Max hjälper till att bada Moa

Vägningen av Moa idag gick bra! Hon hade gått upp 320gram vilket ger en nuvarande vikt på 5240gram. Så nu är hon nästan så stor som Max var när han föddes! (Han vägde 5380gram så om 140gram så...) Tittade i Max BVCbok och ser där att Moa just nu (4veckor gammal) är nästan exakt lika stor som Max var när han var en vecka gammal (dom går ju ner i vikt i början och efter en vecka hade han inte riktigt kommit ifatt till födelsevikten). Moa 4 veckor: 5240 gram och ett huvudmått på 38.0 och Max 1 vecka: 5150 och ett huvudmått på 38.2. Moa går upp bra i vikt och följer sin kurva perfekt! Roligt att titta i Max journal och jämföra lite. Vet att det är två helt olika barn och att man inte kan jämföra så, kanske särskillt inte med Max eftersom han var extrem på alla sätt och vis, och trots att Moa inte är en liten tjej så känns det verkligen som om hon är jätteliten när man tittar på Max siffror.. När han var lika gammal som henne (4veckor) så vägde han 6730gram! Det var mer än vad min arbetskamrats dotter vägde när hon var ett halvår..

Ikväll så var det baddax för Moa! Och idag så passade vi på när Max var vaken. Han tyckte det var spännande och var jätteduktig på att hjälpa till! Han tvättade henne på magen och på benet och skrattade på ett så där fjantigt sätt för han tyckte det var så spännande! Och Moa tyckte också att det var spännande! Hon var lite ledsen innan vi skulle bada henne, men så fort hon kom i badet så blev det tyst och hon tittade på Max nästan hela tiden! Spännande att bli badad av storebror! och även när hon kom upp ur badet så var hon tyst och snäll! Även om man såg när vi torkade av henne att det verkade som att hon frös så tittade hon bara på allt spännande runtomkring! för hon har nämligen för några dagar sedan börjat fästa blicken! Tittar intresserat på när man pratar med henne och tittar gärna på mobilen med bamse som hänger över skötbordet!

Nu sover både prinsen och prinsessan! Prinsen i sin juniorsäng som står bredvik vår säng i sovrummet och prinsessan i sin babysitter (borde kanske heta babyligger istället för den är mer liggande än sittande, perfekt när dom är så här små!). Prinsessan har storebrors gamla pyjamas som är blå med massa moln på. Passar henne jättefint till hennes blå ögon! Undra om hon förbli blåögd eller om hon också blir brunögd snart? Jag är ju brunögd och Rickard har grön-bruna ögon... Fast min mamma har blå ögon och jag tror att även Rickard kan ha anlag för blå ögon.. så man vet aldrig! Min syster ändrade inte ögonfärg förrän hon var närmare ett halvår så man vet ju aldrig.. Det återstår att se! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0