Vilken helg!

Härliga helg! Måste den vara slut?

I lördags förmiddag hade jag tenta. Måste trots allt erkänna att det kändes okej så nu är det bara att vänta på rättningen och hoppas på det bästa.

Resten av lördagen (vilket inte var allt för mycket kvar efter tentan) gick åt till att titta på fotboll och sedan åkte jag och Rickard in till stan för att fira att han fått nytt jobb (som han jobbat på i en månad men vi har inte hunnit fira än) genom att äta gott och sedan gå på bio.

Idag började dagen med sovmorgon eftersom barnen sov hos deras farmor och farfar, det var guld värt att få sova ut lite!

Sedan åkte vi och hämtade barnen och jag sprang vägen hem (cirka en mil) i det härliga vädret! Skönt att komma ut och röra på sej lite! (35 km totalt denna veckan)

Väl hemma var det dags att duscha och sedan ut och greja lite i trädgården. Flytta en ros och klippa lite buskar.

Hela helgen har varit mysig och lugn, inget plugg att tänka på (efter att tentan var skriven) och inget speciellt att passa som det alltid bruka vara utan vi bara gjorde det som vi ville. Trevligt! =)

Imorgon börjar en ny vecka, en ny kurs och allt med nya möjligheter! =)

Tentaplugg

Det har varit lite tyst från mej ett tag här på bloggen och det beror helt enkelt på att jag sitter och tentapluggar. Jag har tenta imorgon (lördag) och så oförberedd som jag känner mej idag har jag aldrig känt mej dagen innan en tenta. Och då har jag ändå pluggat betydligt mer inför denna tentan än vad jag gjort inför många andra... men detta är svårt! Måste fastna! Mycket som ska fastna!

Så det får bli ett kort inlägg idag...

Det som gjort min dag idag är blombuketten jag fick av Rickard idag när han kom hem (för han tycker jag är duktig med mitt plugg) och att jag fick bättre resultat än Rickard på Mensas provtest! =) Jag fick IQ 122 (krävs 131 för inträde till mensa) och Rickard fick 119. På Rickards resultat står : "Detta motsvarar 90:e percentilen, dvs 90% av befolkningen har en IQ mindre än 119. Sannolikheten att du kvalificerar dig för medlemskap i Mensa är liten."
Mendans jag fick: "Detta motsvarar 93:e percentilen, dvs 93% av befolkningen har en IQ mindre än 122. Även om just denna prestation placerar dig en bit under avskärningen finns det en skaplig möjlighet att du ändå skulle kunna kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig till det övervakade antagningstestet för att få veta säkert!"

38

Så många kilometer har jag sprungit denna veckan totalt. 11 + 15 + 12 = 38 km. Väldigt stolt och nöjd. Känns bra inför göteborgsvarvet att man börjar få några mil i benen. Känns även skönt att "vardags rundorna" alla är över milen. Att springa kortare runda skulle idag kännas lite konstigt. Eller konstigt kanske är fel ord... Kort?

Samtidigt är jag inte fullt nöjd. Rundorna jag sprang gjorde jag i måndags, onsdags och så i dag (söndag). Jag hade alltså tre vilodagar mitt i veckan. Det hade känts perfekt om jag i alla fall hade gjort en kort runda nån av de dagarna! Missförstå mej rätt för jag är jättenöjd med mina rundor och det känns kanon i kroppen (och knoppen) men rundan jag gjorde idag hade känts bättre om jag hade gjort i fredags eller i lördags..

Men man kan inte få allt här i världen och istället ska jag ge mej själv en klapp på axeln för alla de kilometerna som jag tog mej igenom! Känns bra inför kommande lopp: vårruset 5 km 3 maj, göteborgsvarvet 21 km 12 maj och blodomloppet 10 km 14 maj (och ev tjejmilen i september). Önska mej lycka till och att träningen i veckorna som kommer blir/känns lika bra som denna veckans! :)


Pyssel

I dagarna som gått har barnen varit väldigt pyssliga av sej, vilket uppskattas mycket! Jag gillar att barnen pysslar och är kreativa och då är vårt pysselbord helt ovärdeligt!

Det började i förgår med att Max och jag lekte med Duplo och hans ena gubbe där skulle gå till sin rymdraket. Men han hade ju ingen rymdraket... Så vi gjorde en!



Rymdraket till Duplo-gubbarna. Tänk vad en toarulle, en del av ett äggfack, färg, papper och lite fantasi kan göra!



Rymdraketen måste ju ha lite fin färg med...

Igår så var Max åter på målarhumör och ville måla med vattenfärger! Moa (som just nu ska göra ALLT som storebror gör) ville såklart också måla med vattenfärger!



Nöjda barn som målar fint.

I helgen när vi var i Jönköping så sov vi på Scandic hotell. Och förutom pankakor till barnen till frukost så hade dom en juicepress och färska apelsiner! Max tyckte det var jätteroligt att göra juice!
Efter målandet igår så kom jag på att vi har ju en egen lite juicepress. Inte en sådan avancerad el-sak som de hade på hotellet, men en enkel som man kan pressa för hand, räcker för oss. Så när barnen målat färdigt ville dom ha juice, så vi gjorde lite!



Försöka själv först såklart!



Och som sagt, allt som storebror gör....

Barnen drack juicen och tyckte det var jätteroligt. Något som garanterat kommer göras igen i detta hus (fast kanske inte så ofta som barnen vill, för då hade vi behövt ett eget apelsinträd!).


Pluggpaus

Dagens pluggpaus bestod av en löprunda på 15km. Välbehövligt för både kropp och knopp! Inte fullt nöjd med tiden (måste bli bättre innan göteborgsvarvet om tre och en halv vecka!) men 15km är alltid 15km och det känns skönt! Nu är det dags för en kort belöning i form av kesella vanilj som jag passar på att avnjuta i badkaret för att sedan snabbt duscha av mej och fortsätta med dagens plugg...


M925

För snart en månad sedan firade jag och Rickard att vi varit tillsammans i hela 10(!) år. Jag har länge velat köpa Rickard en nyckelring eller ett smycke med personlig text. Har vetat väldigt länge hur texten skulle lyda men hade inte hittat tillfället eller den perfekta gåvan än.. förrän nu! Lagom tills att vi skulle fira 10 år.

Det började med att jag googlade lite på nyckelring med personlig text och hamnade tillslut på hemsidan www.m925.se. Där kollade jag runt lite bland smyckerna och föll pladask för ett halsband med ett plektrum! Perfekt eftersom Rickard älskar att spela gitarr! Ännu bättre var att jag själv kunde välja så himla mycket! Jag fick själv bestämma vilket typ av kedja/läderrem som skulle vara till, vilket text, om jag ville ha text på baksidan och man kunde även välja till en liten berlock i form av en elgitarr eller en akustisk gitarr.

Jag valde en läderrem (tycker det passar Rickard bättre) och text på framsidan och ett hjärta och datumet då vi varit tillsammans i tio år på baksidan. Funderade först på att ha en berlock också men insåg sedan att den skulle vara i vägen för texten så jag valde att inte ha berlocken.

Rickard blev jätteglad för smycket och säger även han att det passar honom jättebra. Extra roligt tyckte han det var att det var format som ett plektrum.

Så ni andra som läser detta, gå gärna in på hemsidan där jag köpte smycket (som finns att komma till direkt via länken ovan) och kolla runt lite! Det finns jättemånga vackra smycken för både män och kvinnor. Extra roligt tycker jag det är att man kan få dom så personliga genom egen text och liknande! Kanske något för bröllopet, till någon som fyller jämt eller bara för att smyckerna är vackra?

Här har ni bilder på Rickards halsband:



"Alltid du & jag" - framsidan
Smycket kom även i en vacker ask!



Baksidan med datumet för vår 10årsdag och ett hjärta!


Myskväll

I helgen som var har vi varit i Jönköping där vi firat Rickards morbror som fyllde 50 år och passade även på att gratta Rickards far som fyllde 65 år. Vi har varit på viften med mycket kalas och dylikt den sista tiden så det var skönt att komma hem i lite tid igår. Då passade vi på att vara ute och leka lite i trädgården eftersom det var så underbart väder ute och även köpa hem hämtmat. Efter maten tog vi barnen i min gamla skrinda och begav oss mot hästarna som finns inte alls långt från vårt hus med lite gotte till dom. Barnen tyckte det var roligt att åka skrindan men framförallt Moa, Max valde att gå nästan hela vägen hem.

I natt blev tyvärr lilla tjejen sjuk i feber men vi hoppas att det var något tillfälligt. Rickard fick ta ut vab idag eftersom jag hade lektion medans jag får vara hemma imorgon eftersom jag inte har någon lektion då. Hade planerat att vara hemma imorgon för att plugga men nu blir det istället att ta hand om barnen och passa på att umgås lite hemma vilket var längesedan vi gjorde.


En fullspäckad påskhelg

Helgen som varit har inte varit vilken helg som helst utan påskhelgen. Antar att det inte direkt har undgått några! Härligt med lite extra dagars ledigt så där.

Vår helg har varit fullspäckad med aktiviteter. Inte en enda lugn stund. Men det har varit kul och tiden har gått snabbt. Allt från 65-års kalas, 15-års kalas och 18-års kalas till härlig tjejfrukost med massa skitsnack och kroppkakor hos mamma. Springa lite drygt en mil med syrran och träffa i princip hela tjocka släkten på både min och rickards sida och så klart... massa Påskägg till barnen! Så mycket godis så de har till nästa påsk. Jag äter inte godis i år vilket känns skönt för då behöver jag inte börja fundera på om jag ska ta en bit eller inte och då blir jag inte heller sugen.

Rickard har istället fått ta rollen att äta det godis som barnen inte vill ha av någon anledning och han har inte direkt varit ledsen över det.. Att Moa dessutom hat börjat med att hon bara ska öppna chokladen och ta ett bett för att sedan be pappa äta upp det bara för att hon ska få öppna en ny hela tiden är han också okej med. :)

det är Moas nya grej nu, att öppna "saker". Till exempel skala ägg är mycket roligare än att äta ägget sedan. Samma sak gäller då både godis och banan med mera... "Kan själv" är verkligen ett stadie som den tjejen är inne i nu. Allt som Max är stor nog och kan ska även hon göra själv. Till viss del skönt och roligt och hon lär sej många saker tidigt på grund av att titta och lära av honom och på ett sätt jobbigt då hon ibland trots allt fortfarande är för liten för vissa saker..

Nu är det tisdag och helgen är över. Dags att ta tag i plugget igen.. Dags att återgå till vardagen...


En tjejhelg

I helgen som var så åkte jag, mina två äldsta småsystrar och vår mamma upp till Stockholm för att se på musikalen "Dirty Dancing". De hämtade upp mej i Kalmar efter att jag slutat min lektion och de hade slutat skola och jobb redan på fredagen för att få mer tid på lördagen i Stockholm för att shoppa. Och gissa om vi shoppade! Nu har jag så jag klarar mej ett tag. Tre par nya skor, en vardags kavaj, två par byxor, två par shorts, en skjorta, en blus, en t-shirt, en träningströja... Och så lyckades jag även få tag i lite kläder och söta solglasögon till barnen med såklart. Rickard fick "bara" en t-shirt men han verkade nöjd över den. Jag lyckades även få tag i söta Påskägg till barnen, deras kusiner och min yngsta lillasyster. Och detta var bara jag. Behöver jag säga att bilen var fullpackad när vi åkte hem?

På lördagskvällen var vi på musikalen. Den var verkligen jättebra! Så finns det några dirty dancing fans som läser detta så kan jag varmt rekommendera att ta en tripp till Stockholm och titta på den!

På vägen hem i söndags så var vi ju bara tvungna att stanna till i norrköping för att se om deras affärer hade något som de i Stockholm inte hade... ;)


RSS 2.0