Håll kärleken levandeFör någon dag sedan skrev jag ett inlägg som handlade om hur kärleken förändras hos ett par när man får barn. Idag hittade jag boken "Håll kärleken levande" som är skriven av Alf B Svensson. Han är psykolog, författare och en av vårt lands mest efterfrågade föreläsare i samlevnadsfrågor.

När vi väntade Max så fick vi boken från barnmorskan på MVC och när vi väntade Moa så fick man välja om man ville låna den (då gav dom inte ut den gratis längre). Idag gissar jag att man kan få låna den om man vill och jag kan starkt rekomendera alla blivande föräldrar att göra det! Även ni som redan är föräldrar borde låna eller köpa boken. Den kostar under hundralappen, är ca 50 sidor lång med lättläst text och roliga bilder.

Boken är lätt att läsa och ger mycket tankar och funderingar. Han skriver ärligt och rakt på sak! Här finns tips och idéer och han beskriver situationer som alla någongång har känt igen sej i, på ett eller annat sätt. Förstod inte riktigt meningen med att läsa den när vi väntade Max, vi skulle ju inte förändras så mycket! Men nu ser jag meningen med den och det borde vara en sådan bok som man ögnar igenom lite närsom för att påminna sej om hur man ska vårda kärleken.

Så här står det på bokens baksida:

" Att bli kär är ingen konst. Men att sedan hålla kärleken levande när den första förälskelsen gått över är inte alltid så lätt. Varför lyckas vissa par när så många andra inte gör det?

Bara kärlek räcker inte. Att hålla kärleken levande är en konst, något vi alla kan lära oss. Ett lyckligt förhållande är något vi själva tillsammans kan skapa. I den här boken får du många praktiska och konkreta råd och svar på de vanligaste frågorna.

När skall vi få tid för varandra?
Hur vårdar man kärleken när man fött barn?
Varför tiger han när hon vill prata?
Hur löser man konflikter utan att gräla?
Ett rikt samliv, hur får man det?
Kan man älska samma person hela livet?

Boken är mycket positiv, lättläst och full av humor. Läs den helst tillsammans. Ni kommer säkert att känna igen er, få många glada skratt och ny inspiration. Kanske blir ni också mer förälskade i varandra än ni någonsin varit."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0