Max rum

Äntligen har det börjat hända lite grejer här hemma! Det är så mycket som ska göras innan och funderas och planeras innan vi vågar ta tag i ett rum ordentligt (och så behövs det ju pengar med..) men nu har vi lite idéer som vi börjar förverkliga!

Vårt första rum att göra i ordning fick bli Max rum. Barnens rum känns viktiga då vi vill att de ska ha tillräckligt med plats för sina leksaker och tillräckligt med plats att leka med dom. Golv och väggar i hans rum fick vara som de var innan. Färgen var okej och passade i det vi hade tänkt sätta in. Moas rum däremot är inte okej så därför blev Max väggar och golv nerprioriterat. Den idén vi hade om färg på väggarna kändes dessutom som om den kanske passar bättre om några år, när han är lite äldre.

Lättast är att visa hans rum i bilder. Här har ni före bilderna:Stökigt och dåligt med förvaring
Som sagt dåligt med förvaring och mycket leksaker
Inte tillräckligt med förvaring för varken kläder, böcker, prydnad eller leksaker.

Under uppbyggnad:Roligt att leka i lådorna när mamma och pappa bygger

Och här kommer nu efter! Ha dock överseende med att julgardinerna fortfarande sitter uppe på bilderna. De är idag utbytta mot en gardin som ser nästan likadan ut som väggen (fast med nallar på). Idag finns där även en stor tuff matta med Blixten McQueen (ni vet, han bilen i Cars) och även en klocka med Blixten McQueen och några av de andra bilarna i filmen.Bättre ordning och lättare att komma åt de leksaker han vill ha! I skåpen finns det även små tyglådor som är fyllda med diverse olika leksaker, ex. bilar, gubbar, djur osv...
Har man många kramdjur får man göra en kramdjurshög! Jättehärlig att gosa i!
Här finns nu alla Max kläder, mycket av hans leksaker, fina prydnadssaker och böcker. Det vi gillar med detta är även att skåpen blir en lång bänk som han kan leka på.
Som sagt mycket förvaring. Och på väggen sitter hans canvastavla som han själv har målat med fingerfärg när han var cirka två år.

Det vi har använt oss av vid uppbyggnaden är IKEAs serie STUVA som ni kan läsa mer om här. Vi föll för det faktum att den rymmer mycket och det finns många sätt att pussla ihop den perfekta kombinationen för just oss. Om Max eller vi skulle tröttna på detta så är det enkelt att bara byta ut lådfronterna och förnya rummet.

Både Max och vi föräldrar (och även Moa såklart) blev väldigt nöjda med resultatet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0