och jag sitter och skriver blogginlägg! Vad är det som händer? Är barnen borlämnade? Är Rickard hemma mitt på dagen utan att vi har annat att göra? Sover Max och Moa samtidigt på dagen? NEJ! Moa sover och Max leker i badrummet med djuren (hans leksaksdjur badar i handfatet. De fick tom ett bubbelbad idag!). Och jag har småstädat lite och kände att nu är det tid för mej att få lite egentid. Verkar funka bra än så länge!

Max är stora killen nu! Om dagarna går han omkring halvnaken och kissar och bajsar på pottan (på natten har han fortfarande blöja). Detta har han gjort i några dagar nu! Väldigt duktig! Det sa bara "pang" så satt det där! Kissa och bajsa gör man på pottan! Fast när han har kalsonger på sej så blir det inte alltid lika bra.. då kommer han på det när han kissar.. Vet inte om det har att göra med att han har något på sej och då tror att det är fritt att kissa varsom.. men det övar vi på det med! Han är väldigt duktig (Kan inte sägas nog ofta hur duktig vi tycker att han är)!
Den stora killen har även slutat med nappen! Inget som vi försökt med utan det bara hände! Han har bara haft den när han ska sova i princip hela tiden han har haft napp och för några nätter sedan så somnade han till godnattsagan utan den. Det gick några kvällar och en kväll så frågade han efter den och då berättade jag att jag inte visste var den var och att jag skulle leta upp den imorgon. Jag fick ett "Mmmm" till svar och så var det inte mer med det utan han somnade gott! "oj" tänkte vi! Vad är detta! Nu i veckan så har han varit förkyld och vaknade härrom natten och kunde inte somna om för att han inte mådde riktigt bra. Inte lätt att somna om när man har snuva och hosta. Så vi frågade om han ville ha nappen. Först så ville han det men sedan när han fick den så satte han in den i munnen och nästan direkt spottade ut den och blev jättearg! Ville inte alls ha den! Den smakade väl inte så gott som han trodde.. Så nu e han i princip nappfri utan att vi ens försökt! Detta har nästan gått lite för bra! =)

Moa har börjat tykännas lite. Eller tykännas vet jag inte om det är rätt ord egentligen. När det är mycket folk och stökigt så blir hon ledsen om hon är hos någon hon inte brukar vara hos (typ sin mamma och pappa). Fast det är kanske inte så konstigt. Visst för att hon är van vid ljud och stoj, men det kommer ju från storebror så det vet hon vad det är för stoj, men när det kommer en massa människor och flyger på henne när hon tex precis har vaknat och tar henne från mamma eller pappa så blir hon ledsen. Kanske inte så konstigt egentligen när man tänker efter! Vi är bara inte riktigt vana vid det för Max har vi kunnat slänga över eller lämna till vem som helst utan att han har sagt ett ljud. Kanske är Max som är konstig och inte Moa! =)

Moa försöker snurra både från mage till rygg och rygg till magen men har inte lyckats med något av det än. Det är klart, hon får ju inte ligga så mycket fritt på golvet så hon får tid att öva eftersom hon har en storebror som springer omkring och leker vilt i hela lägenheten och då vågar vi bara lägga henne om vi kan vara i samma rum och se så att hon inte blir översprungen.. Max skulle aldrig göra något sådant med flit, men när man leker och har skoj så är det lätt att glömma hur liten lillasyster egentligen är!
Moas nya favoritgjej är att sutta på underläppen. Hon suttar och smackar och tar läppen in och ut. Ser jätteroligt ut!
I morgon har den lilla damen namnsdag! Då blir det namnsdagstårta för de som vill komma och smaka! =) Och om Max är tillräckligt bra för att bli bortlämnad på fredag så blir det Ullared för resten av familjen! Massa julklappsletande och övrigt fyndletande! Jag har redan börjat vässa armbågarna och tänkte bege mej in till city Gross för en övningskörning med kundvagnen! ;) Tur att man laddar med tårta imorgon så man har fullt med energi för en hel dag i dårarnas paradis! =)

Kommentarer
Postat av: Annie

Dom har blivt så stora, båda två:)

2010-11-20 @ 12:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0