Max andra tandläkarbesök

Dagen idag började med att Max skulle till tandläkaren för den vanliga kollen för treåringar. Då vi bodde i stan när han var liten så innebar det att hans första besök hos en tandläkare vad redan när han var ett år, här ute "på landet" gör man första besöket vid två års ålder. Fast det första besöket var väl mer en information till oss föräldrar om att borsta hans tänder morgon och kväll, och allt annat nödvändigt..

Idag var det helt annorlunda! Idag fick Max sitta i stolen med den vackra "haklappen". Hon berättade för Max att hon skulle titta på hans tänder och han gapade stort så fort hon sa det! Jätteduktig! Hon la honom ner i stolen och man märkte att han tyckte det var tokigt! Hon räknade tänderna och kände om där fanns några tandtroll (vilket det inte gjorde), informerade oss om hur man bäst borstar barnens tänder, frågade om det fanns någon godisdag (Max svarar lördag) och frågar vad han brukar dricka och hur ofta vi borstar hans tänder. Tandhygienisten (som jag tror hon var, ej tandläkare som jag skrev innan) informerade oss att om man borstar barnens tänder två gånger om dagen och ger dom vatten eller mjölk att dricka när de är törstiga och enbart har lördagsgodis så klarar man sej länge med det! Skönt! Så vi försöker göra redan!

Självklart fick han ett klistermärke för att han varit så duktig! Och den klassiska banankrämen på tänderna.. Både Rickard och jag blev väldigt stolta över hur duktig han var när han gapade och gjorde som hon sa! Duktig son vi har!

Sedan bar det av till Ikea där vi inhandlade ett vardagsrumsbord och två stolar men bara en klädsel.. Var tydligen brist på det nu men de skulle få in fler.. Ska totalt bli sex stolar (med klädsel till alla så klart) och helst två barnstolar (de mindre lite högre ni vet), dock verkar det som om de vi ville ha inte finns längre.. Suck..
Barnstolarna kommer även kallas pysselstolarna då vardagsrumsbordet som annars bara används till kalas och liknande kommer att vara ett pysselbord där man kan pussla, måla, leka med lera och liknande om vardagarna (med förhoppningar om att finna en fin vaxduk att ha på under tiden det pysslas). Åh detta kommer bli så bra och fint! Om jag kommer ihåg kanske jag lägger ut lite bilder när det är färdigt!

Dagen avslutades nu med en föreläsning för mej i den nya kursen. Nu sitter jag på väg hem i bussen. Hungrig... Undra vad det blir för mat?


Kommentarer
Postat av: Linda

vaxduk finns i alla färger och mönster på leksakshuset för en billig peng!!! Ett litet tips!

2011-10-30 @ 19:48:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0