Max 2 år!

Tänkte berätta lite om gårdagen! Max 2årsdag! Kan ju börja med att berätta lite om de "överraskningarna" som vi hade! Det första var att vi hade bakat eget godis! Skumgodis! Vi hade gjort "M" som var gröna o smakade päron med surt socker på, "A" som var blå o smakade blåbär/viol och "X" som var gula o smakade banan! Tror att alla tyckte M:en var godast... Tyckte jag med! Max med älskade sitt "MAX"godis! Fast för honom var nog läsken en favorit! Han brukar inte dricka läsk, men när man fyller år så får man dricka läsk o äta godis o massa kakor! Så när kalaset var över så var han i sockerchock!
Den andra överraskningen var tårtan! Rickard o jag hade gjort den o den såg ut som Bamse! (se bild nedan) Tog sin lilla tid att göra, så det är tur att man har fått mer tålamod som småbarnsförälder! ;) Gjorde även en lite mindre tårta som såg ut som Skalman (se även bild på den nedan) ifall inte Bamse skulle räcka, vilken den dock gjorde!

Nu till själva födelsedagen! Den började med att jag och Rickard steg upp o granerade färdigt tårtorna o klippte ut bilderna på Max i tidningen. När vi var i full gång så hördes ett litet trippande o en jätteglad Max kom in till oss i köket och storlog mot oss! Han fick sina presenter o blev jätteglad för båda två! Duplo-zoo med massa vilda djur som han bara älskar o ett garage med en polisbil (garaget är mer intressant än bilen för det använder han som hus till djuren. Kan tillägga att vi visste detta när vi köpte det!)
När vi var färdiga med tårtan så var Rickard tvungen att åka till skolan så Max, jag o Moa följde med min morfar in till Lyckans där vi åt lunch. Innan vi körde hem så gick vi inom ÖB för att köpa en flagga som vi sedan satte upp på baksidan! Måste ju flagga när lillkillen fyller år!
På vägen hem så somnade båda barnen. Och dom var tydligen väldigt trötta för dom sov hemma i ca två timmar, så jag hann duscha o fixa iordning nästan allt inför kalaset! Sedan kom svärföräldrarna o hjälpte med med det sista! Jättesnällt av dom!
Många kom på kalaset o ville fira Max! Det blir vi väldigt glada för! Roligt att många vill fira honom! Han fick många fina presenter! Pengar, lite nyttoprylar i form av delar i servisen han samlar på, en cd-spelar o skivor, några Disney klassiker (filmer), Duplo-klossar, böcker (bla. "Max"böckerna, så nu har han alla), pussel m.m. Max o vi tackar alla så mycket!
Kalaset gick bra! Alla åt kakor och tårta och Max o Moa blev kungligt uppassade o lekta med av alla! Knappt så man fick leka eller ha hand om sina egna barn nån gång.. =)
Efter kalaset hjälpte svärmor o min farmor till med att plocka undan o diska allt så vi slapp det! Underbart! Tur vi har dom! Så istället kunde vi njuta av våra barn o sitta o mysa framför tv:n till en av Max nya filmer när alla hade gått. Natten slutade med att hela familjen somnade framför soffan (alla fyra!)! Underbar födelsedag fick han o han var väldigt nöjd när han somnade! Sov till o med ända till lite i 11 dagen efter! Trött efter en dag med fullt ös! Jobbigt att fylla år! ;)
(ps. vill ni se fler bilder från födelsedagen så ligger det ett gäng ute på min facebook)




Bamsetårtan!


                                 


Skalmantårtan              Leker med födelsedagspresenterna          Glad lillasyster


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0