Snart är det jul

Julen närmar sej med stormsteg! Mitt julkalendertittande har inte gått så bra.. Inte alls bra faktist. Har inte sett ett avsnitt sen jag skrev förra blogginlägget. Men jag har hunnit med en massa annat iställlet! Som att baka lussebullar, baka pepparkakor och göra pepparkakshus!




De sötaste små tomtenissarna!


Ett tecken på att julen snart är här är ju Lucia. I år så lussade det sötaste lussetåget någonsin! Vi åkte runt till barnens farmor o farfar, morfar (med familj), gamlafarmor o gamlafarfar, mormor (med familj, där var även moster Thea med i lussetåget) o gamlamormor o gamlamorfar. Så det blev en låååång lucia med många tåg! inte så organiserat men Max var väldigt duktig och mitt i allt springande sjöng han ibland "Tinka tinka stjärna" (=blinka lilla stjärna). Den mycket duktiga killen har börjat sjunga en massa sånger. Han sjunger verkligen jättefint! Har inte fått sin sångröst ifrån sin mamma iaf. ;)




Lussetåg med tärna och stjärngosse



Liten tärna



Hos mormor fick tärnan låna mosters prinsesskrona. Så söt liten prinsessa!

En liten uppdatering om barnen med:

Max:
Börjar varje dag med att ta av sej blöjan (vi hjälper honom och ca varannan gång är blöjan torr) och så kissar han på pottan. Efter det är det dags för adventskalendern med paket! Lika spännande varje dag och han blir lika glad för varje liten paket han får! Fast nu börjar det närma sej den stora paketen som han ska få på julafton så nu vill han gärna ha fler paketer varje dag!
Blöja har han bara på natten och när vi är ute en längre stund. Men när han har haft den så är det som sagt inte ovanligt att den är torr när vi tar av den! Mycket duktig!
Och napp har killen inte haft sedan i början av November! Stor kille som klarar sej utan den! Så när han blir ledsen nu så har han hittat en nalle som brukar få trösta honom! Verkligen jättegulligt!
På dagis (eller förskola som det så fint heter nu) i fredags så var det julfest. Då kom tomten med paket till alla barnen! tyvärr så var ju inte föräldrarna bjudna så jag fick ju inte se detta men han verkar inte ha blivit rädd för tomten utan tvärt om! När jag hämtade honom så berättade han mycket glatt över att tomten hade varit där och att alla barnen hade fått paket. Jag längtar till julafton då jag får se hans min när tomten kommer då!

Moa:
Det roligaste hon vet är att sitta i babysittern när Max sitter i sin stol i köket och bara leker och ibland tittar på henne och kastar saker eller busar. Då skrattar hon så hjärtligt så hon nästan kiknar. Detta har både jag och Rickard försökt få henne att göra men inte då. Det är bara storebror Max som kan få henne att skratta så hjärtligt! Verkligen roligt att både se och höra!
Stora damen har börjat vända sej både från mage till rygg och tvärt om. Så nu får man tänka efter vart man lägger henne så att hon har plats att röra och vända på sej ordentligt!
Vi har inte varit nere och vägt henne på länge. Senast var 1 dec då hon vägde 7915gram och var 62,5 cm. Däremot så testade jag häromdagen bara för skojs skull att väga först mej och sedan mej och henne på vågen vi har hemma. Då vägde hon 8,7kg. men detta vet jag att det inte stämmer för hon hade kläder och blöja på sej och sedan är ju inte vår våg hemma lika noga som den på bvc. Men hon har ju gått upp i vikt iaf, det är ju säkert! Så 4,5 månad och en bit över 8kg. Inte illa för en liten tjej. Fast hon kommer ju inte ifatt Max. När han var 5 månader vägde han 10kg... Men så är ju hon tjej också så.. =)
Tjejen nya favvogrej är att blåsa ut och göra fisljud med läppen. Otroligt roligt!
Idag testade hon sin (eller snarare sagt Max) lära-gå-stol. Hon nådde inte riktigt ner till marken (fast då var det så att jag råkade sätta den på högsta höjden) men hon tyckte ändå att det var mycket spännande att sitta där och ha lite koll och leka med sakerna. Max tyckte ju självklart också att det var jätteroligt och provade den så fort Moa inte satt i den. Han tyckte även det var bra att ha Moa i den för då kunde han flytta henne dit han ville ha henne och hon bara skrattade när Max flyttade runt på henne!
Potatis smakade Moa för två veckor sedan och då var det inte gott. Vi har inte varit så noga med att ge henne varje dag utan lite när det passar. Så kom vi för några dagar på att när vi började med att ge Max potatis så fick han det när han satt i babysittern. Det kanske är lättare att komma på ättekniken när man är halvsittande istället för helsittande? Eftersom hon faktist bara har ätit liggande innan (ammat)? Så vi testade det och sedan dess har hon ätit upp all mat som vi har gett henne! Ingenting på haklappen eller nåt! Antingen var det bara tur att hon började gilla det samma dag, eller så är det lättare att komma på tekniken när man halvsitter.




Söta tjejen är JÄTTEhungrig! Med den söta haklappen "Jag kom till av kärlek!" som även Max har haft. Båda kom ju till av kärlek! =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0