Halsningar fran Mallis!

Hej alla glada Svennar! Hoppas ni har det kallt och regnigt hemma i Sverige! ;)

En liten uppdatering harifran Mallorca kanske sitter pa sin plats nu..

Har nu varit har nere i en vecka och har med andra ord hunnit med en hel del... Vet inte riktigt var jag ska borja sa jag tar det lite som det dyker upp..
Mamma och Daniel gifte sej i torsdags. Ett jattefint brollop blev det! Jattemysigt stalle dom gifte sej pa. Dock sa blaste det en hel del sa haret stog at alla hall och kanter pa oss med gick bra anda! =)
Max fick feber pa kvallen efter brollopet och nu sa ar han snorig och hostig.. Sa vi fick sitta inne en dag med honom men sedan blev han bra fran febern iaf sa han kunde vara lite ute. Men aven Thea och mamma akte pa feber.. Thea i tva dagar och mamma i en dag.. Och nastan alla har blivit forkylda! Trisst men det ar sant som hander..
Max alskar att bada i bade havet och poolen! Tycker det ar jattekul att umgas med alla har nere och blir jatteglad sa fort nagon pratar eller busar med honom! Han har aven lart sej en del bus har nere! Han vinkar glatt till alla manniskor! =) Nagra damer vid poolen gav han tom en slangpuss! =) Vilken liten charmkille man har! Han har aven borjat klappa handerna! Jattedukigt pa det ar han! Sa fort man borjar sjunga "klappa handerna..." sa borjar han att klappa! Urgullig!
Igar var vi och sag pa sista matchen i la liga mellan Mallorca och Vila Real. Holl dock pa att missa den.. var hundra procentiga pa att matchen skulle vara idag (sondag) men den var igar (lordag) sa tjugo minuter efter att vi skulle ha varit vid upphamtningsplatsen sa ar vi pa vag och ska ata och da star bussen utanfor och vantar pa oss! Full med folk som ska pa matchen! Och vi har inte atit eller nagonting sa vi bara overlamnar Max till Ulrika och Gina och ger dom rumsnyckeln och sen springer vi... Kandes jobbigt att bara lamna honom sa dar hastigt med det hade gatt hur bra som helst! Inte en litet gnall eller pip utan att hade bara kelat med Gina hela kvallen!!!
Idag har vi varit i Drakgrottorna och kollat. Skulle aven till parlfabriken har pa mallorca men den hade stangt idag... far ta det en annan dag nu nar vi har bilarna!
Kommer ju inte komma i nagra klader nar jag kommer hem iaf.. tva veckor med all inclusive och efterratter och godis hela dagarna tar pa figuren! Tur vi ska cykla lite pa gotland nar vi kommer hem.. ;)

Haft tva visningar pa lagenheten med medans vi har varit ivag! sammanlagt 7 st som har varit och kollat.. Har inte hort nagot om det ar nan som ar intresserad av att lagga ett bud annu.. tankte hora av oss till maklaren imorgon och kolla kanske.. ar ju saaaa nyfikna! =)

Idag ar det mors dag och imorgon ar det min fodelsedag.. far se vad som hader da... kanns inte sa speciellt att bli 23 dock maste jag erkanna.. ;)

Hoppas jag har fatt med det mesta iaf sa att ni har en liten uppdatering pa oss! Kommer nog lagga ut lite bilder fran resan sen nar jag kommer hem till sverige igen.. Hoppas att jag kommer hinna ha tid att uppdatera lite till senare pa resan! hall utkik sa kanske det ligger utterligare ett inlagg!

"Mamma puss puss"

Max har lärt sej det som är viktigast nu! Säga "Mamma" och sen smacka med munnen som vi gör när vi ska pussa honom! Så nu vill han pussa sin mamma hela tiden! Det måste ju betyda det, vad annars skulle han mena? =) När han gör så och jag frågar  honom om det är pussa mamma han vill så skrattar han. Måste ju betyda att han vill pussa mej! =)

En annan sak som han också har lärt sej nu är att skaka på huvudet och säga "nänänä". Vi har väl sagt och gjort så en del när han har krypit runt här hemma och tagit saker som han inte får ha. =) Det kommer så roligt ibland när han gör så bara. Rickard frågade honom häromdagen om han var den gulligaste ungen i världen och så skakar Max på huvudet och säger "nänä". Lite komiskt..

Nu har jag absolut inte tid att sitta här längre.. Inte för att jag hade tid att sitta här överhuvudtaget egentligen men jag kunde inte låta bli att lägga ut dessa bilderna på Max och berätta lite vad som sker här hemma.. Men men... vi får hoppas att jag hinner skriva iaf en gång till innan vi åker utrikes. =)

                                



     


Stor bild: Den charmigaste och sötaste ungen i världen!
Bild 1: Visar tänderna och är alltid lika glad och busig!
Bild 2: Sååå söt när han räcker upp händerna runt huvudet!
Bild 3: Kryper numera från vardagsrummet raka vägen in till duschen för att leka...

Första tandläkarbesöket

Igår var Max hos tandläkaren för första gången! Han tyckte det var spännande. Han satt i Rickards knä medans tandläkaren pratade med mej och Rickard om hur viktigt det är att borsta hans tänder morgon och kväll, att inte ge honom godis, att inte småäta och bara ge honom vatten i nappflaskan osv. Tror ni känner igen det där allihopa va? Fast nu när det handlar om sitt barn så känns det lite viktigare att hålla det så bra det går. Vill ju inte behöva sätta honom i stolen så att dom får borra i hans små tänder när han är så liten. Den smärtan vill man ju inte orsaka honom i onödan. Fast självklart kommer Max få både glass och godis så småningom men inte varje dag och hela tiden.. Ja ni försår mitt tänk, så som alla föräldrar i grund och botten skulle vilja ha det men som väldigt få lyckas med hela vägen ;)

Nu är vi i full gång med packning och allt annat! Smart av oss att lägga ett kalas för mej ett dygn innan vi ska köra till Bjärred (sedan vidare till Mallorca, dit vi ska flyga - inte köra ;) ) och visning av lägenheten när vi är iväg. Alltså är det inte bara för oss att packa och bege oss utan vi ska fixa fika osv inför kalaset och storstäda och piffa hela lägenheten som ska vara i tiptopp när vi åker härifrån. Har dessutom tvättid imorgon kväll så vi har allt nytvättat tills vi åker..
Och till råga på allt så märker vi att Max kläder i stl 74 sitter tajt på honom. Allt är inte så smått så det är för kort med vissa byxor som ska sitta slappt i benen är tajta i stället och vissa bodys är svåra att knäppa på honom. Visst är det roligt att få köpa nya kläder till honom men kunde inte denna storleksändringen kommit nån vecka tidigare? Men men.. bara att bege sej ut på stan idag och se glad ut! =)

Rickard pratade även lite med mäklaren igår och det är en som har anmält sej till visningen och en som har bett om att få årsredovisningen för lägenheten. Är ju ca en vecka till innan det är visning så vi hoppas att det kommer flera. Men det räcker ju med en som är villig att betala priset vi vill ha.. ;)

"En kundvagn full med barnmat och blöjor, tack!"

5 tänder.. Som sagt, poppar upp som popcorn på lille Max!

Nu ligger lägenheten ute på hemnet.se! Så är det någon som är intresserad är det bara att gå in och titta och komma på visningarna när vi är på Mallorca! =) Skönt att det gick så snabbt att få ut den på nätet. Känns så overkligt att vi om några veckor kan ha sålt vårt boende.. För några veckor sedan var det ju bara en liten knäpp idé att vi skulle sälja och flytta till hus. Nu är vi på väg att göra verklighet av det. Känns sjukt och härligt på samma gång!

Idag har vi varit och storhandlat till Mallorca med! Eller tja, vi har ju inte handlat allt som ska med på långa vägar men när man handlar barnmat, gröt, efterrätt, mellanmål, blöjor och badblöjor för tre veckor så blir det ganska mycket vill jag lova.. Och nu när Max äter barnmat från 8 mån så finns det ju så mycket fler roliga maträtter att välja mellan! Så man måste ju prova alla..

Max har även fått sej en liten termos med älgar och björnar på för att ha varmt vatten till gröten när vi är på utflykter (och att ha med sej när han hjälper farfar i skogen sen ;) ). Han har även fått sej en badring som man kan sitta i och en cykelhjälm! Vi ska ju cykla på gotland och då måste han ju ha hjälm. Nästa grej att handla blir en cykelsits till honom som vi kan ha på våra cyklar. Men det får vänta tills vi kommer hem från Mallorca och gotland.

Åh vad det är härligt med vår, sommar och sol! =)

Sälja lägenhet

Tänderna poppar upp som popcorn ur Max mun. För några dagar sedan dök även den andra framtanden uppe upp. Fyra tänder är det nu allt som allt. Så akta er för att stoppa in fingrarna i den munnen! =)

Just nu tar jag en liten paus ifrån allt städande. Mäklaren ska komma hit imorgon för att ta nya kort på lägenheten. För nu ska vi sälja! Så är det någon som är intresserad av att köpa så är det bara att höra av sej. Annars kan ni ju hålla ett öga på hemnet.se för där kommer den snart att läggas ut! Fick även bekräftat idag att vi får lånelöfte av Nordea! Äntligen går det lite med oss i det här med husköp! Gäller det bara att det dyker upp ett hus till oss med.

Var på stan idag med Linda och Emil (och Agnes). Det var väldigt trevligt! Tur det är två snälla pojkar vi har som orkar med att följa med mamma på stan. =) Skönt att komma iväg lite hemifrån nu när det är så mycket städande här hemma. Måste iväg på stan mer nu i veckan eftersom jag har en hel del grejer till som jag måste handla tills vi ska till Mallorca. Och så ska jag hinna med att gå på två kalas och ha ett kalas de tre dagarna innan vi åker.. Det blir spännande hur jag ska hinna med att packa allt med.. Känner på mej att det kommer bli måååånga sena nätter framöver.. Börjar faktist få lite panik inför allt.. Sälja lägenhet, packa för att gå på bröllop, packa för Mallorca i övrigt, ha födelsedagskalas, gå på kalas, handla det som saknas för Mallorca och Gottland, fundera på om det är något till Gotland vi måste fixa innan vi åker till Mallorca (eftersom vi bara är hemma två dagar mellan..), Rickard har skola och jag hinner inte med allt jag ska.. Paniken börjar komma.. Och när jag har så mycket att göra så blir det ofta att jag bara sätter mej ner och glor.. Vet liksom inte riktigt i vilken ände jag ska börja och då blir det ingenting gjort istället...

Och i lördags så var det svensexa för Daniel! Dom hade kanonkul allihop! Daniel blev jätteförvånad när dom "hämtade" honom! Kul!

Nu får jag nog återgå till städningen om det ska hinnas med att sovas några timmar i natt iaf...

"Mamma" =)

Igår sa Max "mamma" för första gången! Började försöka lite i förgår med igår kom det klockrent! Han förstår även att det är jag som är mamma för han ser på mej, säger mamma och börjar krypa i full fart mot mej! Underbart! Vilken härlig känsla när han gör så! Sååå mysigt!

Fick Rickard till att gå på New Yorker åt mej i Kalmar och köpa ett par shorts åt mej. Dock fanns dom inte min storlek så jag sa åt honom att köpa storleken mindre så jag kunde prova om dom kanske passade ändå. Annars kunde jag byta dom tänkte jag. Kan ju vara olika med storleken på olika plagg. Och när jag stog hemma och provade dom visade det sej att dom satt precis, lite för små. Irriterande. Tänkte att jag får väl lämna tillbaka dom då, då inser jag att det är badshorts (jag tänkte att dom var snygga att ha som vanliga shorts med) och badplagg får ju inte bytas! *Daahh* Vad jag göra då? Ingen aning.. Banta bort all hud på magen, ge bort dom eller ha dom på mej när jag har linne över så det inte syns att dom sitter tajt.. Jaja.. får ju behålla dom i alla fall.. Få testa dom igen lite senare och se hur jag känner då. Typiskt..

Igår kom taxfree-katalogen! Yippie! Fast jag ska nog inte beställa så mycket. Men roligt att bara sitta och titta! =)
Bara två och en halv vecka kvar tills det bär av till Mallorca! Roligt det ska bli! Börjar bli lite orolig för all packning bara. Ska ju vara på ett bröllop och vara iväg i två veckor med mat mm till Max. Har ju aldrig varit med om en sommar med barn heller.. vet ju inte riktigt vad som behövs och inte behövs. Max får ju inte ha eget bagage heller eftersom han är så liten så hans saker måste ju få plats i våra väskor med. Blir trångt. Som tur väl är så är ju barnmaten uppäten och blöjorna använda tills vi ska hem! =) Men det ska bli så roligt att komma iväg! Längtar! Hoppas vi får fint väder och att det regnar hemma i Sverige. ;)

Ikväll gäller det! Nopeln vs. Jämjö på Fågelmara IP! Rickards bror och syrrans sambo spelar ju i Jämjö så det är mycket viktigt att Nopeln vinner. Får se om jag ska ta med Max eller om han ska få vara hos mormor, bonusmorfar, moster Thea och moster Annie. Regnar det eller är kallt är det ju onödigt att ha med honom.

Börja jobba?

Sommaren närmar sej med stormsteg. Dags att fundera på när man ska börja jobba. =(
Vill ju fortsätta vara hemma med lillkillen.. Fattar inte hur jag ska klara av att lämna honom ifrån mej så länge! *jobbigt*
När jag gick hem så sa jag att jag skulle börja jobba den siste augusti. Men nu har jag lust att vara hemma när Max fyller ett år. Visst jag jobbar inte den dagen ändå (börjar kl 23) men ändå. Ska man vara hemma hela september månad med? Eller kanske halva månaden, bara så man är hemma över hans födelsedag? Eller ska man börja i September och be sej ledig dagen han fyller år kanske? Många beslut som känns som sååå långt fram i tiden. Men gissar att chefen kanske vill veta det innan sommaren och semestern. Får väl ringa honom denna eller nästa vecka eller nåt efter att jag pratat med Rickard med om hur vi ska göra. Har ju lite att göra med om hur det blir med hus för oss. Något som vi inte vet i nuläget. Kan ju dyka upp ett hus i morgon, i augusti eller inte alls. Sånt vet man ju inte. Suck...
När jag ändå pratar med min nya chef måste jag fråga så att det inte är några konstigheter när jag börjar utan att jag är på samma skift och samma avdelning. Det lovade ju min förra chef mej när jag gick hem att jag skulle få vara. Trivs ju så med det gänget jag jobbar med! Men det löser sej med skridskor bara det blir is! =)

Tre tänder =)

Max tredje tand kikade fram idag! =) Hans vänstra uppe. Så nu får man akta sej för det tar väl inte lång tid innan han kommer på att han kan bitas med dom också..

Har varit nere i skåne i helgen och hälsat på Rickards syster. Mycket trevligt! =) skönt att komma iväg ibland och slappa lite.. även om man är hemma "ledig" en helg tillsammans så finns det alltid saker man kommer på att man ska göra. Kul för Max med att få vara lite ute i den friska, skånska luften.

       

Bild 1: "Gomorron mamma" =)
Bild 2: Mammas nycklar är roligare än att se när pappa spelar fotboll
Bild 3: Max kör bilen ner till faster Helén

RSS 2.0