Strömavbrott

Igår vid halv fem (lagom att det blivit mörkt ute och Max och Rickard kommit in efter att ha varit ute och lekt) så försvann strömmen här.. Jaha! Och vi som inte har några ljus framme eftersom det inte används nu när vi har Max och Moa (vi är så himla rädda för att de ska bränna sej). Men jullådorna hade vi plockat fram för vi skulle adventspynta hela familjen hade vi tänkt! Så vi letade efter adventsljusstaken och hittade då undertiden andra tomtar som hade ljus som vi kunde tända och hittade även lite andra ljus. Så med väldigt många olika sorters blandade ljus på köksbordet så blev det ganska ljust. Vi var vääääldigt noga att hela tiden ha koll på Max så han inte skulle bränna sej och han sa även själv att det var varmt så det verkade som han förstod.
Cirka en halv timme senare så kom strömmen igen! Skönt tänkte vi och blåste ut alla ljusen. Vi började pynta lite med de saker som hade blivit uppackade. Egentligen så sätter vi inte upp just tomtar förrän om nån vecka eller två men de som nu blivit uppackade kändes onödigt att lägga tillbaka så de blev uppsatta så länge.
Helt plötsligt så säger Max "aj finger" och står på toaletten och spolar vatten på sitt finger. När vi tittar så har han en blåsa på sitt pekfinger. Men han rörde ju inte några ljus?!?! Vi tror att han kan ha rört nån ljusstake eller nåt ljus eller något efter att vi släckt.. De är ju fortfarande varma då.. Vi frågade honom var han gjorde det och han pekade på ljusen och sa aj.. fast man vet ju aldrig med barn.. i vanliga fall om han ramlar och man frågar var han har ont så pekar han på golvet där han har ramlat och säger ont så ibland blir det lite misstolknig. Han kanske förstod att ljusen gör ont och skyllde på dom.. Men jag hoppas lite på att det var ljusen för dom vet jag att dom är farlig för honom, så vi inte har nåt annat här i lägenheten som han kan bränna sej på som jag inte sett.. Hade varit dumt.. Stackars lilla killen hade i alla fall väldigt ont i fingret igår.. Stackarn. Kan ju hoppas att han lärde sej att man inte ska röra på ljusen nu i alla fall så vi slipper vara med om det fler gånger. Stackarn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0