Älskade pysselbordLovade i något tidigare inlägg när vi hade varit på IKEA och inhandlat vårt bord och några av stolarna att jag skulle lägga ut en bild på när pysselhörnan var färdig. Här är den! (Väggarna med panelen och även färgen ska vi göra något åt i framtiden men just nu är det annat som är prioriterat)

Denna pysselhörna består av ett bord och sex stolar från IKEA. Bordet går att göra större så att 12 stolar får plats om man räknar med en på varje kortsida. Detta valde vi för att när det är kalas kunna utnyttja bordet till att ha några av gästerna här, men vi ville inte ha ett finbord som endast står förutom de få gånger man har kalas och finbesök utan valde därför att göra detta till ett pysselbord till vardags! Därför har vi en svart linneduk som är behandlad så den fungerar som en vaxduk men ser snyggare ut helt enkelt. Lite dyrare men snyggt. Just nu så fungerar den bortre hörnan som min plugg och laptop hörna där jag sitter med lite skola ibland och där jag nu sitter och bloggar. Härifrån ser jag större delen av vardagsrummet, är närmre barnen när de sover än vad jag hade varit om jag suttit i datarummet och känner mej inte så ensam nu när Rickard inte är hemma. Tyvärr har det lite fungerat som ett avlastningsbord också nu men det är det bättring på nu och det ska det absolut inte vara till för.

Utan som ni kanske ser vid den närmsta kortsidan så är detta ett pysselbord! Här ska Max och Moa kunna sitta och rita, leka med lera, pussla och övrigt sådant utan att det ska störa något annat! Här ska det alltid finnas plats för dom att göra det de vill och de ska finnas den plats de behöver! Inget som behöver plockas undan för att det ska ätas mat eller övrigt utan det kan ligga kvar på bordet tills maten är uppäten i köket så kan de sedan så tillbaka till att pyssla med det de höll på med. Max kan även sitta här och pussla och liknande och få vara ifred för sin lillsyster som ibland kan vilja vara med lite väl mycket och förstör (självklart omedvetet, hon vill ju bara vara med och leka!) för honom. Duken är svart och vaxliknande inte bara för att det är snyggt utan även praktiskt! Visst, de andvänder underlägg men det är inte hela världen om det kommer på duken! Lika så med klädslarna till stolarna, visst de sitter i sina egna stolar när de pysslar men om det skulle vara så att något skulle hamna på de övriga stolarna så kan man ta bort och tvätta klädslarna! Allt för att det ska vara både snyggt och anpassat för att de ska kunna pyssla fritt! Det enda vi kan komma på just nu som vi saknar är speciella pysselstolar till barnen. Max sitter just nu på en vanlig stol i köket och har som ni ser sin trappstol vid pysselbordet men Moa får ha sin stol både i köket och här. Vi skulle gärna vilja, både för att det är snyggt och praktist, vilja ha två av IKEAs svarta barnstolar "AGAM" (tror jag de heter) men de verkar ha utgått ur sortimentet. Typiskt nu när vi väl skulle köpa två! Så är det någon som har eller vet någon som har två (eller en) sådan som är villig att sälja så hör gärna av er! Vi är väldigt intresserade! Vi tycker nämligen inte att IKEAs nya allternativ är alls snygga...

Och resultatet av detta pysselbord har blivit bättre än väntat! Vi använder alla denna hörnan av huset betydligt mer än vi gjorde innan men framför allt så sitter Max när nästan hela dagarna och ritar! Det första han kliver upp på morgonen går han och sätter sig och börjar måla! Han fullkomligt älskar detta pysselbordet! Moa gör också det även om hon inte har ro att sitta där lika länge som sin storebror. Detta köp har varit värt varenda krona och jag vet att det bara kommer bli bättre!
Vi har en del i en sideboard till pysselsaker nu men tanken är att vi ska ha en bokhylla eller liknande sedan där gemensamma böcker, pussel, målarsaker, lera med mera med mera ska få plats!

Som sagt; hela familjen älskar pysselbordet i pysselhörnan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0