Adidas-skor och Puma-shorts

Idag har jag varit och handlat till Max! Adidas-skor och Puma-shorts har han fått. Så himla söt! Fick även två pyjamaser med getingar på. Till att ha i midsommar och stajla bland Noplarna =). Finns så mycket fint till lillkillen så det är tur att jag inte går på stan oftare för då hade vi verkligen varit fattiga! Var så kul när jag fick skolådan med skorna till honom i butiken. Den var ju så liten! Minsta skolådan ja sett! =)

                                 

Bild 1: Max visar stolt sina tänder
Bild 2: "Trött blir man av att leka med sladdarna. Särskillt jobbigt är det eftersom mamma hela tiden tar dom ifrån mej och säger att jag inte får leka med dom!" =)
Bild 3: Max manekängar stolt i sina nya skor.


Imorgon är det valborgsmässoafton. Blir grilla i Jämjö hos mamma eller hos morbror. Trisst att Rickard är iväg hela dagen.. Först tenta sedan fotbollsmatch. Drygt. Längtar redan efter honom (fast han inte har stuckit än..) 

Möhippa

Kan ju inleda med att säga att det blev inte det huset vi la bud på för oss.. banken ville att vi skulle ha sålt vår lägenhet och bo på gatan för att vi ska få lån.. ungefär så iaf... orkar inte bry mej om det mer just nu... blir bara arg då.. ska prata med en annan bank på onsdag nästa vecka så får vi se om dom kan ge oss lånelöfte så att vi kan lägga bud ifall ett annat hus som intresserar oss skulle dyka upp.

Max har börjat krypa! Eller nästan iaf.. Han ålar sej framåt med rumpan i vädret! Urgulligt! Och snabb som s*tan är han också! kan inte lämna honom med blicken för en sekund! Och det som är mest intressant är sladdar och eluttag. precis dom sakerna som han absolut inte får ha..

I lördags hade vi möhippa för mamma! Det blev lyckat! Mycket roligt! Hon blev väldigt överraskad och hade inte alls väntat sej att vi skulle komma och göra något sådant här! Väldigt roligt! Började dagen på Boda borg där vi alla visade vad vi går för i "fångarna på fortet"-stil! Men grymmast där var ändå mamma med sina "superbra skor" och utmaningarna som var sååå lätta.. ;)
Efter det var vi och grillade på långö där mamma även fick kasta lite handboll. Sen sjöng hon in en sång här hemma i Rickards "studio". Sen var det god mat på Nivå, singstar hemma hos oss igen och sen utgång och dans natten lång som gällde! Alla hade jättekul! Kul att det blev så lyckat!

Agnes, jag och Max hälsade på Linda och Emil i tisdags. Mycket trevligt! Tack linda för dom goda frallorna och den trevliga promenaden! Skönt att komma från stadsluften lite.. ;)

Fick kräksjukan natten till i går.. igen.. jag som aldrig brukar vara sjuk har åkt på den skiten två gånger på kort tid! Vad är det som händer egentligen? Låg helt utslagen igår men idag mår jag bättre.. Får dock vänta tills imorgon innan jag kan bege mej ut igen.. 48 timmar efter säger dom att det smittar. Och sånt här önskar man ingen annan så man stannar inne. Håller nu tummarna på att Rickard och Max klarar sej undan skiten. Än är det lugnt.. *peppar peppar..*

Stor, större, Max

Var på bvc och vägde Max idag. Nästan 11kg! Det är en STOR kille mamma har! =)
För att ni ska förstå han viktkurva lite bättre:

Nyfödd: 5380 gram 54 cm
1 vecka: 5150 gram
2 veckor: 5660 gram
3 veckor: 6110 gram
4 veckor (1 månad): 6730 gram
7 veckor: 7500 gram 65 cm
10 veckor: 7980 gram
13 veckor (3 månader): 8780 gram
18 veckor (4 månader): 9530 gram 70 cm
22 veckor (5 månader): 9980 gram
25 veckor (6 månader): 10 220 gram 71 cm
30 veckor (7 månader): 10 920 gram 74 cm

En rejäl kille mamma har alltså! *stolt*



Tuffaste killen i världen!


Jag var på Ullared igår med Max, Rickard och Agnes! Väldigt kul att äntligen komma iväg på denna resan! Var iväg från kl halv sex på morgonen till klockan halv tolv på natten. En heldag med andra ord! Och det var sååå roligt! Shoppa! Hittade massa saker. Mest till Max så klart. Nappar, nappflaskor, pipmuggar, paraply till vagnen, vårjacka, mössa, keps, skjortor, strumpor, solkräm.. säg nåt vi inte fick med oss hem.. Hittade tom två stycken bikini till mej! Och en skinnjacka till Rickard! Han var så snygg i den så jag tror inte jag vågar låta honom ha den på sej utan att jag är med! ;) En riktig 10poängare min sambo!

Max andra tand passade på att kika upp igår med! På hans 7månaders dag! =) Den andra framtanden nere var det.Så nu har han två där nere. Jättesöt! =) Ska se om vi inte ska passa på att försöka borsta dom lite ikväll innan vi går och lägger oss med! *spännande* Max är nog inte jättenöjd över dom nya tänderna dock. Lite gnällig så det gör nog ont på han stackaren.

Och trots att vi var uppe sent igår så var det till att stiga upp tidigt idag. Blir så när man har barn. Lite jobbigt. Men när jag vaknar av att Max slår på mej och pratar och när jag tittar på honom så ler han och blir jätteglad, då är det inte så jobbigt att kliva upp längre. =) En sån underbar son man har!

La ett bud på huset i Jämjö idag med. Får se om det är någon som vill vara med på en budgivning eller vad som händer. Kan ju hoppas att ingen är det och att säljarna går med på vårt bud. Kan ju hoppas iaf.. *håller tummarna*

"Pappa"!?

Nu är kalashelgen över! Har ätit så mycket god mat och goda kakor att jag tror jag spricker snart! I fredags var det kalas hos farfar och igår var det kalas hos Ivan. Och i lördags var jag ute och dansade för första gången på ett och ett halvt år! =) Det var jättekul! Kul att träffa alla tjejkompisar igen! Även om man var nykter.. Det positiva med det är ju att man inte mår dåligt dagen efter! Kanon ju ;) Och det gick jättebra med Max. Han sov när jag gick och sov när jag kom hem. Hade tydligen bara vaknat till en gång men då kom Rickard och kramade om honom så somnade han om igen! =)

Idag sa lillkillen sitt första riktiga ord! "Pappa" *typiskt* jag som trodde att han skulle säga mamma.. han har ju ganska länge sagt papappapapapapa och mamamamammam (särskillt mamamamma på kvällarna när han börjar bli trött..) men inte som bara ett ord så perfekt som idag! Rickard frågade honom på morgonen om han kunde säga pappa "Pappa" sa han då lillkillen! Och flera gånger sen efter det! Sååå duktig! Nu ska det bara övas på att säga mamma också! =)

New Yorker

Ojojoj.. Mycket stök och bök med huset vi gillar.. Fukt och grejer.. Jobbigt när man inte vet hur illa det är! Hur mycket skulle det kosta att fixa det? Och är det värt det eller finns det andra hus som passar oss bättre? Suck.. jobbigt det här med husköp när man inte är så kunnig.. Men man lär väl sig längs vägen! =)

Glad påsk till er alla föresten! Det händer så mycket nu att jag nästan glömmer bort att det faktist är påsk! Ska plocka upp lådan och sätta upp lite kycklingar här idag så det iaf är lite påskkänsla så här på Max fösta påsk! Påsken ska firas så här: Ikväll ska vi till min farfar och fira honom för han fyller år den 14... Det gör även Rickards far så honom ska vi fira på påskdagen. Då kommer vi även träffa Rickards syster som kommer upp för att träffa oss och Max =). Imorgon ska jag faktist ut och dansa! Ska ha hit lite folk och sedan gå ut! Ska bli jättehärligt att träffa lite folk! Ska även bli skönt att det är Rickard som är hemma med Max för då kan jag nog slappna av ännu bättre än om någon annan hade haft honom, för om han vaknar så är ju pappa hemma! Inte lika bra som mamma men.. ;)

Igår var jag, Max, Rickard och Annie uppe i Kalmar och shoppade loss. Riktigt farligt. Vi var fattiga när vi åkte upp och urfattiga när vi åkte hem.. Finns en butik i Kalmar som heter New Yorker och den blev farlig för plånboken.. Riktigt mycket fina kläder till mej och Rickard! Inte så farligt dyr heller och det var ju tur det! Men många bäckar små...

Nu är även datum bokat för Ullared! Den 15 april bär det av! Inte för att vi har pengar till det.. Men måste man ha saker så måste man.. och så kan man ju lika gärna handla dom där eftersom dom kostar mindre där..

I onsdags så var jag och Max med mamma, Daniel, Annie och Thea och badade i badhuset! Det var jättekul! Max ville bara "ligga på mage" i vattnet och skvätta! Det är visst en liten säl vi har fått.. ;)


                 


Bild 1: Max provar sin nya jacka och sina nya shorts (inte så snyggt ihop kanske men var för sej är det väldigt snyggt)
Bild 2: En glad skitunge! =)
Bild 3: Max provar sina (bad)shorts och keps inför Mallorca och sommaren


Fet?!

Vilket tycker ni är bäst.
När jag skriver med fet stil


Eller när jag inte gör det?
Vilket är lättast att läsa?

Snälla skriv en kort komentar så jag vet! =)

Glass är gott!

En sån matglad liten kille man har! Max åt både igår och idag en hel STOR burk med mat vid middag! Inte illa för en sån liten skit ;) Och nu har vi hittat en "efterrätt" som slinker ner också! Päron-banan i yoghurt. Är väl mer mellanmål egentligen men vi tänkte testa efter gröten för att se om han gillade den. Och det gjorde han! Slukade en halv burk sen tyckte vi det räckte så han skulle få den andra halvan till efterrätt efter den stora burken med mat. Kul att han är så glad i mat! =)

Idag fick han även smaka en liten sked med glass när vi var och hälsade på hos hans farmor och farfar. Och precis som far sin så tyckte han att det var gott =)


Vi har fått lite nya bud på vem Max är lik. Tror att han är lik sin gammelmorfar, min morfar alltså. Har börjat tänka lite på det nu när några har sagt det och det stämmer nog. Svårt att se själv dock =)

I veckan nu så är det mycket som händer. Har och göra hela tiden tycker jag! Rickard ska kolla upp vilket av dom två datumen vi har som passar honom bäst att vi åker till Ullared med Agnes. Jag ska fika med Fia *yippie* var jättelängesedan vi sågs! Ska bli blixter kul! Passa på att gå på stan och handla en vårjacka till Max med. På tisdag ska jag åka upp till Kalmar och shoppa loss lite medans Rickard är i skolan och sen ska vi åka och titta på huset vi tittade på i fredags igen. Och det var faktist intressant. Självklart bara för att jag gick in med inställningen att jag ville inte ha det för att jag ville bygga nytt istället.. men men.. det är oftast så det är. Så på tisdag ska vi titta på det igen och på ett annan hus på samma väg (tom mittemot varandra). Sen om besiktningspapperna är i sin ordning så är det dags att börja buda. *spännande* Gäller ju bara att få lägenheten såld med. Någon som har lust att köpa den? =)

Max har fått duscha ikväll med. Han får inte riktigt plats i badkaret längre.. Eller få plats i det har han väl nästan aldrig fått med nu går det inte. Finns inget vatten kvar att bada honom i efter att man har satt i honom för det skvätter han ut över hela badrummet ganska så snabbt. Ganska så kul det med dock men inte så effektivt om man vill att han ska bli ren. Och han tycker faktist att det är väldigt spännande att duscha. Försöker hela tiden att få tag på strålarna med pekfingret och tummen men det går inte så lätt =) Och när det rinner lite vatten ner i ansiktet så åker tungan ut med en gång och han försöker slicka i sej det! Underbart att se! =)


Max första tand har kikat upp! =)

Precis som rubriken säger så har Max första tand kikat upp idag! Han har varit lite mer gnällig än vanligt med låååångt ifrån så gnällig som jag trodde att han skulle bli. I förgår så såg jag att i underkäken var det lite vitare där de två framtänderna ska vara så jag anande att dom snart skulle titta fram. Och idag när jag stack in fingret i munnen för att känna efter så kände jag en liten tagg. =) Åh vad snabbt min lilla son växer upp! Det går alldeles för fort! 
Och han är så duktig på att äta! Helt otroligt! Äter en portion med Havregröt på morgonen och så lite efterrätt som inte alls är lika gott som gröten och när vi äter middag så äter han en liten burk med mat och efterrätt som inte heller här uppskattas lika mycket som maten. Och så lite vatten till måltiderna. När maten kommer fram så kvittar det om jag nyss ammade honom för han bara gapar och äter upp allt som stoppas i munnen! Sååååå duktig! =)

Idag skulle en kvinna ha varit här och städat lite hos oss (present från en kompis =) ) men hon fick förhinder så hon kommer imorgon istället. Spännande att se hur det blir! Får berätta om det imorgon när hon har varit här.

Ev Ullared på söndag! *hoppas* annars får det bli senare i månaden.. men jag vill åka nu =)

Kolla på hus på fredag.. och på tisdag. Undra om det är nåt som faller en i smaken? Fast jag har börjat titta på hus att bygga, så nu är man väl lite kräsen.. ;) Men man blir kanske positivt överraskad?

RSS 2.0