Skottdagen

Om jag inte minns helt fel så läste jag en artikel i BLT för fyra år sedan där dom skrev lite om skottdagen. Skottdagen är, som alla kanske vet, den dagen då kvinnor får fria. Det roliga med den artikeln var att det stod att om mannen sa nej till frieriet så var han "tvungen" att köpa något dyrbart som bevis på att han ändå älskar kvinnan väldig mycket. Och med något dyrbart menade dom då diamanter eller liknande! Låter onekligen lockande!

Jag vet dock att om jag friar till Rickard så kommer han säga ja men att vi inte har pengar just nu till ett sådant bröllop som vi vill ha. Och det är jag också medveten om att vi inte har så ett frieri från mej känns väldigt onödigt..
Så möjligheten att jag ska få några diamanter ser dålig ut.. Sen är jag lite gammaldags av mej i just det här avseendet och vill faktiskt att Rickard ska fria till mej... :)

Men till alla er andra kvinnor där ute som gärna vill gifta er med era män! Ta chansen idag! ;)


Vilken underbar kväll!

Jag har inte haft några lektioner i skolan idag utan varit hemma men haft otroligt mycket skolarbete att göra hemma. Jag har fortfarande inte riktigt lärt mej hur mycker man hinner på en dag så som vanligt trodde jag att jag skulle hinna med mer än vad jag gjorde. Detta gjorde mej stressad och lätt irriterad när barnen eller Rickard kom och störde mej. Vilket de gjorde ganska ofta, fast det är faktist väldigt mycket mitt eget fel också för jag valde att sitta i vardagsrummet vid pysselbordet (med andra ord mitt där de befinner sej större delen av dagen). Kanske ska förklara varför jag valde att sitta där.. Jo för det skolarbete jag skulle göra idag krävde en dator (min laptop) och en massa plats för böcker och papper för att läsa och räkna. Och då passar pysselbordet bäst. I datarummet har vi för stökigt så jag får inte riktigt plats med alla mina papper och grejer och i sovrummet som jag ibland har stängt in mej på blir det efter en stund för kallt att sitta och där finns inget bord att sitta vid utan jag får sitta i sängen och det är inte särskillt bekvämt att göra det en hel dag... Men jag måste ändå erkänna att det är skönt att sitta så man har lite koll på vad de andra gör och kan prata lite med. För- och nackdelar även här. Hur man än vänder på det... för- och nackdelar...

Men när Rickard åkte för kvällen för att träna fotboll bestämde sej den irriterade mamman sig (jag) för att släppa allt vad skola hette och inte ägna en tanke åt det utan nu bara tänka på barnen! Och vilken kväll det blev! Först småplockade vi lite i badrummet men sedan förstod jag att barnen började bli trötta. Max sa att han var hungrig och jag tänkte att jag skulle koka lite havregrynsgröt till dom men "hans mage skrek efter yoggi", som han själv uttryckte sej, och då ville Moa med det. Okej det fick bli yoggi till kvällsmat. Barnen åt jätteduktigt själva utan minsta protest och var jätteglada och duktiga hela måltiden. Efter det gick vi och tvättade av oss då jag plötsligt fick låten om följa John på hjärnan. Ni vet den där "Ni måste gå där jag går, där jag går, där jag går, ni måste stå där jag står, ni måste följa John. Ti dam, ti di, och ni följer efter mej, så kom, var med, och ingen får säga nej, det blir tilletidi och tilletidam ti dej." Ungefär.. Vet inte var låten kommer ifrån men vet att vi hade den på skiva som barn och helt plötsligt dök den upp. Jag förseslog för barnen att vi skulle leka "Följa John" och trots att de inte visste vad det var för lek (för de har aldrig lekt den innan) så var dom inte sena med att säga ja. Så jag var John först och båda två gick efter mej och hoppade när jag hoppade, viftade med armarna när jag gjorde det och så vidare och så vidare. Båda barnen var jätteduktiga och tyckte det var superkul! Sedan bytte vi så Max fick vara John och sist Moa. Trodde Moa skulle vara för liten för den leken men hon förstod snabbt vad det var Max och jag höll på med så hon hängde med! Hon tyckte faktist det var lika kul som vi, men jag tror hon tyckte det var roligast att få vara John för hon tjöt av skratt när vi gick efter henne och gjorde samma saker som henne, skrek när hon skrek och slänge oss i sängen när hon gjorde det! Underbart!

Så var det dags för att borsta tänderna. Barnen var ju trötta. Och inne på toaletten så lekte vi tigrar och morrade åt varandra. Mycket roligare att borsta tänder och klä på pyjamas när man är en tiger!

Sedan var det dags för mysstund och saga i mamma och pappas säng. Kvällens saga var Aladdin. Max älskar ju alla sagor, Moa kan vara lite mer kräsen, men denna gillade de båda! Den innehöll ju bilder på både hästar, apor, tigrar, papergojor, kameler och flygande mattor!

När sagan var slut så somnade barnen hos mej på varsin arm. Klockan åtta. Perfekt enligt mej! Jag passade på att mysa en extra stund med de båda innan jag bar över dem i sina sängar. Underbar kväll!


Ut med skötbordet

Skötbordet har stått på toaletten, var vi än har bott, sedan ca en månad innan Max föddes. Alltså cirka tre och ett halv år. Men i helgen åkte det ut. Nu har det mest fungerat som en avlastningsyta och varit fylld med tvätt av olika slag. Inte använts till det som det är till för med andra ord. Moa har fortfarande blöja men eftersom hon har up&go så byter vi på henne stående, utom bajsblöjorna förståss men eftersom det sker cirka en gång om dagen och eftersom den gången inte alltid är när hon är hemma, så tog vi beslutet att vi klarar av att ta det bytet på golvet.

Så det var med blandade känslor som jag plockade isär skötbordet för att göra oss av med det. Skönt att få mer plats i badrummet! Jobbigt att mina två små barn båda är så stora att skötbordet inte längre behövs.. *snyft*


Annorlunda godisskål

Min lilla dotter på ett och ett halvt år är verkligen speciell! Hon och hennes storebror blev båda jätte glada när jag frågade om dom ville ha lite lördagsgodis. Dom brukar få varsin liten skål med lite godis i. Men innan jag hann stänga dörren till skafferiet så började Moa att skrika! Hon kastade sej ilsket på golvet och pekade på havregrynen. Hon ville alltså ha havregryn i sin godisskål. Okej tänkte jag och la dit några. Så nu är hon världens lyckligaste tjej igen! Hon är verkligen speciell min lilla dotter.



Jag vann!!!

Idag nådde jag min målvikt! Jippie! Vågen visade -5kg från tävlingens startvikt vilket innebär att jag vann tävlingen (läs mer om den här)! Nu väntar bara att se hur många dagar det tar för Rickard att gå ner sitt sista. Han har faktist rasat i vikt i en väldig fart så det har nästan varit så att jag blivit lite orolig på slutet om jag verkligen skulle vinna. Så som sagt nu är det till att vänta och se hur mycket pengar jag vinner! =) Och så måste jag ju behålla min vikt så klart, annars vinner jag ju inget... Det är väl lika jobbigt som att gå ner i vikt om jag har förstått det hela rätt. Men det känns skönt för nu är jag inne i ett bra tänk vad det gäller mat och att äta och träna så jag tror det kommer gå bra! Är jättepeppad i och med att jag nu nått min målvikt! Nu ska här tränas och kommas i form ordentligt! Beach 2012, här kommer jag! =)

Nagellack - Glitter

Söndag och dags igen! Mitt MÅL är att varje söndag lägga ut ett inlägg om nagellack, eftersom jag bloggar om allt mellan himmel och jord som rör min vardag och som jag känner berör mej. Därför kommer jag vissa söndagar vara med i Lelacks nailart Sunday och ibland inte. Men nagellack hoppas jag det blir på söndagar i alla fall. Ibland blir det en färg, ibland två och ibland kanske till och med tre eller fler. Men som sagt MÅLET är att varje söndag skriva om lacket som jag haft på naglarna någon gång under veckan. Så ibland blir det Nailart Sunday och ibland bara Nail Sunday här på min blogg.

Denna veckan blir det två olika varianter som läggs ut! Jag var i går kväll (lördag) hemma hos min bästa kompis och vi hade en riktig tjejkväll med skitsnack och nagellacksmålning. Roligt att få prova hennes lack eftersom jag har tröttnat på mina egna nu.. ;) Så jag lägger ut lite bilder på både hennes naglar och på mina. Jag börjar med mina:

Jag hade först China Glaze - Jolly Holly, ett mörkgrönt lack som jag sedan målade China Glaze - Twinkle Lights, ett glittrigt lack med guld, grönt och rött glitter i, över. Målade dock ett lager för mycket med glitterlacket för jag var inte ute efter riktigt så mycket glitter utan ville gärna att det gröna skulle synas mer än vad det gör nu. Men nöjd ändå. Det grönda gjorde att det blev lite mörkare i sin helhet då. Vad lär man av om inte sina misstag? =)

Här kommer lite bilder. Städjobbet gick bättre eftersom min kompis hade en "städpenna" (något som även jag kommer inskaffa!). Bilderna blev jag inte riktigt nöjd med dock. Får öva mer på vad man ska ha för inställningar på kameran för att det ska fånga färgen mer exakt. Men därför lägger jag ut några bilder extra...



Väldigt mycket ljus så ser man mycket av gulder i glitterlacket.




Här ser man ändå lite mer grönt i basen.




Mörk bild men gör ändå färgen mer rättvis eftersom nagel i vardagsljus ser väldigt mörk ut. Precis som jag ville! Vackert, glittrigt men ändå inte ögonstickande.





Här kommer bilderna på min kompis naglar. Hon valde att måla nio naglar i färgen China Glaze - Holly Day, även den väldigt grön och VÄLDIGT svår att få bra på bild! Ville nästan se svart ut på alla bilder jag tog! Suck.. Och på den tionde nagel (ringfingret på vänster hand) blev det Depend 124, ett orange lack. Gillar kontrasterna och att det orange sticker ut!



Väldigt mycket ljus så fick vi ändå fram det gröna rätt ok....




Och med den orange nageln som sticker ut





En mysig lördagkväll och vackra naglar senare! =) Tack för nagelkvällen Maggan! Måste vi göra om snart! =)


Maskerad på alla hjärtans dag

Ett lite sent alla hjärtansdag inlägg...

Vår alla hjärtans dag firades inte så flitigt här hemma. Vi åt lite extra god mat och vi hade efterrätt och mys på kvällen. Men det räcker! Vi hade en mysig stund tillsammans och det uppskattas högt!

Max hade maskerad på förskolan så han var utklädd till pirat! Jätteroligt tyckte både jag och han och här har vi lite bilder på den farlige piraten Max:



Tuffing med krok, svärd, lapp för ögat (som han inte ville ha för ögat när jag skulle fota), tatuering på armen och skjorta!







Här ser ni hur farlig han är piraten! Visst blir man rädd?!

Rickard är i Kalmar idag och besöker några vänner, då passar jag och barnen på att åka in till badhuset och badar lite! Så nu har inte jag tid att sitta här för nu ska vi åka och bada!


Vissla

Lilla söta fröken Moa Nilsson 1,5 år gammal kan vissla. Vet inte hur vanligt det är bland 1,5-åringar men min gissning är att det är ganska ovanligt. Helt plötsligt så hör man nån som går omkring och visslar och så ser man att det är hon. Hon gör det även ibland om vi ber henne men som alla föräldrar vet så är det ju sällan roligt att göra något sådant när mamma eller pappa ber om det, eller om någon annan ser på eller om man filmar. Men vi har faktiskt lyckats fånga det på film och några stycken i vår omgivning har "fått äran" att lyssna på henne.

På bilden sitter hon och äter ost som hon lyckades roffa åt sej hemma hos min mormor och morfar. Ingen liten skiva ost utan HELA osten! Tur att det inte var så mycket kvar.. Glad är hon i alla fall!

Jag började inläggen med att skriva "lilla söta fröken", ibland hemma kallar jag Moa för "fröken löken" lite på skoj och det tycker Max är jätteroligt! Så fort som jag säger "lilla fröken" brukar han fylla i med "fröken löken"! Haha!
Vi är som vi är i vår familj! Och jag tycker det är helt underbart!


På bussen hem efter statistiktenta

Nu är tentan färdigskriven och jag sitter på bussen och väntar på att den ska ta mej hem. Tentan gick otroligt bra och jag känner mej supernöjd! Härligt! Nu väntar bara att se vad resultatet bli när läraren har rättat färdigt (vilket nog tar några veckor). Tills dess blir mitt svar, om någon frågar hur tentan gick, att tentan gick jättebra och jag hoppas att det blir mitt svar även efter att läraren har rättat!

Ikväll blir det bara mys och komma ifatt hemma. Sedan är det dags att ta tag i extrakursen jag läser fram till på tisdag då ekonomisk statistik II börjar. Då blir det åter 150% som gäller. Men som sagt, först njuta av denna underbara dag!


På bussen mot statistik-tenta

Sitter just nu på bussen till Kalmar för att skriva tenta i ekonomisk statistik I. Känner mej just nu förvånande säker och smart (och stressad, pga all snö är bussen försenad..), detta känns väldigt konstigt för att för cirka en vecka sedan så kände jag att jag inte kunde någonting! Alltså verkligen inget! Vet inte om det bara sa "pling" och så förstod jag allt! I så fall var det ett väldigt tyst pling för jag missade helt när det kom. Men jag är inte för kaxig. Jag har ju inte gjort tentan än.. Får se hur det känns på bussen när jag åker hem igen. Förhoppningsvis känns det lika bra som nu, fast lite mindre nervöst. Är ju trots allt bara en tenta...


NailArt Sunday!

Lelack har en blogg som jag följer. Hon bloggar om lite blandat men framförallt sin passion för nagellack. Jag har blivit så inspirerad och fått så många goda idéer från henne när det gäller nagellack att jag tänkte följa med (de gånger jag kan) på hennes NailArt Sunday. Detta innebär att varje söndag så lägger man upp ett inlägg som visar en NailArt. Och för att vara en godkänd NailArt så räcker det med att det finns minst två lack på nageln. Jag kommer som sagt inte göra detta varje söndag men de dagar då jag har fler än ett lack på nagel så kommer jag nog ta bilder som hamnar på bloggen på söndagen.
Gå gärna in på Lelacks blogg och se vilka skönheter hon har att visa upp på naglarna!

Själv är jag nybörjare inom det här med nagellack. Visst har jag väl haft perioder i mitt liv då det kommit färg på naglarna men aldrig något seriöst.. Har nästan alltid bara ett helfärgat lack men nu har det blivit lite ändring på det. Har insett att det kanske inte är så svårt som jag alltid har trott.. Sen har det ju med mitt tålamod att göra med.. orkar inte vänta på att det ska torka.. ;)

Kvalitén på bilderna jag lägger ut är kanske inte den bästa. Fick lite bråttom i säng och tog kort när naglarna var nymålade. Även därför det är så jättemycket lack utanför själva nageln.. hade inte hunnit städa bort det, så snälla tänk bortom det... Jag har tyvärr varit för lat för att orka ta nya kort och nu så har färgen börjat flagna lite.. (naglarna är alltså inte målade idag utan för några dagar sedan).
Kan ju passa på att ställa en fråga till er som kan sådan där med nagellack där ute; hur gör ni "städjobbet"? Alltså får bort nagellacket som hamnar utanför nageln? Själv väntar jag tills det torkar då jag tar antingen en nagel eller typ en nagelsax och skrapar bort det. Det gör ganska ont ibland och det känns som om det borde finnas bättre sätt... Tips någon? Har ni andra tips om nagelvård som till exempel bra tips på hur man enklast får bort nagellack när man ska lägga nytt, bra baslack (och varför man använder sådana?) och hur ni gör med nagelbanden så får ni gärna informera mej! Är som sagt nybörjare!

Som nybörjare innebär det även att jag inte äger några dyra eller exklusiva lack... Jag har alltså bara "billiga" lack eftersom jag inte lackar så mycket men kan mycket väl tänka mej att köpa nåt lite dyrare men då vill jag veta att jag VERKLIGEN gillar lacket innan jag köper det. Nu köper jag billiga lack och istället lite fler för att kunna testa lite olika färger och vad jag tycker om dem...

Nu är det nog skrivet allmänt om naglarna! Dags för min NailArt!

Alla lacken är från Depend. Basen är ett lila lack (nr 202) (som känns mörkare i verkligheten än vad bilden visar), den gråa är Art liner (nr 1060), svarta är Art liner (nr 1062) och vita är även den Art liner (1063).

Jag gillar de svarta och grå sträcken. Den vita pricken däremot vet jag inte riktigt varför jag satte dit egentligen. Eller jo det vet jag. Jag äger helt enkelt endast tre stycken Art liner som jag köpte för några veckor sedan och nu var jag nyfiken att testa dom och kunde såklart inte låta bli att lämna någon utan var tvungen att testa de alla....
Måste även erkänna att jag gillar kombinationen av de alla färgerna! Var först rädd att jag inte skulle gilla den lila nyansen men måste erkänna att när det svarta och grå kom på så blev jag riktigt nöjd! Tyckte det blev stilrent! Nöjd! För att vara nybörjare...



Som sagt, snälla bortse från allt lack som hamnat utanför nageln och den dåliga kvalitén på bilden...




Summa sumarum av det så är jag en nöjd nybörjare! =)

Viktnedgång

Min viktminskning funkar ok. Jag hinner inte träna ens hälften så mycket som jag skulle vilja men måste tyvärr nu lägga krutet på skolan. Men nu ska jag försöka återinföra att jag ska ut och springa lite oftare och längre. Det enda problemet är att jag inte gillar att springa när det är halt ute. Hur gör ni andra som brukar vara ute och löpa? Är det kanske bara jag som är feg? Kanske bättre att bege sej ut en runda även om det inte blir lika snabb löpning som på barmark men då kommer jag ju i alla fall ut. Jag har ju ett löpband hemma men jag vågar inte springa på det när barnen är vakna (även de tycker att det är roligt med löpbandet nämligen, på både gott och ont...) och de senaste kvällarna har även jag varit trött när de har somnat...

Så det jag har gjort än så länge (förutom den lilla träning jag hunnit med) är att jag har tänkt på vad jag äter och mängden jag äter. Har tänkt efter en extra gång om jag behöver den där extra portionen eller om jag bara tar den för att det är gott. Och i nio fall av tio så har jag kommit fram till att det är bara för att det är gott och har då struntat i den! Detta har resulterat i att jag just nu har knappt ett kilo kvar att gå ner tills jag har vunnit tävlingen! Viktnedgången har gått långsamt vilket inte gör mej något för jag vill ha något som varar och inget jag blir av med på en vecka eller två och sedan går upp igen. Jag vill alltså förändra mitt vardagstänk vad det gäller mat och träning och inte bara siffrorna på vågen. Jag måste erkänna att det går otroligt bra och en stor del till att det gör det är för att även Rickard gör det! Det är lättare att tänka på vad man äter när båda i hushållet gör det. Otroligt mycket enklare faktist! Rickard kommer inte lika ofta med förslag om "onyttig" mat och eftersom även han tänker på mängden han äter så känner jag att "jag kan ju inte äta mer än honom.. det vore ju konstigt!"

Jag får på mej mina gamla byxor (även om de inte sitter perfekt.. ÄN!), jag känner mej starkare, smidigare och gladare! Om jag sedan vinner tävlingen så blir jag jätteglad! =)


Älskade barn!

Rätta mej om jag har fel men visst blir allting bara så mycket mer underbart tillsammans med barn? Julafton blir åter igen jättespännande, att baka bröd tillsammans blir ett äventyr istället för ett tråkigt "måste", småsaker som lördagsgodis, pulkabacke och bad blir till stora roliga händelser!

Och ju fler desto bättre! Det ska bli så roligt att barnen ska få en ny kusin i mars (Rickards bror ska ha barn då)! Just nu har de en kusin (Rickards systers son) men det är roligt att det börjat fyllas på med lite kusiner. Extra roligt är ju att de är i ungefär samma ålder alla så de kommer ju ha jätteroligt när de växer upp tillsammans!

Med barn så blir varje dag ett äventyr!


Härliga, efterlängtade SNÖ

Åh vad jag har längtat efter snö! Kunna göra snögubbe och ut och åka pulka med barnen!

Så i lördags när vi var hemma hela familjen klädde vi på oss mycket, mycket kläder för att gå till pulkabacken och åka. Men det där med att klä på sej mycket kläder var INTE poppis hos något av barnen. Av någon anledning så skrek och grät båda barnen trots Rickards och mitt försök att förklara för barnen varför vi gjorde det och vi försökte skynda oss så mycket vi kunde för att de inte skulle bli allt för varma i alla kläder inomhus. Så fort vi öppnade dörren och släppte ut barnen så blev det bra igen. Då kände vi åter igen de två glada, busiga barnen! De fick åka på varsin snowracer ner till backen. Max fick ha den nya som är för lite äldre barn och Moa fick ha min gamla som jag hade när jag var liten. Den är nämligen hel vid sidorna så den passar perfekt för små barn då det inte finns nån risk för att deras små fötter åker emellan och klämmer sej någonstans. Både Moa och Max höll i sej i sina rattar och leenderna var otroligt stora av att bara bli dragna till backen.
Väl framme i backen så skulle det bli kul att se hur de reagerade. Max har inte åkt snowracer själv förr utan vi har alltid åkt med bakom men nu anser vi att han är så pass stor att han klarar sej själv. Fast varken jag eller Rickard tackar nej när han frågar om vi vill åka med! =) Moa visste vi inte hur hon skulle reagera, hon är ju lite "fegare" än Max men oj vad hon hade roligt! Hon skrek av glädje i backen när vi åkte ner. När vi var nere så tittade hon på mej med världens största leende och hon var inte svårövertalad när jag frågade om vi skulle åka igen, igen, igen och igen! Så roligt hade vi i backen hela familjen! Här kommer lite bilder fårn dagen (bilderna är tagna med gamla kameran då vi inte vågade ta med oss systemkameran till backen, vi "vuxna" ville ju också kunna åka utan att vara rädda för att ha sönder något!):



Två glada barn i farten!




Moas leende och kroppsspråk bara skriker att hon vill åka igen!




Syns kanske lite dåligt men till vänster är Max som är redo att åka och till höger är Rickard och Moa som snart ska bege sej ner i backen!

Passar på att lägga in lite bilder från förra veckan när det precis hade kommit en massa snö då barnen var ute med Rickard och gjorde snögubbe och snöänglar (och jag fick sitta inne och plugga...)


Moa gör snöängel på magen...




...och Max likaså...




Nästan all snö på trädgården gick åt till att göra snögubben.. Men fin blev den!


Lära mej sitta

I förgår så var jag hos sjukgymnasten som konstaterade att det är en förskjutning av mitt högra bäcken som är orsaken till min ryggvärk, precis som doktorn sa för över ett år sedan. Hon försökte trycka det rätt vilket jag tyckte kändes som massage, jätte skönt! Tror hon lyckades rätt ok och jag fick en övning som jag ska göra varje dag för att stärka bukmuskulaturen.
Och så måste jag lära mej sitta ordentligt.. Det blir den jobbiga biten.. Jag sitter alltid på ett eller båda mina ben (även när jag sitter på stolar) och gör jag inte det så hänger jag snett på något vis. Självklart åt det "dåliga" hållet som gör min förskjutning värre.. Så nu sitter jag på bussen till Kalmar på andra sidan och försöker istället luta åt det andra hållet. Får se om sjukgymnasten tycker jag har blivit bättre när jag kommer dit igen om två veckor. Måste lära mej sitta helt ordentligt men jag väljer att ta det ett litet steg i taget. Tror det är så man får göra när man ska lära gamla hundar sitta...


RSS 2.0